Global Data Center Facility Summit 2024: Setkání ve Lvím městě pro všeobecně prospěšnou budoucnost inteligentní výpočetní techniky

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 19. 5. 2024
Global Data Center Facility Summit 2024: Setkání ve Lvím městě pro všeobecně prospěšnou budoucnost inteligentní výpočetní techniky

Zdroj: Protext

Singapur 19. května 2024(PROTEXT /PRNewswire) - Dne 17. května 2024 se v Singapuru odehrál globální summit pro vybavení datových center Global Data Center Facility Summit 2024 s podtitulem „Posuňme digitální éru vpřed". V rámci summitu se sešlo více než 600 vedoucích představitelů sektoru datových center, technických odborníků a ekosystémových partnerů, aby zde diskutovali o nových trendech a příležitostech globálního průmyslu datových center v éře inteligentní výpočetní techniky. Účastníci se také seznámili s řešeními typu end-to-end (E2E) pro všechny scénáře, ekosystémy a služby, dozvěděli se o inovativních postupech ekologických datových center v Asii a Tichomoří a v Evropě a prostřednictvím výstavního vozidla odhalili tajemství systému Outdoor PowerPOD s napájecím systémem v jediném kontejneru. Toto komplexní uchopení světa inteligentní výpočetní techniky je nástrojem, jímž hodlá společnost Huawei posunout digitální éru vpřed.

Využít příležitosti AI a společně budovat ekologickou, spolehlivou výpočetní infrastrukturu

Jak poznamenal ve svém úvodním projevu senior viceprezident společnosti Huawei a prezident pro marketing, prodej a služby Huawei Digital Power Charles Yang, od startu éry umělé inteligence díky ChatGPT velké modely neustále posouvají hranice výpočetního výkonu a odvětví inteligentních počítačů zažívá nebývalý stavební boom. Podle předpovědí přibude v příštích pěti letech 100 GW celosvětové instalované kapacity datových center a hodnota trhu přesáhne 600 miliard USD.

Podle Charlese však spolu s příležitostmi přicházejí také výzvy. Konkrétně v oblasti datových center jsou pak hlavními výzvami spolehlivost a elektrická energie. Datová centra prochází škálováním z řádu MW na GW. Rovněž E2E spolehlivost (end-to-end, mezi koncovými body) je stále důležitější. Společnost Huawei proto hodlá v reakci na vyvstávající příležitosti spolupracovat se zákazníky a partnery na rozšíření průmyslového prostoru.

Produkt + služba + ekosystém: Přechod datových center do éry umělé inteligence

Během summitu vystoupil také prezident divize Huawei Data Center Facility & Critical Power Business Sun Xiaofeng s projevem nazvaným „Power the Digital Era Forward (Posuňme digitální éru vpřed) ". Ve svém projevu uvedl, že s nástupem velkých modelů umělé inteligence se prudce rostoucí požadavky na výpočetní výkon stávají hnací silou expanzivního růstu datových center.

Pro řešení těchto výzev se společnost Huawei snaží vytvářet řešení E2E pro datová centra typu produkt + služba + ekosystém, která se vyznačují rychlým nasazením, flexibilním chlazením, ekologickou energií a maximální spolehlivostí.

  • Rychlé nasazení: Datová centra jsou v zájmu vysoké kvality a efektivity výstavby navržena jako plně modulární a prefabrikovaná.
  • Flexibilní chlazení: Jako optimální architektura chlazení pro inteligentní výpočetní techniku se prosazuje fúze vzduchového a kapalinového systému s integrovaným zdrojem chlazení.
  • Zelená energie: O spolehlivý provoz inteligentních výpočetních center se postará nová generace integrovaného řešení sítě, zátěže a úložiště.
  • Maximální spolehlivost: Datová centra jsou zabezpečena prostřednictvím spolehlivých produktů a preventivní ochrany.

V současné době pokrývá globální servisní síť společnosti Huawei s více než 1800 profesionálními inženýry přes 170 zemí a poskytuje technickou podporu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Díky vlajkovým servisním střediskům N+ nabízí společnost Huawei pro své zákazníky dosažitelnost služeb do jedné hodiny.

Klíčovou součástí všestranně prospěšné budoucnosti inteligentní výpočetní techniky je ekosystém. Společnost Huawei proto spolupracuje se svými partnery na vývoji komplexních řešení E2E a poskytuje zákazníkům komplexní služby v oblasti datových center.

V rámci summitu vydala společnost Huawei společně s Centrem ASEAN pro energetiku bílou knihu na téma „Budování datových center nové generace v zemích ASEAN" (Building Next Generation Data Center Facility in ASEAN). Tento dokument přináší přehled o současném stavu, výzvách a trendech datových center v regionu ASEAN a zdůrazňuje potřebu vyžívání efektivních a energeticky úsporných produktů a řešení. Navrhuje také politická doporučení pro trhy datových center se zaměřením na budoucnost.

V expozici věnované ekosystému společnost Huawei představila řešení založená na scénářích pro velká, střední a malá datová centra a demonstrovala možnosti poradenství, návrhu, integrovaného vývoje a dodávek datových center s desítkami ekosystémových partnerů, včetně společností CIMC, Weichai, CSCEC a Huashi.

Zvláštní pozornost si získalo výstavní vozidlo Huawei Outdoor PowerPOD, které zde absolvovalo svou globální premiéru. Systém Huawei Outdoor PowerPOD se vyznačuje jedním napájecím systémem na kontejner, určením pro venkovní provoz, technologií plug-and-play a vysokým stupněm ochrany a spolehlivosti. V současnosti je preferovanou volbou pro oddělení architektury napájení.

Jeden strom les nedělá.

Umělá inteligence nám přináší ohromné příležitosti. Pronikáním do tohoto odvětví, agregací partnerských ekosystémů a zaváděním inovací aplikovatelných při transformaci hodlá společnost Huawei i nadále pomáhat svým zákazníkům budovat spolehlivou výpočetní infrastrukturu, urychlovat přijetí AI v průmyslu a posouvat digitální éru vpřed.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2415818/Global_Data_Center_Facility_Summit_2024.jpg 

 

KONTAKT: Jintao Luo, luojintao2@huawei.com

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Paříž 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední značka spotřební elektroniky TCL je hrdým sponzorem svého oficiálního partnera, španělského národního fotbalového týmu, který tento... celý článek

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Partners Financial Services