Vyberte, kde vyroste nový Lidl les

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 3. 7. 2024
Vyberte, kde vyroste nový Lidl les

Zdroj: Protext

Praha 3. července 2024 (PROTEXT) - Zákazníci Lidlu mají letos opět možnost rozhodnout o tom, kde vyroste nový les. Právě dnes totiž startuje hlasování, na základě kterého následně Lidl vysází les v každém kraji České republiky. Hlasující mají navíc možnost vyhrát pobyt v přírodě na Katlově u Jakuba Vágnera. V letošním roce plánuje Lidl vysadit až 250 000 stromů.

Hlasování o výsadbu nového lesa probíhá od pondělí 1. července a potrvá až do středy 31. července. Zahrnuje přitom 42 lokalit napříč celou Českou republikou, kterým mohou zákazníci Lidlu poslat svůj hlas. Lidl Les vyroste v každém kraji, vybírat bude možné hned ze tří lokalit a zvítězí ta s nejvyšším počtem hlasů. Do konce letošního roku na místech, která určí zákazníci, vyroste až 250 000 listnatých i jehličnatých stromů.

Ambasadorem projektu je profesionální rybář a cestovatel Jakub Vágner. S projektem Lidl Lesa je spojen již od jeho začátku a pravidelně se účastní také samotné výsadby spolu se zaměstnanci Lidlu. „S věkem člověk pochopí, že největší hodnotou je čas. Začne pak dělat pouze věci, které ho baví a dávají mu smysl. Jako kluk jsem trávil hodně času se svým strýčkem, který dělal fořta. Celý život se staral o les a jeho obyvatele. Chodil jsme s ním mezi malými stromečky a on mi vždy popisoval, jak je spolu celá příroda propojena. Dnes už strýček bohužel není, ale já chodím tím stejným lesem. Kdysi nad kolena, dnes hledím vysoko k jeho korunám. Les nám dává život a je fajn na to nezapomínat. Jsem rád, že tento projekt funguje už tři roky a doufám, že bude i nadále. Jsem zvědav, které lokality v hlasování zákazníci Lidlu vyberou,“ popisuje známý rybář a cestovatel.

Zaslání hlasu pro vybranou lokalitu je jednoduché. Stačí nakoupit v Lidlu, při placení načíst mobilní aplikaci Lidl Plus a do 31.7. zaslat svůj hlas. Hlasovat je možné opakovaně, čímž je možné podpořit vybrané místo, ale také zvýšit vlastní šance na výhru. Hlasující se totiž zasláním hlasu mohou zapojit do soutěže o 3 vouchery na čtyřdenní pobyt na Katlově s rybářským průvodcem a možností rybaření a dárkové karty v hodnotě 3000 Kč.

„V minulém roce měli výherci pobytu na Katlově velkou radost a jsme přesvědčení o tom, že spokojení budou i letos. Věříme ale, že to není hlavní motivace k hlasování. Množství zaslaných hlasů v loňském roce nás utvrdilo v tom, že lidem není jejich okolí lhostejné a rádi se do obnovy lesů spolu s námi zapojí i tím, že zašlou svůj hlas vybrané lokalitě. Díky letošnímu ročníku už se bude jednat až o čtvrt milionu vysázených stromů,“ podotýká mluvčí společnosti Lidl Eliška Froschová Stehlíková.

Lokality pro výsadbu si mohou zájemci prohlédnout na stránkách www.lidl-les.cz, kde se dozví i více o důvodech, proč z těchto míst původní lesy zmizely. Vhodná místa pro výsadbu spolu s Lidlem pomohla vybrat společnost Lesy ČR. Také Lesy ČR jsou, stejně jako Jakub Vágner, do projektu zapojeny již od samého začátku. „Prioritou Lesů České republiky je obnova porostů a péče o ně. Krajina, ve které žijeme a kterou utváříme, ale není lhostejná ani našim partnerům. Patří mezi ně i Lidl. Letos budeme už třetím rokem společně vysazovat lesy nové generace, smíšené a druhově pestré,“ říká vedoucí Odboru marketingu a komunikace Lesů ČR Přemysl Šrámek.

Do výsadby nových stromů se opět zapojí také zaměstnanci Lidlu formou firemního dobrovolnictví. Nový Lidl Les ve vybrané lokalitě vysází v průběhu října letošního roku.

 

O společnosti Lidl

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 319 prodejen, které jsou zásobovány 5 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 69 % veškerého sortimentu. Kromě nejvyšší kvality za nejlepší cenu oceňují zákazníci prodejen Lidl také pravidelné, tematické týdny s nabídkou potravin a spotřebního zboží, které není součástí stálého sortimentu. Spotřební zboží Lidl nabízí také ve svém internetovém obchodě Lidl-shop. Společnost Lidl se snaží být ve všech oblastech podnikání maximálně odpovědná vůči svému okolí. V rámci společenské odpovědnosti se Lidl dlouhodobě zaměřuje na podporu dětí, pro něž realizuje různé projekty, například sbírku Srdce dětem či v minulých letech výstavbu Rákosníčkových hřišť.

 

Více informací naleznete na:

www.lidl.cz

www.twitter.com/lidlcz

www.instagram.com/lidlcz

www.youtube.com/user/LIDLCeskaRepublika

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost Hisense vylepšuje zážitky ze sledování UEFA EURO 2024™ pomocí 100palcové technologie ULED TV

Společnost Hisense vylepšuje zážitky ze sledování UEFA EURO 2024™ pomocí 100palcové technologie ULED TV

Čching-tao (Čína) 6. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Hisense, světový lídr na poli spotřební elektroniky a spotřebičů, posouvá zážitky ze sledování fotbalových utkání... celý článek

LOTTE BIOLOGICS zahajuje výstavbu v komplexu Songdo Bio Campus

LOTTE BIOLOGICS zahajuje výstavbu v komplexu Songdo Bio Campus

Soul (Jižní Korea) 5. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost plánuje proniknout mezi deset největších mezinárodních CDMO a zahájit tak novou éru v tomto odvětví

Bitget provede aktualizaci smart kontraktu pro BGB, což umožní rozvoj dalších služeb v řetězci

Victoria (Seychely) 5. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Bitget, přední burza kryptoměn a společnost Webu3, oznámila aktualizaci adresy smart kontraktu pro svůj nativní token BGB.... celý článek

Political uncertainty consumes France as country prepares for run-off vote

Paris July 4th 2024 (PROTEXT/ots) - As many candidates for the French National Assembly scramble to thwart a right-wing election victory, global governance researchers have released... celý článek

Kaspersky: Nárůst kyberútoků na malé a střední firmy přes Excel

Kaspersky: Nárůst kyberútoků na malé a střední firmy přes Excel

Praha 4. července 2024 (PROTEXT) - Nová zpráva společnosti Kaspersky, vydaná u příležitosti Mezinárodního dne malých a středních podniků (MSP), který připadá na 27. června, ukazuje,... celý článek

Partners Financial Services