Robin platí za neplatné smlouvy životního pojištění

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 7. 12. 2023
Robin platí za neplatné smlouvy životního pojištění

Zdroj: Protext

 

Praha 7. prosince 2023 (PROTEXT) - Do kauzy neplatných smluv životního pojištění vstupuje nový hráč. Společnost Robin platí nabízí poškozeným klientům rychlý a efektivní výkup jejich oprávněného nároku vůči pojišťovně.

Robin platí a.s. nabízí od dnešního dne lidem, kteří patří mezi majitele problematických smluv na životní pojištění, možnost odkupu jejich nároku na vyplacení vůči pojišťovně. Za projektem stojí skupina českých investorů, kteří celou problematiku a její možné dopady dlouhodobě sledují.

“Situace kolem systémové neplatnosti smluv životního pojištění je pro klienty velmi složitá a představa soudů proti velkým společnostem mnohé lidi odradí od toho, aby své nároky na vrácení bezdůvodného obohacení řešili. Proto nabízíme klientům jednoduchou analýzu jejich smluv a férové vyrovnání jejich nároku vůči pojišťovně,“ říká Jiří Filla, statutární zástupce a koinvestor Robin platí a.s.

Podle odhadů společnosti jsou v současné době na trhu stále více než 2 miliony aktivních smluv životního pojištění, za které by mohli mít klienti právo žádat vyrovnání od pojišťovny. Celkem ale bylo v kritickém období od roku 2001 až do 2013 uzavřeno až 10 milionů smluv, které vykazují nebo vykazovaly zásadní nedostatky nebo jsou neplatné. Akciová společnost Robin platí je nyní připravena vykoupit nároky za aktivní i již ukončené smlouvy.

Vlastníci problematických smluv životního pojištění mohou využít na stránkách www.robinplati.cz jednoduchý test, který jim pomůže zjistit, zda jejich smlouva patří mezi toxické. Testovat lze smlouvy dosud aktivní i ukončené. Na základě výsledku testu se s klienty spojí zástupci Robin platí kvůli doplnění informací a následně je jim nabídnuta odkupní cena. Pokud se společně dohodnou, do tří týdnů mají klienti peníze na účtu.

“V České republice zatím nemají poškození lidé možnost podání hromadné žaloby. Odprodej nároku vůči pojišťovně je tedy pohodlnou variantou, jak se s neplatnou smlouvou mohou lidé vypořádat bez nutnosti absolvování soudních řízení. Naše služba je pro klienty ekonomicky velmi zajímavá, protože spoluprací s námi získají peníze navíc nad rámec plnění od pojišťovny. Nemohou tak prodělat,” doplňuje Jiří Filla.

O nabídce Robin platí a.s. bude informovat cílovou skupinu postižených klientů pojišťoven komunikační kampaň. Její začátek je naplánovaný na prosinec a bude intenzivně pokračovat v následujícím roce. V rámci mediálního mixu se počítá s on-line spoty, bannery a rádio spoty.

Co je kauza investičního či kapitálového životního pojištění

Významná většina smluv životního pojištění uzavřená na principu spořící nebo investiční složky v letech 2001 až 2013 podle české, ale i evropské judikatury trpí celou řadou právních vad, popř. jsou neplatné. Základním problémem je to, že klienti v době uzavření neznali výši účtovaných poplatků a srážek, tudíž neměli informace nutné pro uzavření pojistných smluv. Pojišťovny tak prováděly neoprávněné srážky, které klientům snižovaly nebo stále snižují pojistné plnění. Na základě mnohaletých soudních bojů dnes již lze v otázce platnosti pojistných smluv hovořit o ustálené judikatuře.

www.robinplati.cz

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services