Getac představuje první odolný notebook podporující umělou inteligenci na světě

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 11. 6. 2024
Getac představuje první odolný notebook podporující umělou inteligenci na světě

Zdroj: Protext

Tchaj-pej (Tchaj-wan) 11. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Zbrusu nový model S510 kombinuje technologii přizpůsobenou umělé inteligenci s odolnou konstrukcí a 15,6palcovou obrazovkou pro optimální produktivitu v nejrůznějších scénářích

Novinky v kostce:

• S510 je první odolný notebook na světě přizpůsobený umělé inteligenci¹, který je určen pracovníkům ve veřejných službách a bezpečnosti, výrobě a automobilovém průmyslu.

• Díky kombinaci vysokého výkonu a robustní odolnosti slibuje spolehlivé používání aplikací na bázi umělé inteligence.

• V souladu s posláním společnosti Getac v oblasti udržitelného designu je navíc šasi notebooku S510 zčásti tvořeno pospotřebními recyklovanými materiály (post-consumer recycled, PCR).

Společnost Getac dnes oficiálně uvedla na trh zbrusu nový odolný notebook S510 připravený na umělou inteligenci, který umožní standardně využívat výhody Edge AI institucím v sektorech, jako jsou veřejné služby a bezpečnost, výroba a automobilový průmysl.

Připraveno na AI, vytvořeno pro zvýšení produktivity

Nový model S510 umožňuje pracovníkům využívat zásadní přínosy aplikací na bázi umělé inteligence pro zvýšení produktivity. Procesor Intel® CoreTM Ultra 5/7 s technologií Intel® AI Boost a grafika Intel® Graphics zajistí uživatelům vysoký výkon, zatímco speciální klávesa Microsoft Copilot promptně aktivuje možnosti umělé inteligence, kdykoli je třeba.

S510 navíc tyto inovativní funkce doplňuje o certifikace MIL-STD-810H a IP53, odolnost vůči pádu z výšky 0,9 metru a vibracím pro ničím nerušenou práci bez obav. Notebook S510 se může pochlubit také 15,6palcovým displejem s jasem 1000 nitů a technologií Getac pro čitelnost na slunci, což slibuje optimální využití v nejrůznějších světelných podmínkách. Zařízení dále nabízí robustní možnosti připojení, včetně standardních WiFi 6E a Bluetooth 5.3, s volitelnými možnostmi 4G-LTE a 5G Sub-6, díky nimž mohou uživatelé zůstat připojeni kdykoli a kdekoli.

Navzdory velkému displeji a odolnému provedení váží model S510 pouhých 2,35 kg, takže se pohodlně přenáší, a díky baterii vyměnitelné za provozu (hot-swapping) umožňuje práci bez omezení. Jeho udržitelný design s šasi tvořeným z velké části pospotřebními recyklovanými materiály (PCR) navíc odráží závazek společnosti Getac k odpovědnosti vůči životnímu prostředí.

Model S510 lze nakonfigurovat podle individuálních potřeb zákazníka, a to včetně dvou portů Thunderbolt 4 pro rychlejší přenos dat, až 64 GB DDR5 (standardně 8 GB) a až 2 TB úložiště PCIe NVMe SSD (standardně 256 GB). Další možnosti zahrnují laserovou čtečku čárových kódů, diskovou jednotku DVD Super Multi Drive, druhou paměťovou jednotku a/nebo grafický procesor NVIDIA.

Podpora nové generace aplikací na bázi AI

Díky svým výkonným parametrům a odolnosti představuje S510 ideální hardwarovou platformu pro nejrůznější aplikace založené na umělé inteligenci. Například pracovníci v oblasti veřejné bezpečnosti mohou při vedení výslechů a pořizování svědeckých výpovědí minimalizovat okolní hluk a zlepšit tak čistotu záznamu. Profesionálové v oblasti servisu automobilů zase mohou urychlit proces diagnostiky pomocí algoritmů v reálném čase. Také výrobní podniky pokračují v zavádění inteligentních a autonomních funkcí pro zdokonalení svého dodavatelského řetězce. Pracovníci ve veřejných službách mohou zase využívat aplikace založené na umělé inteligenci k rychlé analýze dat z terénu a identifikaci kritických problémů infrastruktury dříve, než vyústí v nákladné neplánované odstávky.

"Zařízení vybavená umělou inteligencí představují novou generaci osobních počítačů se specializovanými funkcemi akcelerace AI, které zahrnují centrální procesorovou jednotku (Central Processing Unit, CPU), grafický procesor (Graphics Processing Unit, GPU) a jednotku pro zpracování neuronových sítí (Neural Processing Unit, NPU). Vedoucí postavení v této oblasti zaujímají osobní počítače s procesory Intel Core Ultra, které nabízejí energeticky efektivní akceleraci AI a funkce lokální inference v PC. Velmi nás těší, že nový model S510 od společnosti Getac přenáší tyto možnosti na odolnou platformu a rozšiřuje nabídku počítačů s umělou inteligencí využívajících procesor Intel Core Ultra na trhu," říká viceprezidentka pro prodej a marketing a generální ředitelka společnosti Intel Taiwan Grace Wangová.

"Jsme teprve na začátku objevování možností aplikací na bázi umělé inteligence a výhod, které mohou přinést organizacím v různých odvětvích," říká prezident společnosti Getac Technology Corporation James Hwang. "Nové zařízení S510 v sobě spojuje výkon budoucnosti a robustní spolehlivost v kompaktním a lehkém balení, což uživatelům umožňuje implementovat nejmodernější inovace na bázi umělé inteligence s naprostou jistotou."

Nový model S510 je již k dispozici. Další informace naleznete na adrese www.getac.com

¹. Stav aktualizován k 28. květnu 2024; podle našich nejlepších znalostí je tento produkt prvním odolným notebookem vybaveným nejnovějším procesorem Intel Core Ultra a klíčem Microsoft Copilot.

O společnosti Getac

Společnost Getac Technology Corporation je celosvětovým lídrem v oblasti odolných mobilních technologií a inteligentních video řešení, včetně notebooků, tabletů, softwaru, kamer nošených na těle, kamerových systémů v automobilech, správy digitálních důkazů a podnikových řešení pro analýzu videa. Řešení a služby společnosti Getac jsou navrženy tak, aby pracovníkům v náročném prostředí zajišťovaly mimořádné zážitky. V současné době společnost Getac poskytuje služby zákazníkům ve více než 100 zemích světa na poli obrany, veřejné bezpečnosti, záchranných služeb, hasičských a záchranných složek, veřejných služeb, automobilového průmyslu, přírodních zdrojů, výroby, dopravy a logistiky. Další informace najdete na adrese: https://www.getac.com. Zapojte se na oborovém blogu společnosti Getac, případně můžete společnost sledovat na sítích LinkedIn a YouTube.

Getac a logo Getac jsou ochranné známky společnosti Getac Holdings Corporation nebo jejích přidružených společností. Ostatní značky nebo ochranné známky jsou vlastnictvím příslušných vlastníků. ©2024 Getac Technology Corporation.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2421387/Getac_S510_Scenario_240513.jpg 

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2378441/Getac_Logo.jpg

Další informace poskytuje: Rhys Chi, +8862227857888, rhys.chi@getac.com

 

PROTEXT

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Partners Financial Services