PelviPower: revoluce v péči o pánevní dno

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 1. 8. 2024

Praha 1. srpna 2024 (PROTEXT) - Diagnostický a tréninkový systém PelviPower představuje inovativní způsob péče o pánevní dno, který kombinuje moderní technologie s efektivními terapeutickými metodami. Tento průlomový systém poskytuje řešení pro různé problémy týkající se oslabeného pánevního dna, jako je inkontinence, menopauza, bolesti zad nebo sexuální dysfunkce, a přináší tak významné zlepšení kvality života mnoha pacientům. Ensana hotel Nové Lázně v Mariánských Lázních tento diagnostický a tréninkový přístroj nabízí jako první v České republice.

Jen v České republice podle sdružení Incoforum trpí inkontinencí přibližně 7-10 % populace, což představuje zhruba 1 milion lidí. Přestože je tento zdravotní problém poměrně rozšířený, veřejnost o něm stále příliš neví. Inkontinence proto zůstává ve společnosti nadále tabuizovaným tématem, nehledě na to, že dokáže výrazně ovlivnit kvalitu života. Díky moderním technologiím, jako je PelviPower, ale existuje řešení.

Co je PelviPower?

PelviPower je komplexní tréninkový systém, který využívá magnetickou indukci ke zlepšení funkce svalů pánevního dna. Nejdůležitějším benefitem křesel PP je možnost vyšetření a tréninku v běžném oblečení, bez nutnosti invazivního vyšetření a speciální přípravy. Diagnostické křeslo má v sobě integrovaný sensor, který zaznamenává přes oblečení aktivitu pánevního dna, což umožňuje vizualizaci pohybu těchto svalů na monitoru. Pomocí tohoto přístroje lze tedy „změřit“, jak svaly pánevního dna fungují.

A jak na PelviPower probíhá trénink?

Samotná metoda vypadá tak, že pacient sedí na speciálním tréninkovém křesle, které vysílá krátké impulsy magnetického pole do svalů celého pánevního dna. Tyto impulsy způsobují rytmické stahy svalů, čímž je efektivně posilují.

Pro koho je terapie pomocí křesla PelviPower nejvhodnější?

„Indikací vhodných pro léčbu PP je celá řada a léčba je vhodná pro muže i ženy. Využijeme ji v gynekologii u menopauzálních žen, ke zlepšení vitality, libida, a sexuality, a také při bolestivé menstruaci. Velmi citlivým tématem, které je často podceňováno, je inkontinence, tedy spontánní únik moči, ať už stresová, urgentní nebo smíšená, zmínila bych také inkontinenci fekální. Léčbu PP k posílení svalů pánevního dna bych doporučila preventivně všem mužům i ženám nad 45 let, nebo naopak ženám, které se chystají otěhotnět. Po porodu totiž dochází k anatomickým změnám v oblasti pánve, a pokud jsou svaly pánevního dna oslabené, může docházet k inkontinenci. V urologii je pro muže posilování svalů pánevního dna zase důležité ke zlepšení sexuálních funkcí, libida a když už ne preventivně, tj. s předstihem, tak určitě po operaci prostaty,“ vysvětluje hlavní lékařka MUDr. Markéta Hovorková, Ph.D. Podle doktorky M. Hovorkové je využití PP také velmi důležité v oblasti rehabilitace a fyzioterapie. Pánevní dno je klíčovou součástí hlubokého stabilizačního systému, který podporuje správné držení těla, a poskytuje oporu orgánům. Posílené svaly pánevního dna tedy přispívají k prevenci bolestí zad, a to zejména v bederní oblasti.

Jak dlouho trvá jedno terapeutické sezení a kolik sezení je obvykle potřeba?

„Samotný trénink trvá 15 min, s diagnostikou funkce pánevního dna, vysvětlením základních pojmů, výsledků a doporučením se jistě vejdeme do 30 minut. Objektivní výsledky začínají být vidět obvykle po 6 sezeních, subjektivní zlepšení však klienti často pociťují dříve,“ říká MUDr. M. Hovorková, Ph.D.

Možnost tréninku na křesle PelviPower nabízí exkluzivně Ensana Health Spa Hotel Nové Lázně v Mariánských Lázních. Terapie je dostupná nejen jako součást vybraných pobytových balíčků, ale také samostatně pro širokou veřejnost. Objednat se lze na tel. čísle: + 420 354 644 200, kde se dozvíte všechny potřebné informace.

www.ensanahotels.com

Kontakt:

Petra Kallista | Oxygen PR

petra.kallista@oxygenpr.cz

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Financování ojetých aut od VWFS stouplo za první pololetí o 35 procent

Financování ojetých aut od VWFS stouplo za první pololetí o 35 procent

Praha 1. srpna 2024 (PROTEXT) - Zájem českých domácností i firem o financování ojetých vozů rychle stoupá. Potvrzují to údaje společnosti Volkswagen Financial Services (VWFS), podle... celý článek

Aplikace Meddi app zajistí telemedicínské služby pro Jihočeský kraj

Aplikace Meddi app zajistí telemedicínské služby pro Jihočeský kraj

Praha 1. srpna 2024 (PROTEXT) - Služba jihočeská pohotovost zajistí všem občanům kraje přístup ke konzultacím s praktickým lékařem nebo pediatrem a to doslova kdykoliv a navíc zdarma.... celý článek

Živě o rychlotratích a železničním uzlu Praha: Souhrn slovem a obrazem

Živě o rychlotratích a železničním uzlu Praha: Souhrn slovem a obrazem

Praha 1. srpna 2024 (PROTEXT) - Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví... celý článek

Kaspersky: 28 % lidí zapíná režim letadlo při citlivých hovorech

Kaspersky: 28 % lidí zapíná režim letadlo při citlivých hovorech

Praha 1. srpna 2024 (PROTEXT) - Nová studie společnosti Kaspersky ukázala, jak se uživatelé staví k častým digitálním mýtům a pověrám.

Kojení prospívá dítěti i matce. VoZP vyzdvihuje jeho přínos a radí, jak řešit případné komplikace

Kojení prospívá dítěti i matce. VoZP vyzdvihuje jeho přínos a radí, jak řešit případné komplikace

Praha 1. srpna 2024 (PROTEXT) - Mateřské mléko je nejpřirozenější a nejzdravější forma dětské nutričně vyvážené stravy, kojenci poskytuje vše potřebné pro správný vývoj a imunitu. Kojení... celý článek

Partners Financial Services