Huawei a China Unicom Guangdong provedly první zkoušku živého vysílání 5.5G z čínského venkova

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 17. 6. 2024
Huawei a China Unicom Guangdong provedly první zkoušku živého vysílání 5.5G z čínského venkova

Zdroj: Protext

Kuang-čou (Čína) 17. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnosti Huawei a China Unicom Guangdong spolu s Úřadem pro zemědělství a venkov v Čeng-čchengu dnes v okrese Čeng-čcheng v Kuang-čou uspořádaly akci Lychee Live Streaming Festival (Festival živého vysílání ovoce liči) s podtitulem „5G pomáhá liči". V rámci této akce influenceři a livestreameři vysílali pomocí služby živého vysílání 5G z několika sadů s cílem propagovat a prodávat zdejší úrodu liči. Během festivalu byla na místě provedena také zkouška sítě 5.5G se zaznamenanou maximální rychlostí uplinku přesahující 500 Mb/s. Ta se stala historicky prvním testem sítě 5.5G během živého vysílání na čínském venkově.

Společnost China Unicom Guangdong na akci zároveň představila svůj tarif živého vysílání 5G. Jedná se o vůbec první službu tohoto druhu v Číně. Služba splňuje požadavky livestreamerů na ultra vysokou šířku pásma uplinku, velkou kapacitu sítě a videa ve vysokém rozlišení a zaručuje nepřetržitou, stabilní a plynulou funkčnost. Společnosti China Unicom Guangdong a Huawei vybudovaly pomocí inteligentních síťových prvků a technologií 5G slicing sítě 5G, které jsou schopny poskytovat lepší kvalitu služeb (QoS) pro tarify živého vysílání, podporují o 50 % vyšší provoz a čtyřnásobně vyšší rychlost uplinku (zvýšení z 30-50 Mb/s na 150-200 Mb/s) pro standardní uživatele. Sítě jsou navíc postaveny na integrované datové platformě Huawei SmartCare, která umožňuje rychlou analýzu a vymezení závad pro maximální komfort uživatelů živého vysílání.

Na letošním veletrhu MWC v Barceloně získala služba živého vysílání 5G ocenění GSMA Global Mobile Awards (GLOMO) za „Nejlepší službu mobilního operátora pro připojené spotřebitele", což dokazuje její značnou prestiž ve svém oboru.

Službu od jejího spuštění v roce 2022 využilo více než 300.000 uživatelů a posloužila k prodejům pomocí živého vysílání v celé řadě odvětví – ať už se jedná o zemědělství, cestovní ruch, oděvní průmysl nebo e-sporty.

Odpoledne akce hostila kulatý stůl pro média, na němž zástupce generálního ředitele Centra produktových inovací společnosti China Unicom Guangdong Wang Liang uvedl: „Chceme-li uspět v nových úkolech vyžadovaných v zemědělství, potřebujeme nové nástroje. Společnost China Unicom Guangdong proto přináší rychlé a stabilní síťové služby pro živé vysílání postavené na slicingu sítě 5G a dvoukanálových technologiích."

K výhledu do budoucna Wang dodává: „Společnost China Unicom bude i nadále využívat technologie, jako je 5.5G, k inovaci sítě a vývoji nových produktů. Budeme také úzce spolupracovat s našimi partnery, abychom podpořili prodej zemědělských produktů pomocí živého vysílání a podpořili inovace v celém sektoru zemědělství."

Síť 5.5G představuje v mnoha ohledech obrovské zlepšení oproti 5G. S využitím 5.5G se maximální rychlost downlinku zvyšuje z 1 Gb/s na 10 Gb/s a maximální rychlost uplinku se zvyšuje ze 100 Mb/s na 1 Gb/s. To znamená desetinásobné zvýšení šířky pásma. Díky 5.5G mohou uživatelé plynule streamovat obsah s vyšším rozlišením ve 3D a v interaktivní podobě. Technologie 5.5G také umožňuje poskytovat odstupňované záruky uživatelské zkušenosti, které se dynamicky přizpůsobí jednotlivým uživatelům živého vysílání na základě jejich specifických potřeb. Kromě toho 5.5G vytváří základ pro nové spotřebitelské služby, jako jsou cloudové telefony, New Calling a 3D bez brýlí.

Akce se zúčastnil také prezident oddělení marketingu a prodeje řešení 5G společnosti Huawei Hou Yingzhen. K budoucnosti síťových technologií uvedl: „Společnost Huawei hodlá soustavně inovovat produkty a technologie pro rozšíření výhod sítí 5G mezi více uživatelů a podporu komerčního nasazení sítí 5.5G. Technologie 5.5G pak bude mít zásadní význam pro síťovou infrastrukturu v inteligentním světě. 5.5G bude hnacím motorem ekonomiky livestreamingu v Číně a napomůže kvalitnímu rozvoji venkovských oblastí i širšího zemědělského průmyslu. Kromě toho má potenciál urychlit digitalizaci i mnoha dalších průmyslových odvětví."

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2438845/Huawei_Technologies.jpg 

KONTAKT: Yao Haifei, julia.yaohaifei@huawei.com

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Partners Financial Services