Huawei podporuje inovativní řešení 5G pro infrastrukturu Průmyslu 4.0, která pomáhají digitalizovat průmyslovou výrobu

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 13. 11. 2023
Huawei podporuje inovativní řešení 5G pro infrastrukturu Průmyslu 4.0, která pomáhají digitalizovat průmyslovou výrobu

Zdroj: Protext

Budapešť13. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - V Evropském dodavatelském centru Huawei (HESC) v Budapešti nedávno proběhlo fórum o inteligentních továrnách 5G Smart Factory. Společnost Huawei na fóru uvedla, že inovativní řešení na bázi 5G, včetně samořízených vozidel, kontroly kvality řízené umělou inteligencí a vzdálené údržby s podporou rozšířené reality, se stanou běžnými aplikacemi a základními možnostmi chytrých továren budoucnosti.

Pro podporu širokého přijetí technologií 5G a AI v oblastech souvisejících s průmyslem 4.0 – a tím i usnadnění rozvoje digitální ekonomiky – slíbila společnost Huawei i nadále podporovat začlenění inovativních 5G řešení pro infrastrukturu průmyslu 4.0 do Globální aliance pro AI pro průmysl a výrobu (Global Alliance on AI for Industry and Manufacturing čili AIM Global), kterou zahájila Organizace OSN pro průmyslový rozvoj (United Nations Industrial Development Organization, UNIDO).

Zástupkyně ředitele globálního oddělení korporátní komunikace společnosti Huawei Vicky Zhangová uvedla, že ve čtvrtém roce komerčního využívání 5G se inovativní aplikace integrující technologie 5G, AI a cloud computingu využívají v řadě průmyslových odvětví, zejména v inteligentní výrobě. Poukázala také na to, že již existují vyspělé osvědčené postupy, jako např. právě v Evropském dodavatelském centru Huawei (HESC) v obci Páty, které demonstrují hmatatelnou obchodní a společenskou hodnotu těchto inovativních aplikací.

„V rámci podpory průmyslu 4.0 hodlá společnost Huawei v budoucnu spolupracovat s mezinárodními organizacemi, jako je UNIDO, na podpoře sdílení a používání průmyslové infrastruktury 5G a souvisejících kapacit po celém světě," dodala Zhangová.

V červenci letošního roku spustily společnosti Huawei a UNIDO projekt AIM Global, jehož cílem je vybudovat platformu pro spolupráci a sdílení znalostí a usnadnit inovace a aplikaci technologií umělé inteligence v průmyslu a výrobě.

Dr. Ulrike Fasbenderová, profesorka na univerzitě v německém Hohenheimu, považuje HESC za ukázkový příklad rychlého rozvoje a inovací podnícených digitalizací. Jejími slovy: „Vliv digitálních řešení, které umožnilo připojení 5G – jako je rozšířená realita a autonomní vysokozdvižné vozíky – přináší skutečnou revoluci na pracovištích. Při správné implementaci umožňují zaměstnancům řešit úkoly efektivněji a zároveň je chrání před namáhavými a nezdravými úkoly. Toto zlepšení pracovních podmínek bude mít navíc zásadní vliv na zaměstnatelnost vzhledem ke zvyšujícímu se průměrnému věku pracující populace."

Dr. Fasbenderová dále uvedla, že země a společnosti, které nebudou schopny vhodně využívat technologie, ztratí svou konkurenceschopnost v digitální ekonomice a že ekonomika může zůstat dynamická pouze tehdy, pokud se soustředí na ekosystémy podporující průmysl.

Zástupce ředitele HESC Sandor Papp poznamenal: „HESC poprvé nasadil automatizační řešení na bázi 5G na konci roku 2019. Od té doby jsme integrovali specializovanou páteřní síť s místním okrajovým výpočetním systémem, který umožňuje nasadit samořízené vysokozdvižné vozíky a plnou automatizaci celého logistického systému. Kontrola kvality řízená umělou inteligencí a vzdálená údržba s podporou rozšířené reality navíc zvýšily efektivitu logistiky celého našeho areálu o 20 %, což výrazně zvýšilo kapacitu společnosti Huawei při obsluze jejích evropských zákazníků."

„Také v budoucnu hodlá společnost Huawei využívat své silné stránky v oblasti výzkumu a vývoje, digitálních technologií a dodavatelských řetězců, aby posílila spolupráci se všemi aktéry napříč dodavatelskými řetězci. Zároveň pomůžeme místním společnostem rozšířit možnosti zavádění digitálních a inteligentních technologií do výroby a provozu, abychom společně dosáhli kvalitního rozvoje," dodal.

Centrum HESC, které sídlí v Maďarsku, je největším dodavatelským centrem společnosti Huawei mimo Čínu a zodpovídá za dodávky produktů Huawei do více než 50 zemí v Evropě, střední Asii a severní Africe. Centrum každý měsíc zpracuje přibližně 50 000 až 60 000 položek a každý den přepraví v průměru 400 metrů krychlových expedovaného nákladu, který odveze 30 nákladních automobilů.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2272225/image_5019648_30734899.jpg 

KONTAKT: Huang Lina, +86-15566936177

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services