Delta posiluje svou pozici v Praze, otevřela novou kancelář u Vltavy

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 28. 5. 2024
Delta posiluje svou pozici v Praze, otevřela novou kancelář u Vltavy

Zdroj: Protext

Praha 28. května 2024 (PROTEXT) - Mezinárodní skupina DELTA Group slaví další úspěch a expanzi na českém stavebním trhu. Na slavnostním setkání v pražském botelu Marina v Libni představila DELTA nové prostory své projekční kanceláře v Praze, která posiluje pozici českého týmu. Zástupci DELTA z České republiky, Slovenska, Rakouska a Ukrajiny se sešli spolu s klienty a partnery, aby oslavili tento milník na úspěšné cestě neustálého rozvoje celé skupiny DELTA.

Jak prozradil Erik Štefanovič, jednatel DELTA Group ČR: „Kolegyně Iveta Bosáková byla pověřena vedením pražské kanceláře DELTA.“ Dále zdůraznil, že celý mezinárodní tým poskytuje komplexní služby v oblasti stavebnictví a realit, provede klienty všemi fázemi stavebního projektu, nejen v rámci ČR. „V Praze a okolí pracujeme již velmi dlouho. Mezi naše první úspěšně dokončené projekty patřil Europark Praha v roce 2002 či expanze sítě kin CineStar,“ doplnila Marcela Kolářová za DELTA Group ČR.

Mezi další významné stavební projekty, které by měly zaznít je nedávno dokončené vývojové centrum pro autonomní řízení značky BMW Group v Sokolově, v loňském roce dokončená rekonstrukce historické budovy VIA UNA v blízkosti Prašné brány v ulici Na Příkopě, výstavba Rakouského gymnázia či rekonstrukce hotelu Andaz či Golden Crown.

Jedním z nejviditelnějších projektů DELTA Česká republika je projektovým management pro novou budovu Vltavské filharmonie, která se bude připravuje v Holešovicích. Největší koncertní síň pojme 1 800 diváků, a spolu s dalšími kulturními službami bude nabízet ideální prostředí pro Pražský symfonický orchestr.

Kromě Vltavské filharmonie se DELTA však podílí aktuálně také na dalších úspěšných projektech v Praze: koordinace výstavby čtvrti DOCK IN nebo Hagibor Praha na kterých spolupracuje s developerem Crestyl. „Tyto projekty přinášejí moderní, inovativní a kvalitní prostory nejen pro práci, ale i bydlení,“ dodává ke zmíněným pražským projektům prokurista DELTA Group ČR, Zbyněk Kovář.

Nezlomný elán týmu DELTA Ukrajina

Tým DELTA působí velmi aktivně také na Ukrajině. Jak potvrdil Wolfgang Gomernik, jeho 75členný tým pracuje intenzivně na obnově částí země zasažené válkou. Projekty zahrnují například nyní v květnu dokončené a slavnostně otevřené Centrum protetiky a ortotiky ve Lvově nebo revitalizaci brownfieldu Promprylad.Renovationve městě Ivano-Frankivsk na západě Ukrajiny.

Nová architektonická identita Delta Pods Architects

Tým DELTA na setkání v Praze také přiblížil novou architektonickou identitu pod značkou Delta Pods Architects. Klaus Ransmayr zdůraznil sociální faktory architektury, designu a ekonomiky, a také komplexní přístup a důraz na udržitelnost. Mezinárodní tým Delta Pods Architects, složený ze 160 členů, se specializuje na architekturu a integrované plánování. Prezentaci těchto myšlenek vedli krátce za skupinu DELTA Klaus Ransmayr a Marc Guido Höhne.

Stabilita, komplexnost, partnerství

Setkání bylo také příležitostí diskutovat o českém stavebním trhu. Erik Štefanovič sám cestu české pobočky DELTA komentoval slovy: „Píšeme letos již 31 rok na českém stavebním trhu. Sázíme na digitalizaci, udržitelnost a silnou firemní kulturu. Vydržet tolik let na poměrně turbulentním stavebním trhu a neztratit přízeň našich klientů, nás naplňuje radostí. Ale samozřejmě také velkou zodpovědností v přístupu do dalších let.“

Marcela Kolářová, mluvčí DELTA Group ČR na vývoj a působení celé skupiny DELTA (založena v roce 1977 Wels/Horní Rakousko) v oblasti stavebnictví uvedla: „Mezinárodnost naší skupiny vnímám jako synonymum komplexnosti, rozmanitých zkušeností ze skutečně velkého počtu mezinárodních projektů překračujících často hranice spolupráce více států a národností a tím pádem, z pohledu klienta, také jistou garanci bezpečí“.

V závěru slavnostní akce na botelu v Praze Erik Štefanovič spolu se Zbyňkem Kovářem a Ivetou Bosákovou, jež byla pověřena vedením pražské kanceláře DELTA, avizovali další slavnostní setkání skupiny v říjnu, tentokrát se slovenským týmem DELTA v Bratislavě. „I zde letos otevíráme nové moderní kanceláře a opět představíme novinky v naší skupině. DELTA Group SK vyniká v naší mezinárodní skupině svým silným zaměřením na architekturu, ale i procesy digitalizace a BIM projektování,“ uvedl na závěr Erik Štefanovič, jednatel DELTA Group ČR a DELTA Group SK.

 

Skupina DELTA

DELTA je přední mezinárodní architektonická, inženýrská a poradenská společnost s holistickým portfoliem služeb v oblasti stavebnictví a realit. S více než 400 zaměstnanci s pobočkami v Rakousku, České republice, na Slovensku a na Ukrajině. V současné době řídí projekty v Rakousku, střední a východní Evropě, Jihovýchodní Evropě a Eurasii s objemem projektů přesahujícím 5 miliard EUR ročně. Skupina DELTA se vyznačuje partnerstvím, využíváním nejmodernějších digitálních nástrojů a silným zaměřením na životní cyklus a udržitelnost budov. www.delta-group.cz Průřez nejzajímavějšími stavebními projekty DELTA napříč různými zeměmi k dispozici ZDE.

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Paříž 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední značka spotřební elektroniky TCL je hrdým sponzorem svého oficiálního partnera, španělského národního fotbalového týmu, který tento... celý článek

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Partners Financial Services