Články | Tomáš Skřivánek | 3. 11. 2000
Původně chtěla být psycholožkou, ale nakonec po vzoru svého otce vystudovala práva. Dnes Nina Tobiášová (27) v investiční společnosti Pioneer rozhoduje o tom, co se stane a co zůstane v říši nápadů.
Články | Zdeněk Fekar | 23. 2. 2001
Přišel do České televize v dubnu 1998 společně s tehdejším generálním ředitelem Jakubem Puchalským. Oba tam vydrželi zdánlivě krátkou dobu - kolem dvou let. Jenomže od té doby se měřítka posuzující vnímání času na Kavčích horách výrazně změnila - jeden ředitel střídá druhého jako svatí na pražském orloji.
Články | Tomáš Janča | 2. 5. 2001
Určitě si vybavíte nejednu zprávu v médiích či přímo nějakou reklamní kampaň, která vám slibovala rychlé a přitom bezpečné zhodnocení peněz. Finanční newspeak takové konání výstižně nazývá investiční pornografií.
Články | Dušan Hradil | 3. 7. 2001
Prázdniny jsou tu a mnozí z nás vyrážejí do kempů, aby se alespoň částečně sblížili s přírodou. To ale bez potřebného vybavení není snadné, a tak se dnes vydáme na lov nejnižších cen stanů a kempinkového vybavení.
Články | Lukáš Půda | 21. 9. 2001
Články | Jindřich Hlaváč | 5. 11. 2001 | 1 komentář
Doby, kdy jsme povinně nosili do školy starý papír jsou už za námi, sběrny druhotných surovin už nebývají obklopeny lidmi, kteří by si chtěli sběrem starého papíru či železného šrotu přivydělat. Je opravdu sběr těchto surovin dobrý jen pro bezdomovce?
Články | Jan Heřman | 14. 11. 2001
Výhra může člověku pěkně zkomplikovat život. Nevěříte? Představte si, že nemáte ani peníz nazbyt a vyhrajete krásný domek. Na daních pak budete muset odvést tisíce korun do státní kasy.
Články | Tomáš Skřivánek | 20. 8. 2002
Celý svůj dosavadní profesionální život zasvětil platebním kartám a systémům. Tuzemskými bankéři je bez nadsázky považován za "číslo jedna" tohoto byznysu. Proč změnil na počátku roku zaměstnavatele?
Články | Lucie Aschenbrennerová | 6. 8. 2003 | 1 komentář
Léto je v plném proudu a každý nedostatek na naší kráse se v plavkách ještě umocní. Závistivě pak pohlížíme na "modely" a "modelky" na koupalištích, aniž bychom tušili, že některým z nich možná někdo k jejich kráse trochu dopomohl. Za kolik se dá poopravit to, čím nás příroda (ne)vybavila? A které operace jsou vlastně nejžádanější?
Články | Dana Chytilová | 2. 3. 2006 | 28 komentářů
Jak levně a přitom ekologicky vytápět dům? Pomocí tepelného čerpadla. Podmínky pro jeho pořízení jsou však kvůli naší vládě neradostné. Dostat dotaci je čím dál těžší a sen o přeřazení do snížené sazby DPH, kde najdete kotle na spalování téměř čehokoli, zůstane jen snem. Snaha provést logickou nápravu byla, ministr financí ji však smetl se stolu.
Životní situace | Simona Ely Plischke | 20. 4. 2007 | 3 komentáře
Upřednostňování tzv. ekopotravin vypěstovaných bez chemických pesticidů před standardně pěstovanými potravinami je obecně považováno za přátelský krok k přírodě. Někteří odborníci ale toto tvrzení považují za absurdní. Zajímá vás proč?
Životní situace | Jan Stuchlík | 14. 9. 2007 | 2 komentáře
Povinné přimíchávání biopaliv do benzínu a nafty přírodu nechrání a spotřebu ropy výrazně nesníží. Jejich výroba je příliš drahá a neobejde se bez vládních dotací. Pokud by státy skutečně chtěly snižovat emise efektivně, měly by zdražit benzín daní z CO<SUB>2</SUB>, doporučuje OECD.
Životní situace | Věra Tůmová | 27. 9. 2007
BIO výrobky začínají být v módě, přestože jsou dražší. Proto si na své produkty dává označení BIO čím dál víc firem. Pro spotřebitele ale není snadné zjistit, kdy je výrobek opravdu přírodní a kdy jde jen o marketingovou fintu. Pomoci mu mohou certifikáty kvality.
Když se řekne | Gabriel Pleska | 6. 7. 2022
Každý baží po tvrdé valutě. Byly ale doby, kdy se platilo měkoučkým a heboučkým, totiž kožešinami. Anebo doslova měkkýši. Ty doby jsou pryč, ale zůstává po nich památka v podobě názvů některých dnešních měn. A jsou ovšem taky peníze, které nesou jméno zvířete z jiné příčiny. Ona by směna asi moc nefungovala, kdybyste měli platit lví kůží.
BrandInsight | Lucie Weissová | 31. 7. 2024
Jako milovník výletů do přírody postrádal jídlo, které by na cestách nejen zasytilo, ale i chutnalo. Radek Slabý objevil trhlinku na trhu a vrhl se s kamarádem na výrobu kvalitních outdoorových pokrmů. Po pár přešlapech se jim podařilo vyvinout vlastní postupy a dnes Adventure Menu vyrábí jídlo i pro vojáky nebo hasiče.