Deset diamantových ocenění za deset nejzajímavějších inovací a projektů v podnikových službách

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 10. 11. 2023
Deset diamantových ocenění za deset nejzajímavějších inovací a projektů v podnikových službách

Zdroj: Protext

Praha 10. listopadu 2023 (PROTEXT) - Asociace ABSL i letos ocenila firmy, které v uplynulém roce nejvíce přispěly k rozvoji oboru podnikových a IT služeb v České republice a díky inovativním projektům zvýšily standard poskytovaných služeb, zákaznické zkušenosti, rozvoje talentů či pracovního prostředí. Vítězné projekty vybírala dvanáctičlenná nezávislá odborná porota z bezmála sedmi desítek nominací v sedmi kategoriích. Ocenění s názvem ABSL Diamonds výherci převzali v průběhu gala večera u příležitosti 10. výroční konference ABSL.

„Letošní rok byl mimořádný hned ze dvou důvodů. Tím prvním bylo rekordní množství přihlášených projektů, druhým pak mimořádná úroveň jejich kreativity, inovativnosti i přínosů,“ říká Jonathan Appleton, ředitel asociace ABSL, a dodává: „I proto jsme se rozhodli diamantové ocenění udělit ne sedmi, ale deseti společnostem, a oslavit tak zároveň 10. výročí naší asociace. Všem výhercům gratulujeme a věříme, že jejich úsilí motivuje a inspiruje nejen náš obor, ale i firmy a organizace napříč všemi sektory.“

V kategorii Business Innovation (Nejlepší inovace) byly oceněny hned dva projekty. První diamant putuje do společnosti Conectart, která v uplynulém roce zavedla hned několik inovací založených na umělé inteligenci. Například s pomocí nově vyvinutého chatbota a voicebota dokázala tato společnost zefektivnit nábor uchazečů i jejich nástup do zaměstnání, což měsíčně přineslo úsporu související lidské práce v rozsahu až 220 hodin.

Druhé diamantové ocenění v této kategorii získala společnost Microsoft za AskHR Virtual Assistant (AVA), který představuje významnou inovaci v tom, jak HR Service center poskytuje podporu zaměstnancům Microsoftu v otázkách spojených s administrací jejich zaměstnaneckého cyklu. Týmy HR ve společnosti Microsoft celosvětově zpracovávají až 1 milion dotazů zaměstnanců ročně. Systém AVA významnou část přebírá. Důležitou roli při orchestraci implementace systému AVA sehrálo evropské centrum HR Service Delivery se sídlem v Praze.

V kategorii Education (Nejlepší projekt v oblasti vzdělávání) získala ocenění společnost EPAM za program Upskill Me, který byl vytvořen speciálně s cílem pomoci lidem, kteří ztratili práci v důsledku války na Ukrajině. Iniciativa těmto lidem umožnila získat nové znalosti a dovednosti a díky tomu změnit profesi. Program byl navržen tak, aby se účastníci postupně ponořili do oboru IT a budovali své technické znalosti. Do programu se registrovalo více než 7000 účastníků.

V kategorii Value Creation (Nejlepší přidaná hodnota) získala cenu společnost Zebra Technologies CZ za aplikaci Innovation App sloužící k vytvoření globálního inovačního centra, které umožňuje efektivním a správně řízeným způsobem rychlejší a snazší realizaci dobrých nápadů. Spojení jednotlivých nápadů a vývojářů omezilo informační sila a izolované úsilí a globalizovalo přístup k otázce inovací. Aplikace v současné době obsahuje více než 400 návrhů pro zvýšení finanční efektivity, přičemž 40 % z nich již bylo implementováno jako nové řešení, což přineslo roční úsporu více než 12 000 hodin lidské práce.

V kategorii Employer Branding and People Engagement (Budování značky zaměstnavatele a zapojení lidí) uspěla společnost ExxonMobil, která se rozhodla jako ambasadory své značky zaměstnavatele využít samotné zaměstnance. Plných 120 zaměstnanců propůjčilo své tváře do outdoorové kampaně s hlavním sloganem „Buď jedním z nás“ a 200 se jich v rámci akce „Branding Fridays“ zapojilo i do sdílení příspěvků z pracovního života v kanceláři na svých sociálních sítích. Významnou součástí programu pak byla i třídenní akce „Závoďme spolu“, jejímž cílem bylo ukázat zaměstnancům těsný vztah společnosti ExxonMobil k motoristickým sportům a přiblížit je k jejím produktům, partnerstvím a značkám. V recepci pražských kanceláří firmy byly proto umístěny dva závodní simulátory, Red Bull f1 na trati Monza, a Porsche GT na trati Le Mans, na kterých si mohli zaměstnanci i jejich rodinní příslušníci zazávodit a vyhrát zajímavé ceny.

Druhý diamant v této kategorii si zasloužila společnost KBC Global Services, která se v rámci své kampaně zaměřila na bourání mýtů o práci v nadnárodní společnosti. V kampani, která probíhala na sociálních sítích a na reklamních plochách v Brně, vyvrátila nejčastější předsudky, které mají lidé spojené s prací ve velké společnosti - že jde jen o administrativní pozice, že v nich lidé zakrní a nebudou mít čas na své koníčky nebo že práce je jen o vydělávání peněz. Kampaň na sociálních sítích zhlédlo bezmála 2 miliony lidí a její efekt byl ohromný – počet reakcí na inzerované pracovní pozice se zvýšil o plných 99 %, v době vrcholu kampaně dokonce o více než 200 %.

V kategorii ESG Towards Resilience (Nejlepší projekt v oblasti ESG) zvítězila společnost Pure Storage, pro kterou představuje udržitelnost základní firemní hodnotu a zohledňuje ji nejen v návrhu svých produktů a řešení, ale i ve svých interních procesech. Úložná pole Pure Storage pojmou více dat na menší plochu než tradiční úložné produkty. To znamená, že spotřebovávají mnohem méně energie a snižují emise spojené s výrobou energie až o 85 % ve srovnání s konkurenčními produkty. Právě tento aspekt nabývá na důležitosti v souvislosti s dramatickým nárůstem nestrukturovaných dat. Na vývoji těchto udržitelných produktů a řešení se významně podílí i vývojové centrum společnosti se sídlem v Praze.

V kategorii Customer Initiative (Nejlepší zákaznický projekt) si cenu zasloužila společnost ABInBev za projekt zaměřený na koncové spotřebitele, tedy zákazníky nakupující produkty této pivovarnické skupiny. Oceněná iniciativa, která byla implementována v pražském centru společnosti, se zaměřila na inovativní způsoby zpracování zpětné vazby od spotřebitelů, které otevírají zcela nové možnosti uvádění nových produktů do oběhu, a umožňují prudký růst výnosů na všech evropských trzích jak pro ABInBev, tak i pro její partnery a firemní zákazníky. Díky tomuto projektu se podařilo dosáhnout rekordních prodejů v hodnotě přesahující milion eur.

V kategorii Innovative Workplace and Remote Working (Inovativní pracovní prostředí a strategie vzdálené práce) získala cenu Československá obchodní banka a.s.Shared Services&Operations za komplexní projekt umožňující vzdálenou práci zaměstnanců i vytvoření bezpapírové kanceláře v oblasti personální a mzdové agendy. Komplexní řešení podstatně snižuje uhlíkovou stopu (250 000+ bezpapírových dokladů ročně) a výrazně zvyšuje komfort jak pro uživatele, tak pro zpracovatele.

Druhou společností oceněnou v této kategorii se stala společnost Sii Czech Republic za projekt redesignu kanceláří s cílem podpořit současnou i budoucí expanzi firmy a vytvořit spojující prostředí pro firmu, kde většina zaměstnanců tráví hodně času u klientů a nikoli v kanceláři vlastní společnosti. Jedním ze základních cílů projektu bylo podpořit firemní kulturu.

 

 

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services