Letní trendy mezi dětmi: Skibidi Toilet, seriál Love Forever Young a Lacey’s Flash Games

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 15. 9. 2023
Letní trendy mezi dětmi: Skibidi Toilet, seriál Love Forever Young a Lacey’s Flash Games

Zdroj: Protext

Praha 15. září 2023 (PROTEXT) - Nová studie Kaspersky Safe Kids z léta 2023 odhaluje, co nejvíc zaujalo děti na YouTube. Nejvíc sledovaly animovanou sérii Skibidi Toilet. V kategorii „Hry“ nejvíc vyhledávaly Lacey's Flash Games, a z filmů čínská dramata We Fall in Love a Love Forever Young.

Svoje první digitální zařízení dostane v průměru 61 % dětí ve věku 8 až 12 let, někdy i dřív. Kaspersky analyzovala online vyhledávání dětí na základě anonymizovaných údajů z aplikace Kaspersky Safe Kids, aby zjistila, co je v létě nejvíce zaujalo.

Nejoblíbenějšími aplikacemi byl YouTube s 30 %, následovaný TikTokem (17 %) a WhatsAppem (15 %). YouTube Kids byla výrazně méně populární (jen 2,5 %). Děti na YouTube nejčastěji vyhledávaly vlogy s zábavným obsahem, výzvy a lifestylová videa (21 % vyhledávacích dotazů). Další populární kategorie zahrnovaly gamingová videa (15 %), hudbu (13 %) a filmy a seriály (12 %).

Jedním z největších trendů se stala série Skibidi Toilet na YouTube Shorts, vytvořená gruzínským influencerem DaFuq!?Boom!. Začala krátkými videy s abstraktními snímky, kde má hlavní postava podobu hlavy vylézající ze záchodové mísy za doprovodu mixu písní a postupně se rozrostla do seriálu s vlastním stylem, dějem a postavami.

Z vlogerů a influencerů na YouTube letos v létě vedli Triple Charm, shfa, ViktoriaSarina, Fede Vigevani a další, kteří se zaměřují především na lifestylový obsah a výzvy. V herním segmentu dominoval obsah Lacey's Flash Games. Jde o webový horor založený na postavě Lacey.

Mezi klíčovými influencery z řad gamerů byli nejoblíbenějšími IShowSpeed, Aphmau, Paluten, Problems a Furious Jumper.

V kategorii filmů a seriálů dominovaly kreslené filmy s téměř 50 % dotazů, přičemž kanál My Story Animated zůstává nepřekonatelným lídrem díky pořadům jako Kouzelná Beruška a Černý Kocour. Z čínských dramat nejvíc zaujaly snímky We Fall in Love a Love Forever Young.

Zájem o hudbu se stále točí kolem K-popu – téměř 19 % požadavků na vyhledávání se týká jihokorejských kapel, mezi nimiž kraluje BlackPink. Šílenství kolem Barbie zaujalo i děti – hledaly „Barbie Girl“ od AQUA a „Barbie World“ od Nicki Minaj & Ice Spice.

„Pozorujeme, jak rychle vznikají nové herní světy a mění se v trendy. Zajímavé je, že fenomén léta „Barbenheimer“ děti zaujal, ale největším hitem se nestal – Skibidi Toilet nebo Laycey's Flash Games ho nechaly daleko za sebou. Děti vnímají světové trendy ve filmech, hrách atd., ale zároveň mají svoje světy, které jsou z pohledu dospělých zvláštní. Je proto zajímavé je objevovat a zkoumat,“ komentuje Anna Larkina, odbornice na analýzu webového obsahu společnosti Kaspersky.

Kaspersky doporučuje rodičům:

● Zapojte se do online aktivit svých dětí již od útlého věku, aby se to stalo samozřejmou zvyklostí.

● Popřemýšlejte o stažení aplikací pro rodičovskou kontrolu. Prodiskutujte to s dítětem a vysvětlete, jak takové aplikace fungují a proč by je mělo mít.

● Zpestřete si konverzaci o kybernetické bezpečnosti tím, že s dítětem proberete toto téma prostřednictvím her a zábavných forem.

● Zamyslete se nad vlastními návyky. Používáte chytrý telefon při jídle nebo rozhovoru? Napodobují děti některé vzorce vašeho chování? Reagují jinak, když telefon odložíte?

● Požádejte dítě, aby nepotvrzovalo žádné nastavení ochrany soukromí a požádalo o pomoc vás. Dospělí by si měli ujednání o ochraně osobních údajů vždy pozorně přečíst.

Kontakt pro média:

Darko Natalic

Corporate Communications Manager Eastern Europe & Israel at Kaspersky

E-mail: Darko.Natalic@kaspersky.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services