Virtuos otevírá Virtuos Labs v Praze a rozšiřuje tak své možnosti v oblasti vývoje her

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 22. 8. 2023
Virtuos otevírá Virtuos Labs v Praze a rozšiřuje tak své možnosti v oblasti vývoje her

Zdroj: Protext

Singapur 22. srpna 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - Čtvrté studio ze sítě Virtuos Labs bude pod vedením zkušených vývojářů poskytovat řešení v oblasti síťové komunikace, uživatelského rozhraní, mobilních platforem a optimalizace.

Virtuos, přední světový vývojář videoher, dnes oznámil otevření Virtuos Labs v Praze. Toto studio se bude věnovat oblasti sítí, uživatelského rozhraní, mobilních platforem a optimalizace. Partneři budou moci využívat podporu studia, co se týče online služeb, vývoje a provozu softwaru (DevOps), implementace uživatelského rozhraní do her, společného vývoje mobilních her a adaptace PC a konzolových her na mobilní zařízení, optimalizace výkonu CPU a GPU pro hry na všech platformách a dalších řešení.

Virtuos Labs v Praze je čtvrtým studiem ze sítě Virtuos Labs, která poskytuje pokročilá technická řešení v oblasti komerčních i vlastních enginů. V jeho čele bude na pozici generálního ředitele Jan Herodes, který má více než 15 let zkušeností s produkcí mobilních her i se živým provozem (LiveOps). Svou kariéru zahájil jako novinář specializovaný na videohry, poté působil jako produktový manažer a producent ve společnostech Disney Interactive Studios, Bohemia Interactive a Keen Software House. Dosud se podílel na vývoji vice než 30 her včetně titulů Pirates of the Caribbean: Master of the Seas, Thor: Son of Asgard, Finding Nemo, Space Engineers (DLCs) nebo Ylands.

Jan k tomu řekl: "Dobré jméno herních vývojářů v České republice posledních několik let dramaticky posiluje a Praha, jako atraktivní metropole, je toho nedílnou součástí. Přispívá k tomu i rychle rostoucí počet talentů díky programům místních univerzit, které se nově zaměřují na vývoj her. Jsem si jistý, že Virtuos Labs v Praze bude těžit ze spojení zkušených veteránů a mladých a schopných talentů, což povede k růstu a dalšímu zlepšení již tak dobrého jména herního vývoje v České republice."

Virtuos Labs v Praze aktivně nabírá nové zaměstnance a do konce roku 2023 se chce rozšířit na 20 pracovníků. Bude spolupracovat se stávajícími studii Virtuos Labs v Lyonu, Montpellier a Varšavě a doplní jejich odbornost v oblasti výzkumu a vývoje, vývoje vlastního herního enginu a grafického vykreslování. Mezi projekty, na kterých se nyní pracuje, patří vývoj platformy pro sledování výkonu a automatizované testování, procedurální kinematografický nástroj na míru a funkce přizpůsobení uživatelského rozhraní a hráčů.

Tým inženýrů povede technický ředitel Otakar Nieder. Otakar má 21 let zkušeností s programováním her a simulací, z čehož značnou část strávil vedením inženýrského týmu ve společnosti Bohemia Interactive Simulations. Během své kariéry pracoval na titulech ze série UFO a také na nástrojích pro Arma 2. Poslední dva roky působil jako technický ředitel ve společnosti Grip Studios, kde vedl tým inženýrů podílejících se na vývoji několika významných her.

Virtuos Labs v Praze rozšiřuje rozsáhlou evropskou působnost společnosti Virtuos, která zaměstnává více než 500 zaměstnanců v sedmi studiích v regionu. V uplynulém roce společnost Virtuos rozšířila svou globální působnost a založila Virtuos Labs ve Varšavě a Montpellier a také studia v Kuala Lumpuru a Dalatu.

O společnosti Virtuos

Společnost Virtuos byla založena v roce 2004 a je jednou z největších nezávislých společností zabývajících se vývojem videoher. Sídlí v Singapuru a má více než 3500 zaměstnanců ve 22 pobočkách v Asii, Evropě a Severní Americe. Specializuje se na kompletní vývoj her a uměleckou produkci a dodává vysoce kvalitní obsah pro více než 1500 her pro konzole, PC a mobilní zařízení. Mezi její klienty patří 23 z 25 největších herních společností na světě. Navštivte stránky www.virtuosgames.com a zjistěte, jak můžeme společně vylepšovat hry.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187242/Jan_Herodes.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2187241/Otakar_Nieder.jpg

KONTAKT:pr@virtuosgames.com; Chester Tan, virtuos@wachsman.com, +65 9062 2613

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services