GreMi KLIMA má už dvacet. Sází na kvalitu a lidi se zájmem o práci

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 27. 6. 2024
GreMi KLIMA má už dvacet. Sází na kvalitu a lidi se zájmem o práci

Zdroj: Protext

Žilina/Milevsko 27. června 2024 (PROTEXT) - Společnosti GreMi KLIMA je letos dvacet let. Je to pozoruhodný příběh slovenského podnikatele Miloše Gregora, který svůj vizionářský sen uvedl do života a z GreMi KLIMY vytvořil nadnárodní společnost.

Tehdy šestadvacetiletý Miloš Gregor měl za sebou dva roky po absolvování vysoké školy, když firmu v roce 2004 založil. Měl už ale zkušenosti z pozice projektového manažera z různých klimatizačních firem, no hledal prostor pro růst a nezávislost.

Zpočátku se věnoval především projektování vzduchotechniky a chlazení, později přišly první montáže. Stále více klientů ale požadovalo vzduchotechniku na klíč, od projektu po realizaci, což byla další výzva. K tomu už ale přizval spolužáky z vysoké školy, aby zvládli rozšíření firmy a rostoucí počet zakázek.

Po nedobrých zkušenostech s dodávkou vzduchotechnického potrubí, začal v roce 2006 budovat jeho vlastní výrobu. Tím se naučil řídit a optimalizovat celý proces dodávky a realizace vzduchotechniky.

Druhý zlomový bod nastal v roce 2008, kdy se GreMi KLIMA začala ze Žiliny rozrůstat do všech koutů Slovenska. První pobočka vznikla v Bratislavě, následoval Poprad a poté další. Současně se řešila celá struktura firmy, organizace práce, systém zakázek a realizace, vnitřní procesy, nastavoval se správný controlling a reporting.

V roce 2013 se GreMi KLIMA posunula do Česka, kde v Třinci vytvořila první zahraniční pobočku. A také rozšířila své působení, když ke vzduchotechnice přidala vytápění a odsávání.

V roce 2018 vznikly pobočky v Českých Budějovicích a v Praze. A také obchodní zastoupení v Polsku a Slovinsku. Ta se ale později neosvědčila a firma aktuálně na těchto trzích nepůsobí. Za to v průběhu roku 2020 koupila českou společnost LUWEX podnikající na trhu vzduchotechniky a průmyslové filtrace, která se stala dalším pilířem celé korporace.

Po těchto úspěšných letech se postupně v roce 2020 zrodila GreMi Investment Group, která zastřešuje všechny firmy skupiny, podnikající dnes na Slovensku a v Česku. To je však už jiný příběh.

V květnu 2021 se dalším oborem podnikání staly i teplárenské rozvody a horkovody. GreMi KLIMA má nyní 7 slovenských a 5 českých poboček, začleněných do dceřiné společnosti Odštěpný závod GreMi KLIMA Milevsko.

Za rok 2022 se s tržbami 32 milionů eur dostala na Slovensku na první místo v oblasti instalace TZB podle ASB Almanachu 2023.

Miloš Gregor říká, že šikovní lidé a dobrý kolektiv se zájmem o práci, tvoří sílu celé firmy. Proto mu hodně záleží na firemní kultuře, ve které mají lidé prostor růst. „Dobrou firmu poznáte podle toho, jak se její lidé postaví k vzniklým problémům,“ říká.

Celá ta léta se řídí mottem: Neustálé pokroky a vzdělávání, kvalita, důslednost a lidský přístup jsou základem úspěchu firmy.

Věří proto, že naplní i své další podnikatelské vize, mezi něž patří postupné rozšiřování kvalitních vzduchotechnických řešení a služeb i do zemí střední Evropy.

 

INFOBOX

Významné stavby a realizace GreMi KLIMA za uplynulých 20 let

Avion Shopping Park v Bratislavě (2008) a v Ostravě (2010), Hotel Elizabeth v Trenčíně (2011), Aquapark Tatralandia (2012), závod tiskárny Neografia (2013), Rekreačně-sportovně kongresový areál x-bionic v Šamoríně (2015), závod Volkswagen Bratislava (2015), BIW projekt Jaguar-Land Rover (2017), Národní fotbalový stadion Bratislava (2018), Televize ta3 (2021), Metalšrot Tlumačov (2023), Biobanka Martin (2023), Dialýza v Nemocmnici Žilina (2024).

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Na vysokoškolské reprezentaci v Japonsku se bude podílet DZS

Praha 16. července (PROTEXT) - Dům zahraniční spolupráce (DZS) se nově podílí na přípravách účasti Česka na prestižní světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. V rámci své iniciativy... celý článek

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Vodní probiotika z Bulharska mají vlastní patent. Studie prokázala, že působí jako psychobiotika

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Bulharská vodní probiotika Lactobacillus bulgaricus DWT1 získala patent. Jako vůbec první probiotika na světě jsou patentovaná jako tzv. funkční... celý článek

Prezident Hisense Group představil strategický plán pro budoucí úspěch společnosti

Prezident Hisense Group představil strategický plán pro budoucí úspěch společnosti

Čching-tao (Čína) 16. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Hisense, světový lídr v oblasti domácích spotřebičů a spotřební elektroniky, představila ambiciózní plány růstu... celý článek

Středoevropský think tank CEIAS otevírá pražskou kancelář

Středoevropský think tank CEIAS otevírá pražskou kancelář

Praha 16. července 2024 (PROTEXT) - Central European Institute of Asian Studies (CEIAS), nezávislý středoevropský think tank zaměřený na vztahy Evropy a Asie, otevírá pražskou kancelář. celý článek

Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Olomouc 15. července 2024 (PROTEXT) - Úsměvy, pohoda, přátelé a pohyb. To všechno patří k létu, ale také k závodu ČEZ RunTour Olomouc, který se uskuteční už v sobotu 20. července. V... celý článek

Partners Financial Services