Hisense U7KQ: Pro milovníky zážitků a rychlých akcí

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 13. 10. 2023
Hisense U7KQ: Pro milovníky zážitků a rychlých akcí

Zdroj: Protext

Praha 13. října 2023 (PROTEXT) - Na český trh se právě dostává další novinka v kategorii Mini-LED televizorů: řada U7KQ, která patří spolu s nedávno představenou U8KQ do vyšší střední třídy. Nabídne skvělý obraz i prostorový zvuk s podporou kinotechnologií Dolby Vision IQ a Dolby Atmos i dynamickým systémem HDR10+. Díky nové čipové sadě Hi-View Engine s umělou inteligencí a režimem AI Picture a AI Sports je přímo předurčena nejen ke sledování filmů, ale i sportovních klání. A stejně tak pro plynulé hraní dynamických her s rychlou odezvou. O to se postará pro Game Mode PRO 144 Hz s technologií HSR a AMD Freesync Premium Pro. A to nejlepší nakonec: U7KQ je čerstvým držitelem odborného ocenění EISA Mini-LED TV 2023-2024 s nejlepším poměrem výkon/cena. Je také oficiálním televizorem ME ve fotbale EURO 2024, jehož je Hisense oficiálním partnerem - již potřetí za sebou. Pokud hledáte novou TV, tahle rozhodně stojí za zvážení.

Nová Mini-LED TV z řady U7KQ si najde své místo v mnoha obývácích nebo sportovních a herních doupatech. Díky panelu s kvantovými tečkami, podsvícením Mini-LED se systémem FALD (plošné) a obnovovací frekvenci až 144 Hz bude nový televizor skvělým společníkem nejen pro sledování filmových dramat, ale i napínavých sportovních přenosů s rychlými akcemi. Obraz bude i v rychlých scénách ostrý a plynulý.

Díky režimu Game Mode PRO 144Hz a dalším technickým řešením se televizor skvěle hodí i pro hraní nejnovějších dynamických her v rozlišení 4K. Chod zajišťuje nejnovější verze rychlého a intuitivního operačního systému VIDAA 7.0 s řadou inovací, včetně pokročilého hlasového ovládání.

TV je v nabídce ve třech velikostech úhlopříčky: 55, 65 a 75 palců. Největší z nich, 75U7KQ poslouží jako hlavní televizor v domácnosti a prodává se za 42 990 Kč. Menší se uplatní i jako druhá TV pro sledování sportovních přenosů nebo hraní her - Hisense 55U7KQ se prodává za 22 990 Kč, Hisense 65U7KQ stojí 27 990 Kč.

Velké věci se skládají z malých detailů

Obrazovka používá inovované miniaturní diody Mini-LED, které díky své malé velikosti mohou být těsněji seskupené pro přesné podsvícení a lepší kontrast i jas a může jich být také více. Navíc vyzařují světlo v linii, nikoliv v rozptýleném kuželu, což rovněž zlepšuje přesnost.

Podle velikosti obrazovky využívají 512 samostatně ovládaných zón podsvícení, může jich být ale i tisíc. V nich se stmívání, tedy regulace v rámci zóny, provádí samostatně, přičemž jas je až 1 000 nitů.

„Stmívací zóna“, nebo také „lokální stmívání“, znamená u použitého plošného podsvícení obrazovky ULED to, že se intenzita reguluje u každé zóny zvlášť a zcela samostatně podle analýzy příchozí obrazové scény. Výsledkem je kvalitnější podání detailů, a to jak u světlých, tak u tmavých sekvencí. Upravený jas a kontrast dovolují zvýraznit to, co má být zvýrazněno, přechody mezi jednotlivou částí scény jsou plynulejší a přirozenější.

Čipová sada Hi-View Engine a umělá inteligence pro dokonalý obraz i v nejrychlejších scénách

U7KQ běží na novém vlastním chipsetu Hi-View Engine. Výkonná neuronová síť pomocí analýzy příchozích snímků v reálném čase optimalizuje obraz pro co nejlepší zážitek a zároveň se stará o složité funkce, jako je vylepšení rozlišení (4K upscaling) a barev, takže i televizní přenosy z hůře šířených stanic vypadají lépe než kdy dříve.

Režim AI Picture zajistí automatickou optimalizaci obrazu, AI Sports Mode zase – přímo u vás doma – zážitek jako na stadionu. Technologie využívá umělou inteligenci pro skutečně živé, křišťálově čisté sportovní scény plné živých barev a bohatých vrstev. Efekt vylepšeného prostorového zvuku poskytuje plný, realistický zvuk davu, zatímco hlas komentátora zůstává čistý a dobře slyšitelný.

Zabudované audio s akustikou kina i sportovního stadionu

O dokonalý zvuk se postará zabudovaný audio systém typu 2.1 se samostatnou částí s výkonnými basy (subwoofer); poradí si s dekódováním v Dolby Atmos a zvládne také DTS Virtual:X. Televizor má zabudován uživatelský ekvalizér a dokáže nabídnout akustiku kina nebo sportovního stadionu. Systém EZPlay se pak postará, po připojení zvukové lišty, soundbaru, o sladění videa a doprovodného zvuku. Pokud k televizoru připojíte jeden ze soundbarů Hisense, funkce EZ Play také dovolí řízení obou přístrojů jedním dálkovým ovladačem.

Game Mode PRO 144 Hz a další pro hraní rychlých akčních her

Další novinkou je Game Mode PRO144Hz s technologií HSR (Hardware Super Resolution) se zdvojnásobenou obnovovací frekvencí, s níž docílíte až 240 FPS, snímků za sekundu. Novinkou je také pokročilá herní technologie AMD Freesync Premium Pro a výsledkem pohlcující interaktivní herní zážitek bez zpoždění a trhání obrazu a s minimálním zpožděním na vstupu.

Ty nejlepší technologie i aplikace na dosah ruky

Skvělá je také podpora kinotechnologií Dolby Vision IQ, Dolby Atmos a systému v podobě základního HDR10 a aktivního HDR 10+ Adaptive nebo filmařský režim FilmMaker Mode. Kvalitu podání u kompatibilního snímku stvrzuje i certifikace IMAX Enhanced, potěší rovněž široký barevný rozsah WCG. Všechny tyto technologie představují vstupní branou do světa nekonečné zábavy v podobě příjmu například i vysoce kvalitního streamovaného obsahu.

Bezpečnost zaručena – je tu certifikace TÜV Rheinland

Hisense získal pro televizory U7KQ certifikaci uznávaného německého institutu TÜV Rheinland za nízkou emisi modrého světla, které unavuje oči. A také – a to je ještě důležitější – za kybernetickou bezpečnost a ochranu vašich osobních údajů. S TÜV Rheinland společnost Hisense spolupracuje už několik let.

cz.hisense.com

Sense for Technology

Fotogalerie je pro redakci trvale přístupná zde:

https://1drv.ms/f/s!AlDUuB6kZhh48VxMV3eQAVB1Acse?e=MmYvM3

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services