Hikvision vydává svůj šestý ESG report a zdůrazňuje princip "Tech for Good"

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 31. 5. 2024
Hikvision vydává svůj šestý ESG report a zdůrazňuje princip "Tech for Good"

Zdroj: Protext

Chang-čou (Čína) 31. května 2024(PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Hikvision zveřejnila zprávu o udržitelnosti (ESG report – Environmental, Social and Governance) za rok 2023, ve které již šestým rokem představuje své postupy a výsledky v otázkách dopadů na životní prostředí a společnost a řízení firmy. Zpráva komplexně představuje zaměření společnosti Hikvision na udržitelnost a její priority a aktivity v oblastech ESG (životního prostředí, zaměstnanců a společnosti a řízení), přičemž zároveň potvrzuje závazek společnosti naplňovat společenskou odpovědnost pomocí inovativních a udržitelných technologií.

"Společnost Hikvision buduje pomocí svých produktů hodnotu udržitelného rozvoje za současného uplatňování principu ‚Tech for Good', zachovávání ‚pragmatismu' a zkoumání ‚zelené' transformace," říká vedoucí pro compliance a senior viceprezident společnosti Hikvision Huang Fanghong. "Pevně věříme, že ve spojení s dynamikou digitální transformace a technologickým pokrokem dosáhneme stabilního a udržitelného růstu."

S přesvědčením, že technologie zaujímají klíčovou roli při vytváření všeobecného prospěchu, formulovala společnost Hikvision také svůj rámec řízení ESG, jehož jádrem je zásada „Tech for Good" (technologií pro dobrou věc). V duchu tohoto poslání se rok 2023 nesl ve znamení dlouhodobého závazku firmy k inovacím zaměřeným na udržitelnost ve prospěch celého lidského společenství. Společnost Hikvision se tak s využitím nejmodernějších technologií snažila chránit historické památky, předcházet znečištění vody a ovzduší a také zvyšovat efektivitu a produktivitu výroby. Kromě toho společnost přispěla k zajištění dalších vzdělávacích zdrojů pro děti v odlehlých oblastech, k zajištění bohaté úrody jablek či k ochraně divoké přírody, aby tak přispěla svým dílem k dalšímu úsilí o budování lepšího světa.

Vedle péče o lidstvo prostřednictvím inovativních technologií klade společnost Hikvision značný důraz na etiku a compliance (soulad s předpisy), nízkouhlíkový rozvoj a harmonické vztahy se zaměstnanci, partnery a komunitami, přičemž tyto zásady také začleňuje do svého rámce řízení ESG.

Mezi hlavní úspěchy v oblastech ESG za sledované období patří:

• Společnost vydala Globální politiku společnosti Hikvision v oblasti lidských práv, která ukotvuje dodržování lidských práv v řízení a činnosti společnosti.

• Společnost Hikvision vypracovala a zavedla Postup řízení emisí skleníkových plynů, jehož cílem je snížit emise skleníkových plynů a prosazovat nízkouhlíkový provoz.

• Společnost pokračovala v integraci principů šetrnosti k životnímu prostředí do procesu výzkumu a vývoje, designu, balení a využití výrobků. Prostřednictvím ověřování uhlíkové stopy vybraných reprezentativních výrobků vyhodnotila emise skleníkových plynů v průběhu celého životního cyklu těchto výrobků pro další soustavné zlepšování.

• Kromě podpory energetických úspor společnost Hikvision také proaktivně pokročila v získávání energie z ekologických zdrojů. Pomocí fotovoltaických systémů instalovaných ve výrobních centrech společnosti se v roce 2023 podařilo vyprodukovat přibližně 12.533,7 MWh energie.

• Společnost Hikvision pokračovala v uskutečňování udržitelného rozvoje prostřednictvím inovací a v roce 2023 získala 1884 patentů. Investice společnosti do výzkumu a vývoje dosáhly 11,39 miliardy jüanů, což odpovídá meziročnímu nárůstu o 16,08 %.

• Společnost Hikvision se řídila zásadami odpovědného nákupu a soustavně zdokonalovala řízení svých dodavatelů. Plných 100 % nových dodavatelů společnosti absolvovalo prověření na základě environmentálních a sociálních kritérií.

• Společnost Hikvision poskytla svým zaměstnancům řadu školení na podporu osobního a profesního rozvoje, přičemž celkový čas těchto školení dosáhl 1.534.482 hodin.

• Zaměstnanci společnosti Hikvision se aktivně zapojovali do dobrovolnických aktivit, kterým dohromady věnovali více než 20.000 hodin.

Kompletní ESG report si lze přečíst či stáhnout zde.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2420587/Hikvision_releases_sixth_ESG_report_highlighting_commitment__Tech_Good.jpg 

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2420588/Hikvision_2023_ESG_report_highlights.jpg 

KONTAKT: Luke Liu, liuyunlong10@hikvision.com

 

PROTEXT

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Paříž 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední značka spotřební elektroniky TCL je hrdým sponzorem svého oficiálního partnera, španělského národního fotbalového týmu, který tento... celý článek

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Partners Financial Services