Přehlídka inovací ukázkou rostoucího vlivu

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 1. 5. 2024
Přehlídka inovací ukázkou rostoucího vlivu

Zdroj: Protext

Peking 1. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zpráva deníku China Daily:

Konference ZGC Forum 2024 v Pekingu přinesla širokou škálu nejnovějších technologických inovací.

Akce probíhala od 25. do 29. dubna a nabídla celkem 128 aktivit, včetně fór a konferencí, technologických výměn, prezentací technologických úspěchů a technologických soutěží.

Na plenárním zasedání výroční konference ZGC Forum 2024 a 60 paralelních fórech vystoupilo více než 120 špičkových světových vědců a akademiků z domova i ze zahraničí, kteří se podělili o své poznatky z oblasti hraničních technologií a souvisejících odvětví.

Více než 30 % řečníků přitom pocházelo ze zámoří – včetně více než 10 nositelů Nobelovy ceny, Fieldsovy medaile a Turingovy ceny.

Mezi účastníky nechyběli také zástupci 218 zahraničních vládních agentur a mezinárodních organizací či 162 domácích a zahraničních univerzit, a samozřejmě ani účastníci z celé země.

Velký zájem o zapojení projevila zejména podnikatelská sféra - akce přilákala vedoucí pracovníky 225 společností rizikového kapitálu, více než 100 tzv. jednorožců a přes 10.000 technologických podniků.

Do technologické soutěže Zhongguancun International Advanced Technology Competition 2024 se přihlásilo 1280 projektů ze 74 zámořských zemí a regionů. Zahraniční projekty tak představují více než 40 % z celkového počtu přihlášených.

Mezinárodní obchodní veletrh Zhongguancun International Technology Trade Fair 2024 pak přinesl sérii seznamovacích schůzek pro technologické společnosti, zaměřených na navázání spolupráce s řadou zemí, jako je Velká Británie, Itálie, Jižní Korea a Japonsko.

Během letošního fóra ZGC bylo podepsáno celkem 309 projektů spolupráce v celkové hodnotě 67,32 miliardy jüanů (9,30 miliardy USD).

Tematicky pokrývá konference ZGC Forum celou řadu okruhů. V oblasti umělé inteligence probíhaly pestré dialogy o žhavých tématech, jako jsou inovace modelové architektury, etika a bezpečnost umělé inteligence a ztělesněná umělá inteligence, které obohatily vizionářský výzkum a hodnocení.

Na poli přírodních věd byly oznámeny významné špičkové technologické úspěchy zaměřené na oblasti, jako jsou rozhraní mozek-stroj a syntetická biologická výroba.

A konečně co se týče kosmické vědy, proběhly podrobné diskuse o extrémním vesmíru, vlnění v časoprostoru a dalších oblastech a byly zveřejněny nejnovější technologické úspěchy, jako je nosná raketa Zhuque-2.

Mimoto byla vydána řada výzkumných zpráv na vysoké úrovni, které „mají značný význam pro uchopení globálních trendů v nejprogresivnějších oblastech vědy a techniky".

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2401029/The_ZGC_Forum_attracts_a_great_number_overseas_attendants_Photo.jpg 

KONTAKT: Chuan Ma, machuan@chinadaily.com.cn

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Mastercard vstupuje do Sdružení pro digitální účtenky

Mastercard vstupuje do Sdružení pro digitální účtenky

Praha 17. července 2024 (PROTEXT) - Sdružení pro digitální účtenky vítá dalšího člena, kterým je technologická a platební společnost Mastercard. Tento krok představuje významný milník... celý článek

Tetra Pak oznamuje jmenování Alexe Henriksena novým generálním ředitelem pro východní Evropu

Tetra Pak oznamuje jmenování Alexe Henriksena novým generálním ředitelem pro východní Evropu

Praha 17. července 2024 (PROTEXT) - Společnost Tetra Pak dnes oznámila jmenování Alexe Henriksena novým generálním ředitelem pro východní Evropu, s účinností od 1. srpna. Nahradí Lyndsey... celý článek

Český statistický úřad dnes zveřejnil data o červnovém vývoji cen výrobců

Český statistický úřad dnes zveřejnil data o červnovém vývoji cen výrobců

Praha 17. července 2024 (PROTEXT) - Ceny zemědělských výrobců v červnu meziročně poklesly o 7,5 %. To se dalo čekat. Jsme nyní v klesajícím trendu. Ten jen brzdí, protože předchozí... celý článek

EIT InnoEnergy vítá společnosti OMV, OMV Petrom a ACB Participaties B.V mezi své akcionáře a významné partnery, čímž rozšiřuje svou úspěšnou soukromou emisi akcií o dalších 140 milionů eur

EIT InnoEnergy vítá společnosti OMV, OMV Petrom a ACB Participaties B.V mezi své akcionáře a významné partnery, čímž rozšiřuje svou úspěšnou soukromou emisi akcií o dalších 140 milionů eur

Praha 17. července 2024 (PROTEXT) - Další významné průmyslové společnosti posilují kapitalizaci společnosti EIT InnoEnergy a umožňují tak urychlit její další působení v Evropě a USA. celý článek

Tesco představuje "Lehké svačinky" s čerstvým ovocem. Na léto ideál

Tesco představuje "Lehké svačinky" s čerstvým ovocem. Na léto ideál

Praha 17. července 2024 (PROTEXT) - Tesco spustilo nový projekt zaměřený na zdravé stravování. Ve vybraných prodejnách nyní zákazníci nakoupí pod názvem „Lehké svačinky“ - balení čerstvého... celý článek

Partners Financial Services