Společnost Huawei vyhlásila vítěze cen XMAGE Awards 2023

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 6. 11. 2023
Společnost Huawei vyhlásila vítěze cen XMAGE Awards 2023

Zdroj: Protext

Šen-čen (Čína) 6. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Huawei vyhlásila 57 vítězů soutěže XMAGE Awards 2023. Soutěž, která se zaměřuje na fotografie pořízené pomocí zařízení Huawei, má letos tři vítěze hlavní ceny (Grand Prize), 17 vítězů kategorií (Best-in-Category), 34 nejlepších nevýherních příspěvků (Runner-ups) a tři čestná uznání.

Letošní vítězné snímky byly vybrány z více než 600.000 příspěvků zaslaných mezi 7. dubnem a 15. srpnem účastníky z téměř 100 zemí. První pětici zemí s největším počtem soutěžících tvoří (po Číně) Malajsie, Turecko, Polsko, Filipíny a Spojené arabské emiráty. Nejoblíbenějšími modely telefonů použitých k fotografování byly HUAWEI P60 Pro, HUAWEI P40 Pro a HUAWEI Mate 40 Pro.

Tři vítězné fotografie, které uchvátily porotu a odnesly si hlavní ceny

Nejvyšší ocenění sklidily snímky "Dragon Clouds" (Dračí oblaka), jehož autorem je Domcar Calinawan Lagto z Filipín, "Airshow" (Letecká show) od Piotra Cebuly z Polska, a "Fearless Eagle" (Neohrožený orel) od Dou Chuanliho. Každý z vítězů obdrží 10.000 dolarů (před zdaněním) z tvůrčího fondu XMAGE na podporu svého fotografování a jako povzbuzení k dalšímu používání zařízení Huawei v budoucnu.

Komentář porotce: Pouze při překonání konvenčních hranic dokáže fotograf zachytit obrazy, které rychle mizí, jsou neobvyklé či skryté. — Chen Xiaobo, 9. viceprezident Čínské asociace fotografů.

 

Komentář porotce: Tento snímek klade víc otázek, než kolik jich zodpoví, a podněcuje tak divákovu obrazotvornost. Dokáže letadlo bezpečně přistát nebo havaruje? Kam letí? Komu patří silueta v popředí? Z fotografie cítím rozvíjející se příběh a dynamiku, která diváka vybízí, aby si bílá místa doplnil sám. — australská portrétní fotografka Jessica Hromas.

 

Komentář porotce: Ještě důležitější než vnější podoba, je zachycení vnitřní podstaty subjektu, jeho povahy či momentálních emocí. Na obrazech, fotografiích či nahrávkách už jsme viděli nespočet orlů, ale tohoto si navždy zapamatuju pro způsob, jakým zachycuje pravou orlí duši. Ostrý, hrozivý pohled očí pod měkkými a načechranými pery. — čínský módní fotograf Pei Tongtong.

Nové kategorie inspirovaly úchvatnou kreativitu

Letošní ročník soutěže tvořila pestrá škála kategorií – Noční procházka, Portrét, Umění a móda, Outdoor, Hello Life, Storyboard, Akce a Vyprávění příběhů. Nové kategorie byly zařazeny s cílem podpořit uživatele v rozletu kreativity a zobrazování neobvyklých perspektiv.

V těchto kategoriích bylo vybráno 17 vítězů a 34 nejlepších nevýherních snímků, jejichž autoři obdrží 1500, respektive 1000 dolarů z tvůrčího fondu XMAGE.

Ceny XMAGE představují profesionální zobrazovací schopnosti fotoaparátů XMAGE

Ceny HUAWEI XMAGE Awards jsou důkazem toho, jak značka XMAGE inspirovala kreativitu uživatelů při používání mobilních zařízení. Společnost Huawei vnímá mobilní fotografii jako významný nástroj pro sledování a zachycení vzácných životních okamžiků a jako prostředek podněcující vizuální kreativitu. Naším posláním je umožnit uživatelům rozvinout jejich tvůrčí schopnosti a nadále posouvat hranice mobilní fotografie.

Soutěž HUAWEI XMAGE Awards urazila od svého uvedení v roce 2017 dlouhou cestu. Nejenže inspirovala mnoho jednotlivců k tomu, aby vzali do ruky mobilní telefon a vytvořili nádherné fotografie, ale stala se také platformou pro prezentaci úžasných výtvorů, které lidem umožňují nahlédnout do vidění světa a každodenního života očima fotografů. Dnes se XMAGE Awards stala významnou celosvětovou fotografickou událostí, která zažehla mezi lidmi vlnu nadšení vyjadřovat své emoce, rozdávat sebevědomí a rozproudit "sílu obrazu" prostřednictvím mobilní fotografie.

Úplný seznam oceněných najdete na oficiálních webových stránkách:

https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage

 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2265499/image_1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2265500/image_2.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2265501/image_3.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2265502/image_4.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2265503/image_5.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2265504/image_6.jpg

KONTAKT:zhangrui302@huawei.com

 

PROTEXT

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services