S klimatizací se ani v horkém létě neuvaříte

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 19. 6. 2024
S klimatizací se ani v horkém létě neuvaříte

Zdroj: Protext

Praha 18. června 2024 (PROTEXT) - Podle předpovědí meteorologů se letošní léto ponese ve znamení neobvykle vysokých teplot a pravděpodobně se bude jednat o jeden z nejteplejších roků v historii. Proto je právě teď nejvyšší čas se připravit a doplnit domácnost o spotřebič, který začíná být základní výbavou domácností podobně jako pračka či myčka: klimatizaci.

Klimatizace se stala nedílnou součástí našeho každodenního moderního života. Poskytuje nejen komfortní prostředí během horkých letních dnů, ale také hraje klíčovou roli v regulaci teploty a kvality vzduchu v různých prostorách. S příchodem vyšších teplot a změn klimatu se stává stále důležitějším prvkem technologie, která ovlivňuje náš komfort, produktivitu i zdraví.

Teploty se střídají jako na houpačce, přitom mít příjemnou teplotu v interiéru a v případě potřeby i odvlhčený vzduch není nic obtížného. Moderní klimatizace umí topit, chladit i odvlhčovat. Horké letní dny dávají lidem i domácím zvířatům zabrat. Především spánek během tropických nocí může být nekvalitní, takže si naše tělo neodpočine dostatečně.

Stabilní teplota v interiéru má vliv i na pracovní výkon. Správné nastavení klimatizace může hrát klíčovou roli v tom, jak se cítíte v daném prostoru. Příliš studené prostředí může způsobit nepříjemné onemocnění, naopak vysoké teplo může přispět k dehydrataci, a proto je k udržení zdravého a pohodlného prostředí důležité teplotu regulovat. Ideálním řešením pro vás i vaši rodinu mohou být mobilní klimatizace, které můžete v případě potřeby libovolně přesouvat z místnosti do místnosti.

Výhody mobilní klimatizace:

  • Nemusíte provádět žádné stavební úpravy. Prostě ji zapojíte do zásuvky, oknem či dveřmi odvedete horký vzduch a chladíte.
  • Pokud jste v nájmu nebo bydlíte v družstevním bytě, nepotřebujete souhlas.
  • Oproti klimatizacím s venkovní jednotkou je pořizovací cena výrazně nižší.
  • Můžete ji libovolně přemisťovat mezi místnostmi zrovna tam, kde potřebujete.
  • U renomovaných výrobců v balení vždy dostanete vše, co je potřeba k instalaci – včetně např. rukávu pro odvod horkého vzduchu a na těsnění oken.
  • Kvalitní modely můžete ovládat na dálku prostřednictvím mobilní aplikace.

Vybrali jsme tři modely klimatizací Sencor, které si hravě poradí nejen s letními horky, ale také díky příjemné pořizovací ceně a nízkými náklady na provoz nezatíží rodinný rozpočet.

Mobilní klimatizace Sencor SAC MT1238CH WI-FI ALLSEASONSefektivně vychladí a úsporně vytopí každý prostor, zároveň vás zbaví nadbytečné vlhkosti. Díky tomu vám umí posloužit celý rok. Navíc patří do nejvyšší energetické třídy A++ / A++, takže šetří peněženku i životní prostředí. Provoz zvládá bez problémů i v místnostech o rozměrech až 47 m2. Nabízí 4 provozní režimy a mnoho užitečných funkcí. Součástí balení je vše potřebné pro instalaci klimatizace a odvod teplého vzduchu. Samozřejmostí je připojení na WiFi a možnost ovládání přes mobilní aplikaci Sencor HOME.

Doporučená prodejní cena: 14 999 Kč

 

Mobilní klimatizace SAC MT1603C WI-FI ICEBERG je nejvýkonnější klimatizací značky Sencor, která zajistí ochlazení v místnostech až do velikosti 68 m2. Nabízí 3 režimy v podobě chlazení, ventilace a odvlhčování. O pohodlné ovládání na dálku přímo z telefonu se postará WiFi připojení a aplikace Sencor HOME. Spolehnout se můžete rovněž na přehledný dotykový ovládací panel nebo dálkový ovladač. Součástí mobilní klimatizace je i textilní rukáv jako těsnění do oken.

Doporučená prodení cena: 14 999 Kč

 

Mobilní klimatizace Sencor SAC MT7049C splňuje to, co od mobilní klimatizace v základu čekáte, a ještě přidá něco navíc – např. tichý chod, energetickou úspornost a ovládání na dálku prostřednictvím mobilní aplikace. Ve vedrech spolehlivě vychladí místnost o velikosti až 26 m2. Hravě ji přesunete tam, kde zrovna potřebujete, protože má 4 kolečka a integrovanou rukojeť. V režimu chlazení vytvoří v místnosti příjemnou teplotu nastavitelnou v rozsahu od 17 do 30 °C. S režimem odvlhčování zajistí lehký a svěží vzduch. Režim ventilace je vhodný, pokud není venku až takové horko.

Doporučená cena: 5 999 Kč

 

Značka spotřební elektroniky SENCOR byla založena v roce 1969 v Japonsku, v devadesátých letech 20. století se pak stala firmou evropskou. SENCOR je řízen z Evropy, své produkty vyrábí v Asii i v evropských zemích. Mezi hlavní přednosti SENCOR patří atraktivní design výrobků, široký sortiment pro každou domácnost a její potřeby, inovace a zpřístupnění moderních technologií a funkcí, za které zákazník neutratí víc, než je nutné.

 

Zdroj: Bypass Ideas

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Společnost Objednáme vyzývá majitele restaurací k akci

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Objednáme vyzývá majitele všech restaurací a gastro podniků v Česku: „Zapojte se do naší skupiny a řekněte nám, co byste potřebovali.“ Co z toho... celý článek

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Partners Financial Services