Praha bude v říjnu hostit 7th World Engineers Convention

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 13. 9. 2023
Praha bude v říjnu hostit 7th World Engineers Convention

Zdroj: Protext

Praha 13. září 2023 (PROTEXT) - Zní to jako inženýrský kongres, který prostě musíte navštívit!

Poprvé v historii se česká metropole připravuje na World Engineers Convention. Jde o nejvýznamnější událost Světové federace inženýrských organizací (WFEO), která se každé čtyři roky pořádá na různých kontinentech a představuje největší celosvětové setkání inženýrů, vědců, techniků, studentů, zástupců univerzit, průmyslu, výzkumu, médií a politické sféry.

O místě konání sedmého ročníku bylo rozhodnuto ve výběrovém řízení, přičemž jako nejžádanější byl vyhodnocen návrh Českého svazu vědeckotechnických společností. Vítězství ve výběrovém řízení a rozhodnutí uspořádat kongres v České republice je výrazem ocenění odbornosti českého průmyslu, vědy a techniky. Je to jedinečná příležitost představit Českou republiku světu a oslavit její přínos k řešení globálních problémů, včetně cílů udržitelného rozvoje deklarovaných OSN, účasti na „Velké transformaci“ a příspěvku k tomu, aby Země byla lepším místem. pro každého.

World Engineers Convention – WEC 2023 se koná od 9. do 15. října 2023. Má dvě části: pracovní setkání členů WFEO v sídle ČSVTS na Novotné Lávce 5 v Praze 1 a odborný kongres, který se bude konat od 11. do 13. října 2023 v Kongresovém centru Praha.

Jako pozvánka na kongres vzniklo speciální video, které představuje WEC 2023 jako dokonalý mix vědy a volného času stráveného v Praze.

Video si prohlédněte na: https://youtu.be/bGF5Hrvetvw

Kongres, který zní světově

Akce získala podporu řady významných domácích i zahraničních institucí, mezi které patří např. záštita UNESCO a Česká komise pro UNESCO, Ministerstvo vnitra, významné osobnosti akce jako premiér Petr Fiala a další.

Partnerskou spolupráci přislíbily významné české technické univerzity jako TAČR, ČKAIT, ČKA, SP ČR, SPS a také ČEZ, který je mimochodem také platinovým sponzorem akce.

Hlavním cílem WEC 2023 je zdůraznit klíčovou roli inženýrů, techniků, vědců a všech zainteresovaných stran přispívajících k řešení kritických globálních problémů, kterým lidstvo čelí, a k dosažení cílů udržitelného rozvoje deklarovaných Organizací spojených národů. v „Cílech udržitelného rozvoje OSN“.

WEC 2023 představí nejpokročilejší současné i budoucí technologie v oblastech kybernetiky, robotiky a umělé inteligence, které zásadně ovlivní energetiku, dopravu, průmysl, zdravotnictví a mohou přispět k řešení globálních problémů, jako je zásobování vodou, změny klimatu nebo průmyslové katastrofy. WEC 2023 také klade velký důraz na inovace ve vzdělávání a celoživotní profesní kariéře inženýrů, zejména mladší generace a žen obecně.

Program vyladěný do posledního detailu

Odborný program kongresu je rozdělen do 14 sekcí včetně doprovodné výstavy domácích i zahraničních průmyslových a vědeckých institucí. Součástí programu jsou i organizované odborné exkurze do významných průmyslových podniků a výzkumných institucí v ČR. Dopolední a odpolední část kongresu bude zahájena zvanými přednáškami renomovaných domácích i zahraničních osobností.

Vědecká úroveň WEC 2023 odpovídá nejlepšímu mezinárodnímu standardu a nejdůležitější příspěvky budou publikovány v technickém časopise ČVUT Acta Polytechnica.

Podrobné informace o akci naleznete na webu https://www.wec2023.com/

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services