Nová zdravotnická laboratoř Huawei Health Lab ve Finsku podporuje globální snahy v oblasti výzkumu zdraví a fitness

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 31. 10. 2023
Nová zdravotnická laboratoř Huawei Health Lab ve Finsku podporuje globální snahy v oblasti výzkumu zdraví a fitness

Zdroj: Protext

Helsinky (Finsko) 31. října 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei spustila novou zdravotnickou laboratoř HUAWEI Health Lab ve finských Helsinkách. Laboratoř je vybavena nejmodernějším testovacím zařízením a slouží jako výzkumná platforma pro sektor zdraví a fitness společnosti Huawei.

Laboratoř o rozloze téměř 1000 metrů čtverečních je vybavena pestrou škálou prvotřídního sportovního vybavení pro více než 20 druhů sportů. V každé oblasti budou představeny nositelné sportovní a fitness algoritmy společnosti Huawei v reálných aplikacích. Zároveň budou sloužit jako otevřené výzkumné platformy, které přispějí k technologickému výzkumu, detekci a ověřování, výzkumu a vývoji norem, jakož i průmyslové inkubaci.

Pokrok na poli globální sportovní vědy a zdravotního výzkumu

Společnost Huawei si uvědomuje rostoucí poptávku na trhu se zdravotními a fitness zařízeními a zavázala se prohloubit svůj výzkum v oblasti algoritmů monitorování zdraví prostřednictvím svých nositelných technologií. To vedlo k založení tří zdravotních laboratoří HUAWEI po celém světě od roku 2016: Si-an a Songshan Lakes v Číně a nyní jedno ve finských Helsinkách.

V laboratoři HUAWEI Health Lab ve Finsku pracuje multidisciplinární vědecký výzkumný tým složený ze šesti doktorů přírodních věd (PhD) a 20 odborníků z pěti hlavních oborů – fyziologie, umělé inteligence, strojového učení, testování softwaru a softwarového inženýrství – ze sedmi zemí EU. Tím je zajištěno, že všechny oblasti sportovního a zdravotního výzkumu dosahují nejmodernějších světových standardů.

Sportovní simulační testovací zařízení světové úrovně

Laboratoř vytvořila reálná sportovní prostředí a scénáře v pěti hlavních testovacích oblastech, které pokrývají více než 20 sportů a sledují více než 200 fyziologických a biomechanických ukazatelů. Účastníci se budou také monitorovat při používání nejnovějších nositelných zařízení Huawei, jako je HUAWEI WATCH GT 4. Mezi pět hlavních oblastí patří bazén s protiproudem, lyžařský trenažér, multifunkční běžecký pás, běžecký pás s přístroji a otevřená posilovna s různými kardiovaskulárními cvičeními.

Společnost Huawei postavila vlastní bazén s protiproudem podle profesionálních standardů, což zajišťuje, že plavci mohou být přesně hodnoceni podle svých plaveckých výkonů. Bazén je vybaven dynamickými vodními tryskami, které mohou vytvářet regulovatelný průtok až 350 m3/hod a umožňují také měnit teplotu a kvalitu vody.

Protože lyžování je v Evropě stále jedním z nejoblíbenějších sportů, laboratoř představila lyžařský trenažér s nastavitelnou rychlostí, sklonem i interaktivními trasami a holemi. Simulátor je také vybaven senzory, které snímají rychlost, polohu, carvingové úhly, síly a údaje o výkonu uživatele.

Na multifunkčním běžeckém pásu lze testovat běh, jízdu na kole, závodění na vozíku atd., přičemž rychlost lze nastavit až na 50 km/h. Běžecký pás dokonce dokáže importovat data GPX ze zařízení GPS a simulovat tak skutečné terény a trasy, což účastníkům umožní vytvořit reálné scénáře, které přesněji prověří jejich běžecké/cyklistické dovednosti. Kamera pak vědecky zjišťuje jejich výkon a poskytuje okamžitou zpětnou vazbu, která umožňuje zlepšení techniky v reálném čase.

Spojení s evropskými zdravotnickými institucemi a výzkumnými skupinami, včetně studie EU o kardiovaskulárním zdraví

Společnost Huawei aktivně spolupracuje s místními finskými institucemi a regionálními evropskými odborníky, aby prostřednictvím inovativních sportovních a zdravotních technologií opravdu zlepšila život spotřebitelů.

iCARE4CVD je součástí programu IHI (Innovative Health Initiative), který sdružuje lékařský a technologický průmysl a Evropskou unii, zároveň je jednou z nejambicióznějších výzkumných iniciativ v oblasti umělé inteligence a kardiovaskulárních onemocnění. Společnost Huawei je v současné době jediným výrobcem nositelných zařízení, který se účastní projektu iCARE4CVD, a bude spoluvedoucím pracovní sady, která bude vyvíjet metody pro zlepšení motivace pacientů.

Společnost Huawei spoluzaložila konsorcium Interlive se šesti špičkovými evropskými univerzitami, které se zabývá jedním z nejpřísnějších vědeckých testovacích standardů pro nositelná zařízení. Konsorcium usiluje o vypracování doporučení pro nejlepší postupy pro spotřební nositelná zařízení, jež měří přímé a odvozené metriky. Toto partnerství dále upevnilo spolehlivost nositelných technologií Huawei a zajistí trvalou vědeckou platnost nositelných zařízení Huawei založených na čtyřech standardech: srdeční tep, počet kroků, kalorický výdej a VO2 Max (maximální příjem kyslíku).

V současné době společnost Huawei plánuje pokračovat ve výzkumné spolupráci s evropskými univerzitami a zdravotnickými centry pro postižené, aby mohla pokračovat ve výzkumu potřeb uživatelů se zdravotním postižením. Díky pochopení potřeb uživatelů invalidních vozíků v oblasti sportu a řízení fyzické kondice a odhalení dalších řešení se uživatelé mohou těšit na dynamičtější technologii sledování sportovního zdraví a výkonnosti v budoucích chytrých nositelných zařízeních Huawei.

Ochrana důvěrnosti údajů všech účastníků výzkumu

Společnost Huawei pro svá nositelná zařízení stanovila přísné zásady ochrany soukromí a zabezpečení. I když společnost nadále otevřeně spolupracuje s partnery v ekosystému zdravotnictví a sportu, dbá na to, aby tato partnerství probíhala v plném souladu se zásadami ochrany osobních údajů. To znamená, že každý krok výzkumného procesu, který zahrnuje shromažďování, autorizaci, přenos a ukládání údajů, je v přísném souladu se zásadami ochrany soukromí a bezpečnosti.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2260760/Ski_simulator_Huawei_s_Health_Lab_Finland.jpg 

KONTAKT: Jiayue Li, iris.lijiayue@huawei.com

 

PROTEXT

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services