Sekundární inovace 5G: Nový směr pro obchodní úspěch

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 29. 6. 2024
Sekundární inovace 5G: Nový směr pro obchodní úspěch

Zdroj: Protext

Šanghaj 29. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Na veletrhu MWC Shanghai 2024 vystoupil s hlavním projevem prezident divize pro spolupráci s operátory (Carrier Business) ve společnosti Huawei Chen Hao. Ve své řeči uvedl, že zatímco primární inovace přinášejí technologické dividendy, sekundární inovace urychlují obchodní úspěch, a poukázal na to, že sekundární inovací v současné době prochází také sítě 5G.

V Číně, která vybudovala největší a nejpokročilejší sítě 5G na světě, přesáhl počet uživatelů k letošnímu květnu 890 milionů, což představuje více než 52 % globálních uživatelů 5G. Díky tomuto mimořádnému pokroku se informační a komunikační technologie, jako je 5G, rychle rozvíjejí a stávají se nedílnou součástí všech odvětví a oblastí v Číně.

Chen ve své přednášce s názvem „Sekundární inovace 5G: Nový směr pro obchodní úspěch" dále poznamenal: „Úspěch Číny v oblasti 5G je výsledkem neustálého zkoumání, efektivních postupů a nekonečných inovací. Stejně jako vylepšení parního stroje Jamesem Wattem spustilo průmyslovou revoluci, tak od sekundární inovace 5G očekáváme nastartování monetizace ve třech oblastech – uživatelských scénářích, synergii sítě, cloudu a inteligence a spolupráci ekosystémů – pro novou etapu obchodního úspěchu."

Inovace scénářů: Znovuobjevení hodnoty skupin uživatelů a scénářů pro urychlení multimetrické monetizace sítí

K dnešnímu dni je v Číně registrováno 150 milionů uživatelů živého vysílání. Požadavky těchto uživatelů na videa s vyšším rozlišením a nulovým zasekáváním mohou operátoři v zemi uspokojit právě díky vysokým rychlostem uplinku 5G a přístupu k síti na základě priority. Více než 15 provinčních operátorů v Číně navíc připravilo balíčky pro živé vysílání s garantovanou rychlostí uplinku.

Schopnost sítí podporovat nové funkce - jako je akcelerace pro konkrétní uživatele a služby, deterministická uživatelská zkušenost a vizualizované vnímání uživatelů - stále roste, přičemž tento vývoj přinese rozšíření živého vysílání do dalších scénářů, skupin uživatelů a aplikací. Dochází tak ke znovuobjevení hodnoty skupin uživatelů a scénářů, což urychlí zpeněžení sítě prostřednictvím různých metrik.

Integrované inovace: Nová brána k průmyslovým službám internetu věcí (IoT) díky synergii sítě, cloudu a inteligence

Technologie New Calling a cloudové telefonní služby poslouží jako brána k individuálnějším digitálním službám, zatímco služby internetu vozidel (Internet of Vehicles, IoV) a internetu videozařízení (Internet of Video Things, IoVT) vytvoří nové příležitosti pro propojení průmyslu. Hnacím motorem těchto služeb budou inovace, které integrují 5G, cloud a umělou inteligenci.

Obsah vytvářený umělou inteligencí (AI-generated content, AIGC) je pouze výchozím bodem pro bezkonkurenční uživatelský zážitek, který přinese služba New Calling. Vývoj dalších aplikačních scénářů s vysokou hodnotou zaměřených na spotřebitele a podniky, jako je nahrazení tradičních podnikových horkých linek asistenty s umělou inteligencí, pak přinese New Calling ještě poutavější, pohodlnější a hodnotnější.

Cloudové telefony dokážou již nyní poskytovat zážitky, které se téměř vyrovnají zážitkům z fyzických telefonů. S rozlišením 2K a latencí pouhých 100 ms jsou cloudové telefony na dobré cestě k tomu, aby nabízely zobrazení s vyšším rozlišením a plynulejší interakci srovnatelnou s fyzickým telefonem.

Co se týče IoV a IoVT, technologie RedCap zde dokáže podpořit služby připojení s optimálním výkonem a za optimální cenu. Ekosystém RedCap pro čipy, moduly a zařízení již dosáhl zralosti, což znamená, že umožňuje operátorům rychle stanovit oborové referenční hodnoty. Souvislé síťové pokrytí v kombinaci s novými funkcemi, jako je slicing a edge cloud computing, umožní vývoj nových vysoce hodnotných aplikací, které budou podporovat nové služby IoT pro průmyslová odvětví, jako je inteligentní výroba a průmyslová automatizace.

Inovace založené na spolupráci: Spolupráce E2E v průmyslu posiluje provoz videoslužeb

Stávající videoslužby, ať už se jedná o krátká či dlouhá videa nebo videohovory, obvykle poskytují rozlišení 540p nebo 720p, což znamená, že uživatelský zážitek je zde možné ještě podstatně zlepšit. Společnost Huawei v rámci svého úsilí o zlepšení uživatelského zážitku a maximalizaci špičkových síťových možností Číny prosazovala na nedávné konferenci „Čína v HD: Fórum pro vysoce kvalitní rozvoj mobilního videa v éře AI" (HD China: Forum on High-Quality Development of Mobile Video in the AI Era) přechod do „plně HD éry". Společnost rovněž vyzvala aktéry z celého odvětví ke spolupráci na průlomových objevech v oblasti 3D obsahu, technologií a zážitků bez brýlí, které přinesou prospěch všem.

Co se týče obchodního úspěchu 5G, monetizace bude do značné míry záviset na transformaci hodnoty skupin uživatelů a scénářů; strategie služeb přitom budou vyžadovat součinnost sítě, cloudu a inteligence a spolupráce na nových typech video služeb se stane klíčem ke zvýšení síťového provozu. Svůj projev Chen uzavřel ujištěním, že společnost Huawei operátory maximálně podpoří v zavádění sekundárních inovací 5G i využití komerčních technologií 5.5G s cílem posunout obchodní úspěch 5G na další úroveň.

Veletrh MWC Shanghai 2024 probíhá od 26. do 28. června v čínské Šanghaji. Společnost Huawei na veletrhu představí své nejnovější produkty a řešení na stáncích E10 a E50 v hale N1 Nového mezinárodního výstaviště v Šanghaji (Shanghai New International Expo Centre, SNIEC).

Rok 2024 je prvním rokem komerčního provozu sítí 5.5G, přičemž zavádění gigabitových optických sítí F5.5G již probíhá. Synergie mezi sítěmi, cloudem a inteligencí slibují přinést všudypřítomné inteligentní aplikace a stále diferencovanější uživatelské zkušenosti. Společně s globálními operátory, odborníky z odvětví a významnými osobnostmi se Huawei na letošním MWC v Šanghaji zaměří na zajímavá témata, jako například podpora úspěchu 5G v éře 5.5G a aktivace potenciálu růstu příjmů operátorů pro ještě rychlejší přechod do inteligentního světa. Další informace najdete na adrese https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2449994/Chen_Hao_delivering_a_keynote.jpg 

 

KONTAKT: Tao Ling, 020-18520121896, taoling1@huawei.com

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Byly oceněny nejlepší dopravní stavby a inovace v oboru za rok 2023

Byly oceněny nejlepší dopravní stavby a inovace v oboru za rok 2023

Praha 1. července 2024 (PROTEXT) - Dne 25. června 2024 proběhlo slavnostní vyhlášení 21. ročníku celostátní soutěže Česká dopravní stavba, technologie a inovace roku 2023. Ocenění vítězům... celý článek

Nová série pořadu LVICE je zpět! Handicapované ženy překonávají vlastní limity

Nová série pořadu LVICE je zpět! Handicapované ženy překonávají vlastní limity

Praha 1. července 2024 (PROTEXT) - Pátý ročník unikátní reality show Lvice je tu. Série dokumentuje šest handicapovaných žen, které plní nejrůznější výzvy testující jejich psychickou... celý článek

Ohlédnutí za Grand finále Jazz Open Ostrava 2024

Ohlédnutí za Grand finále Jazz Open Ostrava 2024

Ostrava 1. července 2024 (PROTEXT) - Hudební fanoušci si letos v Ostravě opět přišli na své. Mezinárodní jazzový festival se blýskl skvělým programem s hvězdným obsazením.

Vítězky Miss ČR pomohly v rámci charity Počítače dětem

Vítězky Miss ČR pomohly v rámci charity Počítače dětem

Praha 1. července 2024 (PROTEXT) - Mít dobré srdce a pomáhat druhým jsou jedny z vlastností, které vítězky Miss České republiky rozhodně mají a využívají pro dobrou věc. Tentokrát vykouzlily... celý článek

Mibro představuje chytré hodinky Lite Pro 3: Ideálního společníka městských profesionálů pro work-life balance

 Mibro představuje chytré hodinky Lite Pro 3: Ideálního společníka městských profesionálů pro work-life balance

Šen-čen (Čína) 1. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Značka Mibro, která je součástí společnosti ZhenShi Information Technology (Shenzhen) Co., Ltd., uvádí na trh novinku Mibro Lite3... celý článek

Partners Financial Services