Očima expertů | Ondřej Tůma | 2. 5. 2014 | 14 komentářů
![Očima expertů: Nekvalitní potraviny v regálech? Kdo za to může]()
Obchodní řetězce, výrobci, spotřebitelé, nebo všichni dohromady? V dalším pokračování pravidelné ankety Očima expertů nás zajímalo, proč kvalita potravin v českých obchodech pořád tak kulhá.
Co se děje | Ondřej Tůma | 1. 8. 2013 | 8 komentářů
![Národní značka kvality Klasa: za hodně peněz málo muziky]()
Při procházce mezi regály supermarketu zjistíme, že takřka každá potravina je označena nějakým certifikátem kvality. Nejznámějším a nejpropagovanějším je „národní značka kvality“ Klasa, kterou potravinám českých výrobců uděluje Ministerstvo zemědělství. Jsou ale všechny výrobky s touhle nálepkou opravdu „klasa“? Odborníci o tom víc než pochybují.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 26. 10. 2012 | 14 komentářů
![Očima expertů: Jak ušetřit při nákupu potravin, a přitom nejíst blafy?]()
Je vůbec možné nakupovat zdravé potraviny a zároveň ulevit svojí peněžence? Nebo si kvalitní stravování můžou dovolit pouze bohatí lidé? Zeptali jsme se předních českých odborníků na stravování a zdravý životní styl.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 12. 1. 2013 | 19 komentářů
![Rudolf Náprstek: Kvalitní potraviny se dají koupit i v supermarketu]()
„Některé koncerny sponzorují neziskové informace a na oplátku od nich získávají ‚nezávislá‘ ocenění,“ komentuje předseda občanského sdružení Zdravá potravina kvanta značek kvality a původu, které potkáte na českých potravinách. Když před lety sháněl fakta o tom, co vlastně jí, zjistil, že neexistuje komplexní zdroj informací. Jako programátor tedy sám začal vytvářet jejích databázi...
Rozhovor | Ondřej Tůma | 19. 1. 2013 | 15 komentářů
![Náhražky, barviva, aromata a strávnická gramotnost. Rozhovor s Rudolfem Náprstkem]()
V pokračování rozhovoru s předsedou občanského sdružení Zdravá potravina se podíváme na zoubek spotřebitelským mýtům, potravinám bez cukru, margarínům zdravějších másla a přísadám z kopyt a lidských nehtů. Dobrou chuť.