Vytváření průmyslových inteligentních motorů, přetváření nového paradigmatu průmyslových aplikací: Společnost SUPCON představuje přelomový transformátor s časovým přednastavením (TPT)

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 8. 6. 2024

Chang-čou (Čína) 8. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost SUPCON představila 5. června v Singapuru svůj přelomový model TPT (Time-series Pre-trained Transformer), první model časových řad s AI, který byl představen globálním klientům a odstartoval svou plnou průmyslovou aplikaci. Dr. Wenyue Ding, vedoucí vědecký pracovník společnosti SUPCON, představil produkt v rámci tématu „Objevování nových hranic průmyslové umělé inteligence".

Model TPT je založen na generativním algoritmu AI a při svém tréninku integruje rozsáhlá data o výrobě, operacích, procesech, zařízeních a kvalitě napříč odvětvími. Značně vylepšuje efektivitu modelování, sjednocuje průmyslové aplikace a demonstruje adaptivní schopnosti v různých jednotkách a podmínkách, čímž umožňuje vysoce přesné a spolehlivé aplikace s uzavřenou smyčkou. Společnost TPT je připravena zaujmout místo v čele urychlování komplexní inteligentizace ve zpracovatelském průmyslu.

Podrobné zkoumání hlavních průmyslových scénářů

V posledních letech si umělá inteligence získala celosvětovou pozornost a s příchodem obsahu generovaného umělou inteligencí (Artificial Intelligence Generated Content – AIGC) jsme vstoupili do éry umělé inteligence. Nyní zkoumáme využití AI v průmyslových scénářích s cílem zlepšit efektivitu výroby a řešit průmyslové výzvy.

Průmyslový provozní proces se však převážně zaznamenává a charakterizuje prostřednictvím časových řad dat, zatímco stávající modely AI nejsou schopny řešit základní problémy, jako jsou varování před abnormálními situacemi, optimalizace provozu a řízení či analýza krizových míst. Průlomový model TPT společnosti SUPCON – první transformátor s časovou řadou předtrénovaných dat ve zpracovatelském průmyslu – způsobí revoluci ve využívání dat a bude hnací silou udržitelného průmyslového rozvoje jako nová generace průmyslového inteligentního motoru. Kromě toho se jedná o pozoruhodný milník ve snaze společnosti SUPCON získat výhodu „AI+data" a rozvíjet inovace a implementace AI.

Víceúčelové, obecné a spolehlivé řešení

Model TPT společnosti SUPCON se vyznačuje třemi vlastnostmi: víceúčelovostí, obecností a spolehlivostí.

Víceúčelovost: Model TPT integruje simulaci a predikci pro různé průmyslové úlohy pomocí tréninku s různými předpověďmi cyklů a dynamickými simulacemi ustáleného stavu, takže si efektivně poradí s komplexními scénáři sjednocením analýzy, optimalizace a řízení.

Obecnost: Model TPT shromažďuje obrovské množství dat pro předběžné školení a učí se zákony průmyslového provozu. Dá se opakovaně používat v různých jednotkách a podmínkách, což dokazuje skvělou schopnost adaptace.

Spolehlivost: Model TPT nabízí vyšší přesnost a inkluzivitu než tradiční modely umělé inteligence a umožňuje přesné řízení pro optimalizovanou výrobu v uzavřených smyčkách v průmyslových jednotkách.

Přetváření nového paradigmatu průmyslových aplikací

V průmyslovém odvětví model TPT zcela změní tradiční fragmentované průmyslové aplikace a data, přičemž přejde z tradičního režimu „N modelů + N aplikací" na nové paradigma „TPT + 1 software" v závodě.

Aplikace modelu TPT společnosti SUPCON přinesly průlomové výsledky v různých jednotkách, které se zabývají výrobou chloru a alkalických hydroxidů, tepelnými elektrárnami a petrochemickými závody. TPT vybavuje tyto výrobní jednotky „inteligentním mozkem", který jim umožňuje autonomně „myslet" a „komunikovat" jako odborníci a současně monitorovat a optimalizovat provoz jednotky. Tím se dosáhne cílů na poli zlepšení efektivity, stabilního provozu a zvýšení zisku, což v konečném důsledku vyřeší nevyřešené problémy.

Společnost SUPCON v současné době urychluje svoje snahy v oblasti technologií AI a díky svému novému poslání a vizi se chce stát lídrem na poli průmyslové umělé inteligence. Společnost se zavázala k podpoře udržitelného průmyslového rozvoje prostřednictvím umělé inteligence a k zahájení nové éry zpracovatelského průmyslu směrem k AGI. Celosvětové uvedení modulu TPT na trh a jeho následné rozsáhlé průmyslové aplikace jsou nepochybně významným milníkem na této velké transformační cestě.

KONTAKT: Luna Xiong, xiongyuzhi@supcon.com

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Gratulace pro La Roja - TCL oslavuje čtyřnásobné mistrovství španělské fotbalové reprezentace

Paříž 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Přední značka spotřební elektroniky TCL je hrdým sponzorem svého oficiálního partnera, španělského národního fotbalového týmu, který tento... celý článek

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Partners Financial Services