PragoData se stává výhradním partnerem společnosti Systecon

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 20. 6. 2024
PragoData se stává výhradním partnerem společnosti Systecon

Zdroj: Protext

Praha 20. června 2024 (PROTEXT) - Společnost Pragodata se stala výhradním zástupcem společnosti Systecon pro prodej, implementaci a podporu informační softwarové platformy Opus Suite, která je určena pro poskytování robustních datových řešení pro řízení životního cyklu (LCM) komplexních vojenských a civilních systémů. Tento informační software přímo ovlivňuje provoz technických systémů a v konečném důsledku vede k optimalizaci jejich výkonu a úspoře nákladů. Exkluzivní spolupráce obou informačních společností se vztahuje na český, slovenský, bulharský a částečně i ukrajinský trh.

"Ve společnosti Systecon již více než padesát let vyvíjíme metody a software pro analytické LCM, které umožňuje organizacím od obranného průmyslu, přes obnovitelné zdroje až po dopravu přijímat efektivní, daty řízená rozhodnutí v oblasti výzkumu, vývoje, výroby, nákupu a provozu. Partnerství se společností PragoData představuje významný milník, protože nyní aktivně rozšiřujeme naše dlouholeté znalosti ve vybraných zemích střední a východní Evropy," říká o spolupráci Magnus Andersson ze společnosti Systecon.

Systecon a jeho řešení Opus Suite je preferovaným řešením v mnoha členských zemích NATO a u dodavatelů v obranném průmyslu po celém světě. Zajišťuje nejen standardní výměnu dat, ale umožňuje také přesné modelování scénářů bojové připravenosti, akvizičních procesů nových obranných systémů, jejich průběžné modernizace a vyřazování z provozu. Softwarová platforma Opus Suite je v řadě funkcionalit unikátní a v současné době prakticky nemá konkurenci.

"Na výrobní podniky a zákazníky jsou při plánování a provozu složitých technologií kladeny velké nároky. PragoData nabízí v této oblasti kompletní řešení pro řízení životního cyklu systémů, zařízení a výrobků. Spoluprací se společností Systecon významně rozšiřujeme naše možnosti a nabídku pro řízení komplexních projektů," dodává generální ředitel společnosti PragoData Břetislav Moc.

Kromě nedávné akvizice české společnosti CALS servis získává PragoData další významné schopnosti pro realizaci projektu "Product Life Centre of Excellence", tedy tvorbu aplikaci pro řízení životního cyklu technických systémů, včetně elektronických manuálů a katalogů jednotlivých dílů.

 

O akciové společnosti PragoData

PragoData je přední česká společnost specializující se na vývoj, implementaci a bezpečnost informačních systémů. Stala se důvěryhodným partnerem pro řadu klientů v soukromém i veřejném sektoru, jako je Škoda Auto, Ministerstvo obrany nebo České vysoké učení technické.

PragoData vlastní dceřiné společnosti HAiDA spol. s r.o. za implementaci softwaru GORDIC GINIS a CALS servis s.r.o. pro integrovanou podporu produktu (IPS) z pohledu výrobce i uživatele. Společnost je také výhradním partnerem švédské společnosti Systecon na některých evropských trzích, předního světového poskytovatele softwaru pro řízení životního cyklu složitých technických systémů.

PragoData je držitelem nejvyšších bezpečnostních standardů Národního bezpečnostního úřadu a Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.

PragoData a její dceřiné společnosti sídlí v Praze, Brně, České Lípě a Novém Boru.

Více informací naleznete na www.pragodata.com

 

O společnosti Systecon

Systecon je předním poskytovatelem řešení pro podporu rozhodování, která se specializují na optimalizaci vojenských i komerčních komplexních systémů. Společnost Systecon dodává inovativní nástroje a odborné znalosti organizacím po celém světě s vynikajícími výsledky.

Systecon již více než 50 let vyvíjí analytické metody a software pro řízení životního cyklu - LCM. Řešení Opus Suite používají organizace po celém světě v různých průmyslových odvětvích od obrany, přes obnovitelné zdroje, až po dopravu k přijímání informovaných a chytřejších rozhodnutí ve všech fázích životního cyklu systémů.

Společnost disponuje metodikou, nástroji a zkušenostmi k pochopení faktorů, které ovlivňují výkon a náklady technických systémů – např. letadel, vlaků nebo větrných turbín – a k optimalizaci provozu, návrhu systému a řešení údržby na základě přání zákazníků.

Systecon je dnes myšlenkovým lídrem v oblasti analytického LCM a mnoho z nejsložitějších technologických projektů na světě spoléhá na jeho aplikace a odborné znalosti.

Více informací naleznete na www.systecongroup.com

 

Zdroj: PragoData

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Trendy hnutí na sociálních sítích podporované sportovci upozorňuje na boj s ALS

Trendy hnutí na sociálních sítích podporované sportovci upozorňuje na boj s ALS

Šen-čen (Čína) 14. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - #HONORtheChallenger zkoumá potenciál multimodální umělé inteligence při podpoře osob se sníženou pohyblivostí

Tým NEOM McLaren Extreme E se připojuje ke společnosti Vantage Markets a zahajuje fázi "znovuzrození" v rámci kampaně "Znovuzrození obchodníka"

Tým NEOM McLaren Extreme E se připojuje ke společnosti Vantage Markets a zahajuje fázi "znovuzrození" v rámci kampaně "Znovuzrození obchodníka"

Londýn 14. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Makléřská společnost Vantage Markets („Vantage") s hrdostí oznamuje odstartování fáze "znovuzrození" v rámci kampaně "Znovuzrození obchodníka"... celý článek

Jedinečná příležitost pro české vícepodlažní dřevostavby na světovém trhu

Jedinečná příležitost pro české vícepodlažní dřevostavby na světovém trhu

Ptení (Prostějovsko) 14. srpna 2024 (PROTEXT) - Česká republika míří na světovou výstavu Expo 2025 v japonské Ósace s projektem, který od prvních okamžiků vzbuzuje zájem daleko za hranicemi... celý článek

SANY Heavy Industry je průkopníkem inovací stavebních strojů

Šanghaj 14. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost SANY Heavy Industry je průkopníkem globálních inovací stavebních strojů a podporuje hnutí za udržitelný průmysl

Počet kybernetických útoků roste. Pomůže nová legislativa NIS2

Počet kybernetických útoků roste. Pomůže nová legislativa NIS2

Brno 14. srpna 2024 (PROTEXT) - Cílem kybernetických útoků se stále častěji stává kritická státní infrastruktura a zdravotnictví. Ukazují to statistiky Národního úřadu pro kybernetickou... celý článek

Partners Financial Services