Rozhovor | Ondřej Tůma | 15. 6. 2013
![Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou]()
V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.
Co se děje | Jan Brož | 24. 8. 2011 | 9 komentářů
![Slasti a strasti farmářských trhů. Díl prvý – slasti]()
„Plesá mi srdce, že Češi objevují obyčejné kvalitní věci, které chutnají, a nemusí nakupovat v supermarketech hnůj v podobě sýrů sýrového typu, párků a buřtů, které neviděly maso ani z vlaku či zeleniny, která se místo na kila prodává na litry,“ vítá farmářské trhy Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu.
Co se děje | Jan Brož | 31. 8. 2011 | 1 komentář
![Slasti a strasti farmářských trhů. Díl druhý – strasti]()
Boom farmářských trhů dříve či později pomine, proběhne přirozená selekce a na českých náměstích zůstanou pouze časem prověření prodejci, nabízející produkci vysoké úrovně. (Nejen) do té doby při nákupech přemýšlejte, piďte se po původu zboží a kupujte jen prověřenou produkci.
Co se děje | Ondřej Tůma | 3. 8. 2011 | 46 komentářů
![Proč jíme odpad a je nám to jedno?]()
V obchodních řetězcích se prodávají potraviny pochybné kvality. Podle řady odborníků jsme odpadkovým košem Západu. Českému spotřebiteli to ale – zdá se – nevadí. Hlavně že je to v akci…
Rozhovor | Ondřej Tůma | 8. 6. 2013 | 12 komentářů
![Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat]()
„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 8. 8. 2015 | 3 komentáře
![Roman Vaněk: Daňčí na kančím už neletí]()
Podle Romana Vaňka pomalu vyrůstáme z gastronomické puberty. A nic na tom nemění ani úspěch „nadívaných kůžiček“.