Aktuality | Jana Divinová | 7. 2. 2023 | 2 komentáře
![Víc hmyzu na talíři. EU schválila prodej dalších druhů]()
Napřed to byla sarančata stěhovavá a larvy potemníka domácího, pak cvrček domácí, teď se na talíř Evropanů dostanou i potemníci stájoví. Evropská komise rozšířila seznam hmyzu, který lze v EU prodávat jako potraviny.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 20. 4. 2018 | 2 komentáře
![Očima expertů: Neprodávejte jídlo moc levně!]()
Ministr zemědělství v demisi Jiří Milek by chtěl stanovením minimálních marží zabránit obchodním řetězcům, aby prodávaly potraviny pod cenou. Pomůže to v praxi českým zemědělcům a potravinářům, nebo by se měl stát v téhle problematice angažovat jinak, pokud vůbec?
Analýza | Jan Traxler | 2. 7. 2012 | 4 komentáře
![Analýza: Komodity? A co akcie těžařů?]()
Akcie těžebních společností nabízí zajímavý způsob, jak se dlouhodobě podílet na růstu cen komodit. Mnohé „komoditní akcie“ se dnes obchodují za příznivé ceny. Dlouhodobý dynamický investor může aktuální situace využít k nákupům.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 20. 1. 2012 | 13 komentářů
![Očima expertů: Investice. Kde zbohatnout v roce 2012?]()
Výhledy na rok 2012 nejsou dobré. Možností k dobrým investicím prý nebude mnoho. Vždy se ale najdou výjimky. Kde bude šance vydělat podle ekonoma Aleše Michla, podnikatele Tomia Okamury, ekonomického žurnalisty Miroslava Motejlka a dalších osobnosti ze světa financí?
Očima expertů | Ondřej Tůma | 21. 10. 2011 | 8 komentářů
![Očima expertů: Má stát nařídit supermarketům, kolik tuzemských potravin musejí prodávat?]()
Měly by mít české supermarkety povinnost nabízet určité množství českých potravin? Přečtěte si, co si o takové podpoře domácích výrobků myslí ekonomové Pavel Kohout a Petr Mach, podnikatel Tomio Okamura či právník Tomáš Sokol.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 10. 9. 2011 | 4 komentáře
![Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem]()
V rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.
Co se děje | Ondřej Tůma | 3. 8. 2011 | 46 komentářů
![Proč jíme odpad a je nám to jedno?]()
V obchodních řetězcích se prodávají potraviny pochybné kvality. Podle řady odborníků jsme odpadkovým košem Západu. Českému spotřebiteli to ale – zdá se – nevadí. Hlavně že je to v akci…