Společnost Hisense Europe se podle EcoVadis řadí mezi 11 % nejlepších globálních společností v oblasti udržitelnosti

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 18. 6. 2024
Společnost Hisense Europe se podle EcoVadis řadí mezi 11 % nejlepších globálních společností v oblasti udržitelnosti

Zdroj: Protext

Velenje 18. června 2024 (PROTEXT) - Společnost Hisense Europe, výrobce domácích spotřebičů Hisense a Gorenje, získala prestižní stříbrnou medaili EcoVadis pro rok 2024. Toto uznávané ocenění, které společnost poprvé obdržela v loňském roce, potvrzuje závazek Hisense Europe k udržitelnosti i motivaci k ještě odpovědnějším obchodním postupům. Hisense Europe se letos podle EcoVadis posunul na žebříčku udržitelnosti ještě výše - mezi 11 % nejlepších globálních společností.

EcoVadis představuje celosvětově uznávaný nástroj pro společnosti, které chtějí zlepšit své postupy v oblasti udržitelnosti, zvýšit svou transparentnost a důvěryhodnost na trhu a podpořit pozitivní změny v globálních dodavatelských řetězcích. Společnosti jsou hodnoceny prostřednictvím komplexního a metodicky definovaného procesu, který zahrnuje analýzu environmentálního řízení, etiky, udržitelných postupů při zadávání veřejných zakázek a dodržování pracovních a lidských práv ve společnostech a v dodavatelském řetězci.

Certifikované evropské výrobní závody společnosti Hisense Europe, kde se vyrábějí spotřebiče značek Hisense a Gorenje, si letos v rámci EcoVadis výrazně polepšily: získaly celkem 68 bodů a zařadily se mezi 11 % nejlépe hodnocených společností.

Zlepšení je patrné z nárůstu celkového skóre o 6 procentních bodů oproti loňskému roku, kdy společnost dosáhla významného pokroku v oblastech environmentálního řízení (skok o 20 bodů) a pracovních a lidských práv v dodavatelském řetězci (skok o 10 bodů).

Strategické kroky a zlepšení v klíčových oblastech

Společnost Hisense Europe integrovala udržitelné postupy do jádra svého podnikání a dosáhla normy ISO 14001 (mezinárodní norma pro systémy environmentálního managementu), ještě přísnější normy EMAS a zavedla certifikace ISO 50001 pro efektivní využívání energie. To vše dokládá závazek společnosti snižovat dopad na životní prostředí a zvyšovat efektivitu využívání zdrojů. Potřebu elektrické energie ve výrobě společnosti pokryje také plánovaná solární elektrárna, která vznikne do konce roku 2024.

V oblasti pracovních a lidských práv společnost Hisense Europe získala certifikaci ISO 45001, jejímž cílem je zavést systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví, snížit rizika na pracovišti a vytvořit lepší a bezpečnější pracovní podmínky. Společnost také přijímá opatření na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.

Získané ocenění EcoVadis také potvrzuje, že Hisense Europe usiluje o zavedení vysokých standardů etiky, integrity a transparentnosti ve své činnosti. V loňském roce společnost zavedla zásady pro oznamovatele (whistblowing), aktualizovala svůj kodex chování a zaměřila se na posílení vzdělávacích programů v oblasti etických otázek.

Přestože kvůli přísnějším kritériím v oblasti udržitelného zadávání veřejných zakázek získala Hisense Europe letos o něco méně bodů než v loňském roce, podniká vstřícné kroky. Začala vzdělávat své dodavatele v oblasti environmentální a sociální udržitelnosti, zavedla politiku udržitelného zadávání veřejných zakázek a věnuje větší pozornost odpovědnému získávání surovin nebo minerálů potřebných pro výrobu spotřebičů.

Závazek k dokonalosti a udržitelnosti

Stříbrná medaile EcoVadis je pro společnost Hisense Europe uznáním aktivit směřujících k odpovědnému podnikání i závazkem do budoucna. V uplynulém roce již podnikla kroky k udržitelnému vykazování podle nové legislativy EU, vypracovala dvojí materiálovou matici a stanovila si ambiciózní cíle do dalšího období.

Hisense Europe mimo jiné usiluje o snížení spotřeby energie optimalizací obnovitelných zdrojů energie, o vyšší využití recyklovaných materiálů ve výrobcích, snížení odpadu, podporu udržitelné dopravy a také o udržitelnější dodavatelské řetězce. Do konce letošního roku chce používat pro své výrobky 100% recyklovatelné obaly a recyklovat 96 % odpadu vzniklého při výrobě.

O společnosti EcoVadis

EcoVadis je předním poskytovatelem ratingu a hodnocení udržitelnosti podniků. Hodnotí výkonnost společností v oblastech, jako je životní prostředí, pracovní a lidská práva, etika a udržitelné zadávání veřejných zakázek. Certifikační proces EcoVadis zahrnuje detailní analýzu zásad, postupů a výkonnosti společností, které jsou následně hodnoceny a zařazeny do srovnatelných odvětví. Společnosti, které vynikají v oblasti udržitelnosti, jsou oceněny stříbrným, zlatým nebo platinovým hodnocením. Hodnocení EcoVadis je uznáváno jako přední standard udržitelnosti ve firemním světě a poskytuje společnostem cennou zpětnou vazbu o jejich úsilí v oblasti udržitelnosti a možnostech zlepšení.

Více informací:cz.hisense.com, cz.gorenje.com

Sense For Technology

 

Zdroj: Hisense a Gorenje

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Partners Financial Services