V Macau se odehrálo 15. mezinárodní fórum pro investice a výstavbu infrastruktury

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 22. 6. 2024
V Macau se odehrálo 15. mezinárodní fórum pro investice a výstavbu infrastruktury

Zdroj: Protext

Macao 22. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Prestižní akce podporuje globální kooperaci a inovace v infrastruktuře

Dne 20. června 2024 v Macau proběhlo 15. mezinárodní fórum pro investice a výstavbu infrastruktury (Infrastructure Investment and Construction Forum, IIICF), které společně uspořádaly Čínské mezinárodní sdružení dodavatelů (China International Contractors Association, CHINCA) a Agentura pro podporu obchodu a investic v Macau (Macao Trade and Investment Promotion Institute, IPIM).

Fórum IIICF, které si získalo uznání jako přední světová událost pro spolupráci v oblasti infrastruktury, hraje roli klíčové mezinárodní platformy napomáhající propojení infrastruktury v rámci iniciativy Nové Hedvábné stezky. V letošním roce se fóra zúčastnilo více než 3500 významných průmyslových osobností z více než 70 zemí, které zastupovaly na 800 organizací.

Podtitul fóra „Zelená, inovativní, digitální konektivita" spojil více než 200 řečníků, kteří se zaměřili na toto expandující odvětví a otevřeli podnětné debaty o nastupujících aktuálních tématech, jako je energetická transformace, digitální evoluce, zelené investice, ESG management, digitální integrace mezinárodních inženýrských projektů, řešení sporů, zmírňování rizik a regionální konektivita infrastruktury. Cílem těchto diskusí je přispět čínskou odborností a inovativními řešeními k mezinárodní spolupráci v infrastruktuře, stimulovat nový rozvoj partnerství v otázkách infrastruktury mezi Čínou a zeměmi zapojenými do iniciativy Nové Hedvábné stezky a posílit konsensus a náhled na udržitelný rozvoj globálního odvětví infrastruktury.

Výstavní plocha se oproti předchozímu ročníku rozšířila o 60 %, přičemž více než 90 % stánků bylo upraveno na míru vystavovatelům. Program se zaměřil na čtyři hlavní témata:

Důraz na nízkouhlíkovou ochranu životního prostředí: Výstava představuje nejnovější pokroky v oblasti čisté energie, ekologických stavebních postupů, inovací energeticky účinných materiálů, technik čištění odpadních vod a úspěšných implementací inteligentních měst s důrazem na ekologické technologie.

Inovace a technologické prvenství: Zde jsou středem pozornosti stavební roboti, inteligentní snímací a monitorovací zařízení, inteligentní systémy plánování, technologie autonomního řízení, inteligentní stavební postupy, nové technické materiály a prefabrikovaná stavební řešení.

Digitální integrace a inteligentní rozvoj: Komplexní prezentace digitálních řešení pro infrastrukturu a aplikace velkých dat, cloud computingu či internetu věcí (IoT) v mezinárodních inženýrských projektech. Kromě toho se představí také nejnovější postupy digitální transformace v oblasti řízení projektů a rozvoje měst.

Konektivita a společné úspěchy: Představení klíčových projektů demonstrujících propojení globální infrastruktury a čínskou participaci na společné výstavbě v cílových zemích a regionech iniciativy Nové Hedvábné stezky. Najdeme mezi nimi přístavy, dálnice, mosty, železnice, letiště i projekty rozvoje měst, které prezentují sílu značky čínského stavebnictví („China Construction").

Výstava, která probíhá souběžně při fóru, navázala na ohromný úspěch loňského ročníku a dočkala se významného rozšíření. Akce se může pochlubit bezkonkurenčně silnou sestavou vystavovatelů a organizací, která zahrnuje přední inženýrské společnosti včetně China Communications Construction, China State Construction Engineering Group, China Railway Construction a dalších. Tyto společnosti jsou vyhlášené svou mimořádnou technologickou vyspělostí a schopností integrovat zdroje. Vedle nich nechybí ani přední komunikační společnosti a výrobci zařízení, jako jsou Huawei, Caterpillar a LiuGong, kteří představují špičku v oblasti digitální inteligence a technologií pro ekologické inovace. Další obohacení rozmanitosti a úrovně výstavy představují delegace lokálních společností z několika provincií, organizované místními obchodními úřady.

V letošním roce slaví Mezinárodní fórum pro investice a výstavbu infrastruktury již 15. úspěšný ročník. Za uplynulé desetiletí a půl přilákalo fórum více než 30.000 účastníků z celého světa, z toho více než 570 na ministerské a vyšší úrovni. Akce podnítila vznik více než 180 mezinárodních investic do infrastruktury, přičemž celková hodnota kontraktů přesáhla 100 miliard USD. Kromě toho hraje klíčovou roli při podpoře praktické spolupráce v oblasti investic do infrastruktury a výstavby mezi čínskými stavebními společnostmi a partnerskými zeměmi v rámci iniciativy Nové Hedvábné stezky.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2444744/image_5013326_31763935.jpg 

KONTAKT: Chao Dong, dongchao@chinca.org

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Mlékárna Valašské Meziříčí byla oceněna v rámci soutěže Mlékárenský výrobek roku hned čtyřikrát

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 16. července 2024 (PROTEXT) - Ministerstvo zemědělství, Českomoravský svaz mlékárenský, Český komitét Mezinárodní mlékařské federace, Sekce pro mléko při... celý článek

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Ve sponzoringu je klíčem k srdci Čechů úspěch nebo veřejný prospěch

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Úspěchy českých sportovců jdou ruku v ruce se zájmem Čechů o podporu profesionálního sportu, která si u české veřejnosti udržuje vysoké povědomí... celý článek

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Prezident Hisense Group představil strategický plán pro budoucí úspěch společnosti

Prezident Hisense Group představil strategický plán pro budoucí úspěch společnosti

Čching-tao (Čína) 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Hisense, světový lídr v oblasti domácích spotřebičů a spotřební elektroniky, představila ambiciózní plány růstu... celý článek

Partners Financial Services