Estate Awards 2023: hlavní cenu si odnesla Masaryčka

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 8. 12. 2023
Estate Awards 2023: hlavní cenu si odnesla Masaryčka

Zdroj: Protext

Praha 8. prosince 2023 (PROTEXT) - Ocenění v oblasti realitního trhu Estate Awards 2023 byla slavnostně předána na galavečeru 6. prosince 2023 v Empire Hall ve Slovanském domě. Letošní ročník přinesl ocenění pro nejlepší projekty a profesionály v průmyslu v celkem 7 kategoriích. Absolutním vítězem se stala Masaryčka od PENTA Real Estate.

Třetí ročník cen Estate Awards zná své vítěze. „Těší mě, že bylo letos nominováno rekordní množství skvělých projektů nejen z Prahy, ale i dalších českých měst. I díky tomu jsme měli tu čest vybrat vítěze, kteří se svými projekty udávají trend českému developmentu,“ říká Štěpán Dlouhý, CEO vydavatelství Premium Media Group, které Estate Awards pořádá a jeden z porotců.

Hlavní partneři tohoto ročníku byly přední společnosti jako Deloitte, YD Capital a.s., Galerie Kodl, Rückl, Havel & Partners, Progresus, TAKENAKA, Valen&Masar, Voix, EETEE, Global Trade Systems s.r.o., So Concrete a.s. a další. Jejich podpora byla klíčová pro úspěch celé události.

Vítězi v jednotlivých kategoriích se staly:

Rezidenční projekt do 30 jednotek: Vila ÉPOQUE – All New Development a.s.

Jedná se o luxusní rezidenční projekt, který kombinuje eleganci s moderními technologiemi, a nabízí jedinečné bydlení v srdci města.

Rezidenční projekt nad 30 jednotek: Smíchov City – Sever - 1. etapa – blok SM2 – Sekyra Group a.s.

Tento projekt představuje novou generaci městského bydlení s důrazem na udržitelnost a společenskou odpovědnost, poskytující komplexní služby a moderní obytný prostor.

Komerční office projekt roku: Masaryčka – Penta Real Estate s.r.o.

Masaryčka je významný kancelářský komplex, který se vyznačuje svým inovativním designem a nabízí prvotřídní pracovní prostory v centru Prahy.

Industriální/logistický projekt roku: Výstavba budovy Gama (Urbanity Campus Tachov) - URBANITY.

Tento projekt je zaměřen na inovace v oblasti logistiky a industriální výstavby, s cílem poskytnout efektivní a udržitelné řešení pro moderní podnikání.

Rekonstrukce roku: Jinonický dvůr – CREDITAS Real Estate.

Jinonický dvůr je příkladem citlivé a kvalitní rekonstrukce historického objektu, který byl transformován na moderní obytný komplex.

Technologické řešení roku: Green Port Strašnice – JRD Real Estate

Projekt Green Port Strašnice je pasivní, udržitelný rezidenční areál se 156 zdravými byty a více než 900 m2 zelených střech. V projektu je kladen velký důraz na nakládání s dešťovou vodou a zdravé vnitřní prostředí.

Průřezová kategorie: Cena za udržitelnost a ekologii: Urbanity Campus Tachov - URBANITY.

Tento projekt je vzorem v oblasti udržitelného rozvoje, kde se klade důraz na ekologické aspekty a dlouhodobou udržitelnost.

Průřezová kategorie: Cena za veřejný prostor a urbanismus: Nová Waltrovka – offices – Penta Real Estate s.r.o.

Nová Waltrovka je projektem, který se soustředí na vytváření kvalitního veřejného prostoru a zlepšení městského životního prostředí.

Absolutní vítěz: Masaryčka - Penta Real Estate s.r.o.

Masaryčka od Penta Real Estate s.r.o. kromě ocenění v kategorii Komerční office projekt roku získala také titul Absolutního vítěze za svou výjimečnost v oblasti designu, inovace a celkového přínosu sektoru.

Cena časopisu ARCHITECT+: architektonické studio PROKŠ PŘYKRIL ARCHITEKTI.

Studio bylo oceněno za svůj přínos k architektuře a designu, přičemž se zaměřuje na inovativní a udržitelnost ve svých projektech.

Porota třetího ročníku Estate Awards byla složena z dvanácti členů, kteří jsou experti v oblastech architektury, developerského a realitního byznysu, bankovnictví a financování realitních projektů, a stavebnictví. Vítězné projekty letošního ročníku Estate Awards vybírali:

  • Jan Kasl (předseda České komory architektů)
  • Štěpán Dlouhý (CEO Premium Media Group)
  • František Korbel (partner advokátní kanceláře Havel & Partners)
  • Miroslav Linhart (vedoucí partner oddělení finančního poradenství, Deloitte ČR)
  • Tomáš Kadeřábek (ředitel Asociace developerů)
  • Jiří Nouza (prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví)
  • Barbora Rýdlová (vedoucí katedry financí a oceňování podniku, FFÚ VŠE Praha)
  • Pavel Rydzyk (předseda představenstva YD Capital)
  • Robert Sgariboldi (ředitel pro průmyslové nemovitosti pro ČR, iO Partners)
  • Václav Sobolík (vedoucí projekčního oddělení, Takenaka)
  • Prokop Svoboda (majitel realitní společnosti Svoboda & Williams)
  • Jiří Zelinka (ředitel privátního bankovnictví Raiffeisenbank)

 

O soutěži Estate Awards

Estate Awards je transparentní soutěž v oblasti developmentu, jež si klade jasný cíl: přispět ke kultivaci trhu a zasadit se tak i o jeho další růst. Soutěž oceňuje developerské a technologické projekty, které splní kritéria pro jejich přihlášení: projekt se nachází na území České republiky a jeho kolaudace či zásadní rekonstrukce, v případě technologického řešení realizace proběhla v předem určeném termínu (listopad 2021–listopad 2023). Soutěž pořádá renomovaný magazín ESTATE.

www.estateawards.cz

 

O Premium Media Group

Vydavatelství Premium Media Group připravuje obsah pro prémiovou cílovou skupinu, pro které připravuje tištěné magazíny, webové stránky i autorské knihy. Je partnerem pro vydávání firemních magazínů pro společnosti Audi, Raiffeisenbank nebo Exclusive Tours, vlastní tituly tvoří ESTATE, ARCHITECT+, Premium SPORTS, Premium BRNO a ART&ANTIQUES.

www.premiummediagroup.cz

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Rekonstrukce ostravského „mrakodrapu“ může začít

Ostrava 19. července 2024 (PROTEXT) - Významným milníkem architektury v Ostravě je záchrana ikonického „mrakodrapu“ na Ostrčilově ulici. Dům podstoupí komplexní rekonstrukci pod taktovkou... celý článek

Vital Strategies: Mezinárodní olympijský výbor vyzván k ukončení sponzoringu prodejci slazených nápojů

Paříž 19. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední globální odborníci a aktivisté v oblasti zdraví vyzývají k celosvětovému ukončení sponzoringu sportovních akcí výrobci slazených... celý článek

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Ceny nemovitostí zase rostou. Hypotéky sice klesají, ale nestojí to za řeč.

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Počátkem roku lidé čekali další mírný pokles cen nemovitostí a zároveň pokles cen hypoték. Řada lidí si proto říkala, zda koupit byt hned, nebo až... celý článek

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Bybit rozšiřuje nabídku spotových párů v EUR o zajímavý dárek v podobě 25.000 USDT

Dubaj (SAE) 18. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bybit, druhá největší burza s kryptoměnami na světě podle objemu obchodů, s potěšením oznamuje spuštění 12 nových spotových párů... celý článek

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

WINNEE otevírá novou kapitolu české ekonomiky: posílí roli žen v clean-tech oborech

Praha 18. července 2024 (PROTEXT) - Česko čelí výzvě v proměně technických oborů spojených s dekarbonizací. Podstatnou roli v ní mohou hrát ženy jako klíčová posila technologického... celý článek

Partners Financial Services