China Unicom a Huawei pomáhají společnosti Exquisite Automotive nasadit komerční flexibilní výrobní linku s 5G-Advanced

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 13. 11. 2023
China Unicom a Huawei pomáhají společnosti Exquisite Automotive nasadit komerční flexibilní výrobní linku s 5G-Advanced

Zdroj: Protext

Pao-ting (Čína) 13. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnosti China Unicom a Huawei nedávno přistoupily k podpoře pobočky Baoding Automation Technology Branch společnosti Exquisite Automotive Systems Co., Ltd. („EA") při zavádění flexibilní výrobní linky využívající technologii 5G-Advanced, která se vyznačuje mimořádně vysokou spolehlivostí a velmi nízkou latencí.

V továrně společnosti Great Wall Motor ve městě Pao-ting v provincii Che-pej se zařízení 5G-Advanced používá na lince vyrábějící automobilové střechy. Tradiční průmyslové řízení zajišťuje sériové připojení a ovládání koncových zařízení pomocí kabelových sítí. Po určité době provozu však dochází v mobilních aplikačních scénářích, jako jsou robotická ramena, posuvné jednotky a otočné stoly, k opotřebení rozvodů, což často vede k přerušení výroby a způsobuje v průměru asi 60 hodin odstávek ročně.

Sítě 5G-Advanced nabízejí velmi vysokou spolehlivost a velmi nízkou latenci, takže jsou ideální volbou pro náročné procesy v hlavní výrobě, které vyžadují vysokou rychlost odezvy. Bezdrátové průmyslové sítě pak dokážou zcela eliminovat omezení způsobená použitím kabelů. V porovnání s kabelovými sítěmi usnadňuje řešení 5G-Advanced nasazení sítě a dokáže lépe obsluhovat flexibilní výrobu. Sítě 5G-Advanced navíc zvyšují efektivitu díky integraci dalších funkcí, jako je sběr dat (informační technologie – IT) a funkce průmyslového řízení (provozní technologie – OT), které jsou v kabelových sítích zajišťovány dvěma samostatnými privátními linkami.

Společnost EA se nachází ve městě Pao-ting v provincii Che-pej a je dceřinou společností společnosti Great Wall Motor Co., Ltd. (GWM), přičemž její roční obrat přesahuje 2 miliardy jüanů. Zaměřením EA je vývoj inteligentních zařízení a návrh a integrace automatizovaných výrobních linek pro GWM a další automobilové společnosti.

Zástupce generálního ředitele oddělení průmyslové inteligence společnosti EA Yuan Zhanjiang na tiskové konferenci uvedl: „Digitalizace je nezbytným předpokladem transformace a modernizace výrobních podniků. Technologie 5G-Advanced se vyznačuje mimořádně vysokou spolehlivostí, nízkou latencí a snadným nasazením. Tyto vlastnosti byly ověřeny v laboratoři průmyslového využití internetu 5G-Advanced společnosti EA a brzy je začneme uplatňovat v našich komerčních výrobních linkách. Využijeme příležitosti, kterou nám nabízí transformace a modernizace podniků, zapojíme digitální technologie do služeb neustálého zdokonalování naší chytré výroby a přispějeme k transformaci a modernizaci GWM i celého výrobního průmyslu."

Mnoho zemí dnes považuje průmyslovou digitální transformaci za novou hybnou sílu hospodářského růstu. Z tohoto důvodu usilují o to, aby byla výroba stále digitalizovanější, propojenější a inteligentnější. Digitální provoz je nyní pro výrobní podniky nezbytností a také flexibilní inteligentní výroba se stále více rozmáhá.

Hlavní vědecký pracovník pro velká data ve společnosti China Unicom Fan Ji'an zdůraznil, že společnost China Unicom urychluje budování digitální infrastruktury a prohlubuje integrované inovace v oblasti digitálních technologií. Fan dále uvedl: „Díky technologii 5G-Advanced se průmyslové aplikace přesouvají z pomocné výroby do hlavních výrobních systémů. V klíčových scénářích se objevuje stále více typických aplikací 5G-Advanced, což dále stimuluje přechod výrobního průmyslu na digitální technologie."

Společnost China Unicom věří, že aplikace 5G-Advanced mohou pro podniky vytvořit větší hodnotu. „Jsme ochotni spolupracovat se všemi odvětvími, abychom vytvořili nový impuls pro inovace a podpořili kvalitní rozvoj prostřednictvím integrace digitální a reálné ekonomiky," uzavřel Fan.

Globální průmysl rozvoj 5G-Advanced aktivně podporuje. Během Globálního fóra o mobilním širokopásmovém připojení, které skončilo minulý měsíc, spustilo 13 globálních operátorů včetně společnosti China Unicom společně první vlnu sítí 5G-Advanced, což signalizuje přechod 5G-Advanced od technického ověřování ke komerčnímu nasazení. Rok 2024 tak bude prvním rokem komerčního využití 5G-Advanced.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2271837/image_1.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2271838/image_2.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2271839/image3.jpg

 

KONTAKT: Huang Lina, 86-15566936177

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services