Huawei Fórum o udržitelnosti: Jeffrey Sachs podpořil řešení výzev udržitelného rozvoje pomocí technologií

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 30. 11. 2023
Huawei Fórum o udržitelnosti: Jeffrey Sachs podpořil řešení výzev udržitelného rozvoje pomocí technologií

Zdroj: Protext

Šen-čen (Čína) 30. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - Včera skončilo Fórum o udržitelnosti 2023 společnosti Huawei i jeho regionální zasedání. Akce s podtitulem „Prosperujme s technologiemi: Cesta k udržitelnému vývoji" (Thriving Together with Tech: Realizing Sustainable Development) představila osvědčené postupy společnosti Huawei a jejích partnerů v oblasti udržitelnosti na celkem pěti regionálních odnožích v Číně, Itálii, Ghaně, Pákistánu a Brazílii.

V Brazílii spolupracuje společnost Huawei s místním operátorem Veloso Net na zajištění stabilního připojení pro více než 30 % nepřipojeného obyvatelstva ve státě Amazonas. Kromě toho rovněž oznámila plány na spolupráci s Mezinárodní unií pro ochranu přírody (IUCN) při realizaci projektu na ochranu biologické rozmanitosti a podporu rozvoje místních komunit v rámci iniciativy Tech4Nature.

Na ústředním fóru v čínském Tung-kuanu přednesl hlavní projev Jeffrey Sachs, prezident Sítě řešení pro udržitelný rozvoj OSN, komisař Širokopásmové komise OSN pro udržitelný rozvoj a profesor Kolumbijské univerzity, který promluvil o vzrůstající složitosti globálních problémů. „Žijeme v období, kdy výzvy stále narůstají a potřeba průlomových technologií, jako jsou ty, které nám přináší společnost Huawei, je stále naléhavější."

Sachs v projevu dále zdůraznil zásadní roli, kterou musí sehrát digitální technologie. „Technologie mohou – alespoň potenciálně – oslovit každého člena společnosti, včetně těch nejchudších. Stačí, aby se nacházeli v blízkosti základnové stanice, měli možnost digitálního připojení a zařízení schopné příjmu."

Účastníci zdůraznili, že digitální technologie mohou pomoci zlepšit odolnost přírody i lidstva vůči rizikům a výzvám a podpořit udržitelnost. Jeffrey Zhou, prezident společnosti Huawei pro marketing informačních a komunikačních technologií, dodal: „Společně s našimi partnery využíváme sílu digitálních technologií k podpoře digitální inkluze a vytváření inkluzivního a udržitelného digitálního světa."

V čínském Jün-nanu se díky lepší konektivitě, kterou přinesla řešení 5G společnosti Huawei, podařilo zvýšit efektivitu pěstování kávy a kvalitu kávových zrn. Zavedení digitální infrastruktury přineslo rozmach elektronického obchodování a streamování videí, což pozvedlo místní kávový průmysl a z místní kávy udělalo mezi spotřebiteli ceněnou značku.

V Itálii společný projekt Huawei a WWF Itálie TECH4ALL Nature Guardian nasadil na 16 ekologických a tradičních farmách akustické monitorovací systémy na bázi cloudu a umělé inteligence. Výsledkem projektu bylo zjištění, že na ekologických firmách žije o cca 10 % více živočišných druhů, než na farmách tradičních.

V pákistánském městě Gokina přinesla společnost Huawei a její partneři místní komunitě připojení, které umožnilo zavedení telemedicíny a distančního vzdělávání. Vesničané v této odlehlé vesnici tak mají nyní přístup ke kvalitním lékařským službám, kdykoli je potřebují.

V Ghaně společnost Huawei spolu se svými partnery vybudovala první plovoucí hybridní hydro-solární elektrárnu v západní Africe. Elektrárna, která bude pohánět továrnu na zpracování kešu oříšků v regionu Bono, nabídne zaměstnání více než 800 místním občanům včetně žen.

Přínos společnosti Huawei k udržitelnému rozvoji země ocenila také první dáma Ghanské republiky, Její Excelence Rebecca Akufo-Addo.

Jak uvedla: „Náš svět se stává ekologičtějším a projekty, jako je tato hybridní hydro-solární elektrárna, ukazují, že Ghana vyrazila správným směrem k realizaci udržitelné a šetrné digitální budoucnosti."

„Věřím, že ohromné kapacity společnosti Huawei v oblasti 5G, spotřebičů, návrhu systémů, obsahu a platforem najdou uplatnění i v dalších rozsáhlých programech," řekl Sachs. „Musíme dát světu jasně najevo, že máme řešení i mechanismy, jak je zavést ve velkém měřítku."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2287069/image_5019648_41409070.jpg 

KONTAKT: Colin Qian, qianzhecheng@huawei.com

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services