Nový etalon dokonalosti: Mini-LED TV Hisense ULED X

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 12. 10. 2023
Nový etalon dokonalosti: Mini-LED TV Hisense ULED X

Zdroj: Protext

Praha 12. října 2023 (PROTEXT) - Hisense představuje vlajkovou loď roku 2023: úchvatnou prémiovou řadu Mini-LED televizorů Hisense UXKQ (zkráceně ULED X nebo UX), která nabídne v jednom těle vše, co si můžete přát. Posouvá přitom hranice toho, co jsme doposud v kategorii Mini-LED TV mohli vidět. Ve své 110 palcové verzi si vysloužila na prestižním veletrhu elektroniky ocenění CES Innovation Award. Do prodeje právě míří 85palcová verze 85UXKQ za 99 900 Kč a 65palcová 65UXKQ za 59 990 Kč.

Hisense se letos opřel do kategorie Mini-LED TV a hned dvě z novinek právě získaly prestižní odborné ocenění EISA. Před pár týdny jsme představili prémiovou řadu U8KQ, která je ve své 65palcové verzi jednou z oceněných. Na trh už ale míří naprostá špička v podobě řady Hisense UXKQ, Ta nabízí v jednom balení všechny nejpokročilejší technologie, o kterých jste možná ještě ani neslyšeli, ale rozhodně stojí za to.

Inovativní Mini-LED X

Velkorysá 85palcová obrazovkas kvantovými tečkami využívá nový typ podsvícení v podobě miniaturních diod Mini-LED X, které vytvářejí drobné, přímo osvětlené čtverce, tzv. zóny stmívání, jež lze zapnout nebo vypnout jednotlivě a podle potřeby. Výsledkem je ještě dokonalejší kontrastní poměr s mimořádně přesnými detaily, sytou černou a absence efektu zvaného „haló“. To vše při zachování velmi tenkého těla televizoru.

Televizor disponuje více než 5000 samostatně ovládanými stmívacími zónami a má i špičkový jas přes 2000 nitů. "Stmívací zóna" nebo také "lokální stmívání" u použitého plošného podsvícení ULED obrazovky znamená to, že se intenzita reguluje u každé zóny zvlášť a zcela samostatně, podle analýzy příchozí obrazové scény. Výsledkem je kvalitnější podání detailů, a to jak u světlých, tak u tmavých scén. Upravený jas a kontrast dovolují zvýraznit to, co má být zvýrazněno, přechody mezi jednotlivou částí scény jsou plynulejší a přirozenější.

Zbrusu nový Hi-View Engine X

Hisense ULED X je poháněná novou čipovou sadou Hi-View Engine X. Jde dosud o nejvýkonnější a nejpokročilejší 16bitový neuronový čipset s umělou inteligencí, který v reálném čase detekuje každý snímek a každou scénu. Díky extrémně přesnému ovládání jasu na více než 60 000 úrovních a úžasné čistotě obrazu s přidanými detaily a potlačenými šumy nabízí nejlepší kvalitu obrazu v historii Hisense a nový standard v celém odvětví LED televizorů.

Chod přijímače zajišťuje nejnovější verze rychlého a intuitivního operačního systému VIDAA 7.0 s řadou inovací. Ten pochází z dílny Hisense a nabízí řadu aplikací, včetně lokálních.

Vícekanálová audio technologie

Novinkou je rovněž zvuková technologie CineStage X Surround s vícekanálovými reproduktory a výkonnými basy. Nabídne vícerozměrnou akustiku kina nebo koncertního sálu s bohatými detaily a vrstvami prostorového zvuku, jen u vás doma.

Televizor umožňuje zakusit audiovizuální zážitek, jako byste byli na stadionu, a to díky novému sportovnímu režimu AI Sports. Ten využívá umělou inteligenci pro skutečně živé, křišťálově čisté sportovní scény plné živých barev. Efekt vylepšeného prostorového zvuku poskytuje plný, realistický doprovod ? la dav, zatímco hlas komentátora zůstává čistý a dominantní.

Další novinkou je 144Hz Game Mode PRO s technologií HSR (Hardware Super Resolution) se zdvojnásobenou obnovovací frekvencí, s níž docílíte obnovovací frekvence až 240 FPS (snímků za sekundu). Novinkou je i pokročilá herní technologie AMD Freesync Premium Pro. Výsledkem je pohlcující interaktivní zážitek při hraní her s HDR bez zpoždění a trhání obrazu.

Nechybí podpora Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR 10+ Adaptive, hlasové ovládání, podpora širokopásmového standardu WiFi 6e nebo certifikace IMAX Enhanced.

Bezpečnost zaručena – je tu certifikace TÜV Rheinland

Hisense získal pro televizor Hisense ULED X certifikaci uznávaného německého institutu TÜV Rheinland za nízkou emisi modrého světla, které unavuje oči a také za kybernetickou bezpečnost a ochranu osobních údajů. S TÜV Rheinland společnost Hisense spolupracuje už několik let.

cz.hisense.com

Sense for Technology

Fotogalerie je pro redakci trvale přístupná zde:

https://1drv.ms/f/s!AlDUuB6kZhh46kI0fERP28sk7j7Q?e=3tF9Yw

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services