Žebříček Kantar BrandZ 2024: společnost Haier se již šestý rok po sobě stala vedoucí značkou ekosystému internetu věcí

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 13. 6. 2024
Žebříček Kantar BrandZ 2024: společnost Haier se již šestý rok po sobě stala vedoucí značkou ekosystému internetu věcí

Zdroj: Protext

Čching-tao (Čína) 13. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Haier, nejúspěšnější společnost v oblasti domácích spotřebičů, se opět jako jediná značka z ekosystému internetu věcí (IoT) umístila na žebříčku nejhodnotnějších celosvětových značek Kantar BrandZ pro rok 2024. Tohoto úspěchu dosáhla již pošesté po sobě. Tento úspěch potvrzuje trvalé celosvětové prvenství a inovace společnosti Haier v oblasti integrace technologií s řešeními zaměřenými na uživatele.

Oznámení společnosti Kantar poukazuje na významný trend zásadnější integrace technologií se značkami, zrychlenou globalizaci značek i větší důraz na hodnocení udržitelnosti. Celková hodnota stovky nejvýznamnějších světových značek se meziročně zvýšila o 20 % na hodnotu 8,3 bilionu dolarů, a přibližuje se tak maximu, které bylo zaznamenáno v roce 2022. Od vzniku tohoto žebříčku v roce 2006 narostla celková hodnota značek těchto předních světových společností o úctyhodných 474 %, přičemž jejich vstupní hodnota se zvýšila ze 4 na 19 miliard dolarů, což představuje nárůst o 354 %.

Za úspěchy společnosti Haier stojí trvalý růst a inovace

Setrvalý vzestup společnosti Haier v žebříčku, od jejího debutu na 89. místě v roce 2019 až po letošní 58. místo, odráží výrazný nárůst hodnoty této značky, za který vděčí inovacím v oblasti ekosystémů na bázi internetu věcí. Ve fiskálním roce 2023 vykázala společnost Haier velice dobré finanční výsledky. Její celosvětové tržby dosáhly hodnoty 371,8 miliardy RMB (52,3 miliardy USD), přičemž celkový zisk dosáhl částky 26,7 miliardy RMB (3,76 miliardy USD). Zhou Yunjie, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Haier Group, připisuje úspěchy této značky její strategii v oblasti ekosystémů, která stabilizuje, motivuje a akceleruje kvalitní rozvoj společnosti.

„Společnost Haier je tvůrcem a hlavním zastáncem zcela nového paradigmatu v tomto ekosystému, který se zaměřuje na prosazování nových přístupů a originálních technologií. Tím, že tato společnost svými technologickými inovacemi inspiruje inovace v rámci celého oboru, udává současně také směr globálního oborového rozvoje," konstatovala Doreen Wangová, generální ředitelka společnosti Kantar China a globální ředitelka platformy BrandZ. „Společnost Haier jako vůbec první společnost v této oblasti představila inteligentní interakční motor, který nabízí neomezené možnosti pro zlepšení vztahu s uživateli a rozvoj průmyslu s ekologickými partnery, což vede k neustálému zvyšování hodnoty značky i jejího hodnocení."

Zaměření na dvě hlavní oblasti podporuje posilování kvalitního oborového rozvoje

Společnost Haier je lídrem v oblasti budování značky v rámci ekosystému, a to v celosvětovém měřítku, a usiluje o navazování dlouhodobých zákaznických vztahů prostřednictvím aktivní interakce s uživateli a zdokonalování jejich zážitku.

• Její luxusní značka Casarte je příkladem toho, jak se této společnosti daří udržovat si vedoucí pozici prostřednictvím špičkových inovativních nabídek, které během sedmi let zaznamenaly třináctinásobný nárůst a překonaly tak oborové průměry ve všech cenových kategoriích i po stránce všech ukazatelů růstu podílu na trhu.

• Založením průmyslové internetové platformy COSMOPlat, kterou skupina Haier vytvořila a která reprezentuje iniciativu „velké podniky spoluvytvářejí, menší podniky sdílejí", vybudovala ekosystémy v celkem 15 oborech, například v chemickém průmyslu, v oblasti výroby forem či v automobilovém průmyslu. V současné době spolupracuje s více než 900.000 firmami, pomohla více než 160.000 podniků a vypracovala ucelený přístup k využití možností digitálních technologií, který se vztahuje na podniky, průmyslové parky, odvětví ve výsledku i na městské oblasti.

• V oblasti zdravotnictví, která je založena na vědecké kreativitě a digitální inteligenci, se strategicky zaměřuje na vědy o živé přírodě, klinickou medicínu a biotechnologie. V těchto oborech nabízí nestandardní řešení, a to ve spolupráci s více než 60 mezinárodními organizacemi. Tato spolupráce umožňuje tyto služby nabízet v řadě zemí a přispívá k dalšímu rozvoji mezinárodního ekosystému veřejného zdraví.

Tím, že se společnosti Haier podařilo již pošesté po sobě získat pozici jediné globální ekosystémové značky internetu věcí na seznamu nejhodnotnějších celosvětových značek Kantar BrandZ pro rok 2024, tato společnost prokazuje nejen svou schopnost být lídrem paradigmatu značek v rámci ekosystémů, ale také svou odolnost a schopnost zachování konzistentního růstu po celých 40 let existence od svého založení v roce 1984.

O společnosti Haier Group

Haier Group byla založena v roce 1984 a je nejvýznamnějším světovým poskytovatelem řešení pro lepší život a digitální transformaci. V souladu s heslem „Více tvorby, více možností" se za všech okolností zaměřujeme především na uživatele, využíváme originálních technologií a naše obchodní aktivity se zaměřují na dvě hlavní oblasti: inteligentní bydlení a průmyslový internet. Po celém světě jsme vybudovali celkem 10 výzkumných a vývojových center a 143 výrobních závodů. Jsme jedinou světovou značkou z ekosystému internetu věcí, které se již šest let po sobě podařilo umístit v žebříčku nejhodnotnějších globálních značek Kantar BrandZ Top 100, a již 15 let se také držíme na prvním místě žebříčku Euromonitor Global Major Appliances Brand.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2436795/Haier_Leads_Sixth_Consecutive_Year_Premier_IoT_Ecosystem_Brand.jpg 

KONTAKT: pr@haier.com

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Partners Financial Services