iKomunita představuje první pětici realizačních firem

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 28. 5. 2024
iKomunita představuje první pětici realizačních firem

Zdroj: Protext

Praha 28. května 2024 (PROTEXT) - iKomunita, nové technické řešení v oblasti sdílení energie pro bytové domy, města a obce, představuje prvních pět partnerských realizačních firem, které mají certifikaci k instalaci iKomunity dle jejích užitných vzorů.

Nové technické řešení v oblasti komunitní energetiky – iKomunita – posiluje. „Máme za sebou více než sto padesát úspěšných realizací napříč Českou republikou, konkrétně třeba v Jihlavě, Litoměřicích či Zlíně. Díky velkému zájmu plánujeme portfolio realizačních firem do budoucna rozšířit. iKomunita totiž jako franschisová značka umožňuje využívat své duševní vlastnictví ve formě užitných vzorů pouze certifikovaným partnerským společnostem,“ vysvětluje Leopold Benda, generální ředitel firmy BlueBen, která je jednou ze zákládajících společností iKomunity.

V současné chvíli iKomunita spolupracuje s celkem dvaceti realizačními firmami. Nyní jich představuje prvních pět. „Spolupráci v oblasti realizace iKomunity jsme navázali nejprve s pěti partnerskými firmami, konkrétně se jedná o AquaSolarTech s.r.o., VENTA spol. s r.o., TRONIK Mělník s.r.o., Rerivo s.r.o. a Sunmill s.r.o.,“ říká Leopold Benda.

Společnost AquaSolarTech s.r.o. z Olomouckého kraje disponuje letitými zkušenostmi v oboru elektroinstalace. „Obnovitelnými zdroji se zabýváme již od roku 2017. Pro bytové domy realizujeme nové stupačky, hydrantové systémy, solární termické systémy, otopné soustavy, a to včetně kotelen,“ říká Adam Krytinář, jednatel společnosti AquaSolarTech s.r.o.

Druhou z první pětice partnerských firem iKomunity je VENTA spol. s r.o., která sídlí v Královehradeckém kraji. „Už od roku 1994 se specializujeme na realizaci zakázek v oboru fotovoltaických elektráren, solárního ohřevu, vytápění, chlazení, rekuperace tepla ze vzduchu a odpadních vod a čištění odpadních vod. Naší dosavadní největší zakázkou byla realizace tepelného čerpadla a FVE pro obchodní a bytový dům Horák v Benešově,“ představuje jednatel společnosti VENTA spol. s r.o Miloš Novotný.

iKomunita dále navázala spolupráci s TRONIK Mělník s.r.o.„Jsme ryze rodinná firma, kterou jsme založili v roce 1992 na základech sdružení Tronik. Pohybujeme se v rámci Středočeského kraje. Jsme specialisté na slaboproudou a silnoproudou elektroinstalaci,“ říká David Tremel, jednatel společnosti TRONIK Mělník s.r.o.

Ve Zlínském kraji iKomunita navázala spolupráci se společností Rerivo s.r.o.„Naším cílem je dobře odvedená práce s použitím kvalitních materiálů, serióznost cen, termínová kázeň a hlavně – spokojenost našich klientů, což se nám, si myslím, daří plnit na výbornou. Našimi zákazníky jsou jak městské a obecní úřady, tak soukromé firmy a soukromníci. Mám radost, že nyní své portfolio rozšíříme i o spolupráci s iKomunitou,“ říká Pavel Tichal, jednatel společnosti Rerivo s.r.o.

Další z první pětice partnerských realizačních firem iKomunity je také dynamicky rostoucí firma Sunmill s.r.o., jejíž výsadou jsou dlouholeté zkušenosti s prací ve výškách v městské zástavbě i vysokohorském terénu – a to jak v tuzemsku, tak v zahraničí. Společnost má desetiletou zkušenost z odvětví fotovoltaických elektráren. „Provádíme návrh, optimalizaci, stavbu fotovoltaických systémů, renovace střech a střešních fasád,“ uvedl Jan Mlejnek, jednatel společnosti Sunmill s.r.o.

Aktuální seznam partnerů je zveřejněn na webových stránkách iKomunity, viz zde: https://www.ikomunita.cz/partneri.php.

Jak se může realizační firma zapojit k instalaci iKomunity?

„Pokud máte zájem stát se naší partnerskou, realizační firmou, kontaktujte nás prostřednictvím formuláře na webových stránkách: https://www.ikomunita.cz/kontakt.php. Můžete se nám také ozvat na telefonním čísle 774 589 252,“ uzavírá Leopold Benda.

O iKomunitě

iKomunita je technické řešení určené k inteligentnímu sdílení elektřiny v energetických komunitách pro bytové domy, města a obce. Funguje na principu řízeného nabíjení a vybíjení baterií, díky čemuž umožňuje většímu počtu odběratelů, kteří mají obnovitelný zdroj energie a jsou vzájemně propojeni, maximalizovat spotřebu elektrické energie a minimalizovat přetoky do sítě. Toto řešení využívá fotovoltaické panely pro výrobu elektrické energie, která je pak chytře rozdělována mezi jednotlivé domácnosti či veřejné budovy, jako jsou školy, městské úřady či knihovny. iKomunita je chráněna užitným vzorem – v současné době je v ní zapojeno 15+ realizačních firem.

Více o iKomunitě naleznete:

na webové stránce: www.ikomunita.cz,

LinkedInu: (https://www.linkedin.com/company/ikomunita/),

Facebooku (https://www.facebook.com/ikomunitacz).

 

Zdroj: Stance Communications

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Paříž 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední značka spotřební elektroniky TCL je hrdým sponzorem svého oficiálního partnera, španělského národního fotbalového týmu, který tento... celý článek

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Partners Financial Services