Záložní zdroj podceňuje většina českých gamerů: Riskují přerušení hry i poškození drahého vybavení

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 24. 6. 2024
Záložní zdroj podceňuje většina českých gamerů: Riskují přerušení hry i poškození drahého vybavení

Zdroj: Protext

Praha 24. června 2024 (PROTEXT) - Čeští hráči vnímají důležitost nepřetržitého napájení během hraní, přesto většina z nich své herní zařízení nechrání. Podle průzkumu společnosti Schneider Electric mají tři čtvrtiny z nich negativní zkušenosti s nestabilní elektrickou sítí. Přitom záložní zdroj používá jen každý třetí. Dvě třetiny gamerů se tak vystavují problémům, jako je ztráta neuloženého pokroku ve hře či dokonce poškození hardwaru a softwaru.

S náhlým odpojením ze hry kvůli výpadkům napájení se pravidelně potýkají desítky milionů hráčů po celém světě včetně těch českých. Průzkum Schneider Electric ukázal, že v důsledku nestabilní elektrické sítě mělo problémy při hraní 75 % tuzemských hráčů. Nejčastěji šlo o kolísání výkonu herního zařízení (52 %) a ztrátu neuloženého postupu (45 %). Téměř pětina zaznamenala i poškození hardwaru a 14 % přišlo o herní soubory. Jen necelá čtvrtina hráčů uvedla, že žádné problémy v souvislosti se stabilitou sítě nezaznamenala.

Naprostá většina českých gamerů (90 %) přitom stabilnímu napájení přikládá velký význam. Jeho výpadky s nepříjemnými následky ohrožují nejvíce profesionály, kterým mohou pokazit výsledky, zhoršit pozici v žebříčcích a připravit je o příjmy.

Odborníci doporučují používat záložní zdroj (UPS). Ten herní zařízení ochrání před poškozením při kolísání elektřiny a poskytne čas na uložení rozehrané hry a bezpečné vypnutí. Přesto UPS používá jen každý třetí český hráč. Dalších 30 % o jeho pořízení teprve uvažuje a stejný podíl o tom vůbec nepřemýšlí. Zhruba desetina pak ani neví, co to UPS je a jak funguje.

Pro pořízení záložního zdroje existují i další dobré důvody. „Používání spolehlivé UPS prodlužuje životnost herních zařízení, a tím šetří náklady na pořizování nového hardwaru. To je zvlášť podstatné v současnosti, kdy ceny komponent kvůli nedostatku čipů výrazně stouply,“ vysvětluje Petr Baudyš, expert společnosti Schneider Electric, která nově přichází s prvním záložním zdrojem navrženým přímo pro potřeby hráčů.

Pokud by spotřebitele mělo něco ke koupi specializované herní UPS motivovat, podle výsledků šetření by to jednoznačně byla příznivá cena (69,5 %). Většina českých gamerů totiž má roční rozpočet na gaming a hardware a příslušenství menší než pět tisíc korun (43,1 %). Důležitým faktorem při rozhodování jsou také příznivé recenze (31,9 %) a vysoký výkon (30,5 %). Pro muže je – na rozdíl od žen (8,4 %) – podstatná i značka produktu a její renomé (19,5 %).

Společnost Schneider Electric vyslyšela přání hráčské komunity a na trh uvedla první záložní zdroj napájení navržený pro gamery: APC Back-UPS Pro Gaming. „Ten nabízí dostatečný výkon i pro velmi výkonné herní počítače, herní konzole, televizory, routery či modemy, které chrání před různými typy přerušení napájení,“ představuje výhody Petr Baudyš. V nabídce je v černém provedení a disponuje celkem šesti zásuvkami, z nichž čtyři jsou zálohované a všechny slouží jako přepěťová ochrana. Přední strana je vybavena porty pro nabíjení mobilních zařízení či náhlavních souprav (2krát USB A a 1krát USB C).

APC Back-UPS Pro Gaming je jako jediné zařízení na trhu vybaveno datovými zásuvkami, což eliminuje potřebu dodatečného vybavení pro připojení. Od konkurence se navíc liší i designovým zpracováním: UPS je vybavena barevným RGB prstencem, který si každý uživatel – hráč, streamer či influencer – může barevně přizpůsobit, aby ladil s jeho herní sestavou. Reakční kolečko informující o stavu zařízení bylo speciálně navrženo tak, že je viditelné téměř z jakéhokoli úhlu. Záložní zdroj je pro svou výkonnost a robustnost vhodnou volbou pro citlivé herní systémy, potřebnou ochranu poskytne ale i kancelářské elektronice nebo dalším domácím spotřebičům.

 

O průzkumu

Průzkum na téma záložní zdroje v českém herním prostředí realizovala společnost Schneider Electric pomocí aplikace Instant Research agentury Ipsos. Sběr dat probíhal online v období 29. 5. až 3. 6. 2024 na celkem 1050 respondentech. Dotazováni byli respondenti z řad běžné populace, přičemž se jedná o reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-65 let.

O společnosti Schneider Electric

Ve společnosti Schneider Electric máme jasný cíl: umožnit všem co nejlepší využití energie a zdrojů a propojit pokrok s udržitelností. Tomuto říkáme „Life Is On“. Naším posláním je být důvěryhodným partnerem v oblasti udržitelnosti a efektivity. Jsme globální lídr v průmyslových technologiích se zaměřením na elektrifikaci, automatizaci a digitalizaci. Soustředíme se na chytré inovace v průmyslu, odolnou infrastrukturu, datová centra, inteligentní budovy a intuitivní domácnosti. Jsme odborníci na průmyslové technologie a dodáváme chytrá řešení s umělou inteligencí a IoT. S využitím propojených produktů, automatizace, softwaru a služeb umožňujeme našim zákazníkům tvořit digitální dvojčata reálných provozů a dosahovat tak profitabilního růstu. Komunita 150 000 zaměstnanců tvoří ekosystém s více než milionem partnerů působících ve 100 zemích. To nám umožňuje být blízko všem našim zákazníkům a zúčastněným stranám. Ve všem, co děláme, dbáme na diverzitu a rovné příležitosti. Naším cílem je udržitelná budoucnost pro všechny.

Schneider Electric CZ

 

Zdroj: Crest Communications

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Prezident Hisense Group představil strategický plán pro budoucí úspěch společnosti

Prezident Hisense Group představil strategický plán pro budoucí úspěch společnosti

Čching-tao (Čína) 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Hisense, světový lídr v oblasti domácích spotřebičů a spotřební elektroniky, představila ambiciózní plány růstu... celý článek

Středoevropský think tank CEIAS otevírá pražskou kancelář

Středoevropský think tank CEIAS otevírá pražskou kancelář

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Central European Institute of Asian Studies (CEIAS), nezávislý středoevropský think tank zaměřený na vztahy Evropy a Asie, otevírá pražskou kancelář. celý článek

Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Olomouc 15. července 2024 (PROTEXT) - Úsměvy, pohoda, přátelé a pohyb. To všechno patří k létu, ale také k závodu ČEZ RunTour Olomouc, který se uskuteční už v sobotu 20. července. V... celý článek

Partners Financial Services