Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 15. 7. 2024
Opět bude vyprodáno. Olomouc se těší na letní běžecký svátek, do města míří ČEZ RunTour

Zdroj: Protext

Olomouc 15. července 2024 (PROTEXT) - Úsměvy, pohoda, přátelé a pohyb. To všechno patří k létu, ale také k závodu ČEZ RunTour Olomouc, který se uskuteční už v sobotu 20. července. V městských sadech se rozběhnou více než dvě tisícovky účastníků, mezi kterými budou děti, začátečníci, hobby běžci i výkonnostní a elitní sportovci – například olympioničky Eva Vrabcová Nývltová a Katarína Pejpková.

Už jen poslední místa zbývají na startovní listině závodu ČEZ RunTour Olomouc, který bývá každoročně vyprodán. „A věřím tomu, že také letos se startovní listina kompletně naplní,“ říká s jistotou v hlase Marek Pirzkall, ředitel závodu z pořádají agentury VML.

V této chvíli už je vyprodán nejkratší závod Rodinný běh RUN 3 KM. Běžci se ale mohou prostřednictvím webu www.run-tour.cz stále registrovat na populární PUMA RUN 5 KM a nejdelší ČEZ RUN 10 KM. Na desetikilometrové trati se konají také ČEZ štafetové závody, při kterých si tuto distanci mezi sebe rozdělí dva nebo čtyři běžci.

„Letošní novinkou je projekt Běž za školu. Při něm štafety sestavené ze čtyř studentů jedné školy závodí na 10km trati nejen o možnost získat odměnu ve výši 30 tisíc korun, kterou věnuje hlavní partner společnost LIDL, ale také o titul Záškoláci regionu,“ dodává Marek.

Účastníci se mohou těšit na atraktivní trať, která je nejen rychlá, ale také malebná. Vede totiž po úplné rovině ve Smetanových a Čechových sadech s odbočkou do ikonických pavilonů výstaviště Flora Olomouc. Komu nejde jen o čas, může se kochat rozkvetlými záhony, košatými stromy i lázeňskou restaurací či fontánou, které dávají sadům lázeňskou pohodu.

Tu si na trati neužijí pravidelné účastnice ČEZ RunTour závodů, které patří k nejrychlejším běžkyním v Česku a na Slovensku. Do startovního koridoru se totiž postaví také česká olympionička Eva Vrabcová Nývltová a slovenská olympionička Katarína Pejpková.

Pozávodní pohoda v rozlehlém zázemí ovšem čeká na ně, stejně jako na posledního běžce celého závodu. V cíli obdrží velkou kovovou medaili s růží, která symbolizuje Floru Olomouc, pak si mohou vychutnat osvěžující sprchu, masáž zdarma, výborné a zdravé jídlo z Lidl menu, osvěžit se v nové zóně Rajec, odpočinout si v relaxační zóně O2 nebo si třeba nechat sestavit hydratační plán na míru od české značky Iontmax.

Běh jako dobrý skutek

Každý závod ČEZ RunTour má také jiný cíl, než je ten běžecký – pomoci lidem, kteří to opravdu potřebují. Proto padesát korun z každého uhrazeného startovného putuje na konto Nadace Leontinka, která pomáhá nevidomým mladým lidem překonávat těžké překážky.

Kromě toho má každý běžec po celém Česku možnost pomoci prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. V ní získávají uživatelé body za své pohybové aktivity. Tyto body mohou následně přidělovat různým charitativním projektům, aby za ně Nadace ČEZ následně poslala skutečné finanční prostředky. V rámci spolupráce společnosti ČEZ se seriálem ČEZ RunTour je vždy do aplikace zařazen projekt z regionu, ve kterém se koná nejbližší závod.

Tentokrát se poběží na pomoc organizace Vevyvoji.cz, která jezdí s koňmi navštěvovat domovy pro seniory, handicapované nebo děti. Získané prostředky by využili na pokrytí nákladů, které jsou spojené s hiporehabilitací, aby mohli tuto pomoc poskytnout také lidem, kteří si ji nemohou dovolit.

Pokud chcete běžet také, s registrací dlouho neotálejte. Na startovní listině zbývají jen poslední místa. Více se dozvíte na www.run-tour.cz.

 

O ČEZ RunTour:

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – 3, 5 a 10 kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

 

Více informací:

Marek Pirzkall – ředitel seriálu, e-mail: marek.pirzkall@vml.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Registry SOLUS slaví 25 let, aktuálně odhalí závazky po splatnosti u 14 žadatelů o půjčku ze sta

Praha 15. července 2024 (PROTEXT) - Sdružení SOLUS oslavilo 25 let od svého vzniku. Sdílením dat o osobách, které nesplácí své závazky, pomohly členské společnosti ochránit před předlužením... celý článek

Zpráva společnosti Bitget za 2. čtvrtletí odhaluje příliv kapitálu ve výši 700 milionů dolarů a téměř 50% nárůst návštěvnosti

Zpráva společnosti Bitget za 2. čtvrtletí odhaluje příliv kapitálu ve výši 700 milionů dolarů a téměř 50% nárůst návštěvnosti

Victoria (Seychely) 15. července 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Bitget, přední kryptoměnová burza a společnost Webu3, zveřejnila svou čtvrtletní zprávu o transparentnosti za... celý článek

Lékárny Lemon otevírají novou pobočku v obchodním centru Máj, kde představí změnu své corporate identity

Lékárny Lemon otevírají novou pobočku v obchodním centru Máj, kde představí změnu své corporate identity

Praha 15. července 2024 (PROTEXT) - Nejdynamičtěji rostoucí síť lékáren aktuálně otevírá již padesátou pobočku v obchodním domě Máj na Národní třídě v Praze. Síť lékáren Lemon se tak... celý článek

Columbus Energy jako první nabízí službu generálního dodavatele pro kompletní renovaci domů: Oprav dům s Columbusem

Praha 15. července 2024 (PROTEXT) - Columbus Energy, jeden z největších dodavatelů obnovitelných zdrojů energií pro domácnosti, nově jako jediný na českém trhu nabízí službu kompletní... celý článek

Jak na onboarding nového zaměstnance z hlediska kybernetické bezpečnosti? Poradí aliance All4Cyber

Jak na onboarding nového zaměstnance z hlediska kybernetické bezpečnosti? Poradí aliance All4Cyber

Praha 15. července 2024 (PROTEXT) - Onboarding nového zaměstnance je komplexní proces, který vyžaduje jasné administrativní a personální kroky. Vstup nového kolegy do firmy je důležitým... celý článek

Partners Financial Services