Trendy hnutí na sociálních sítích podporované sportovci upozorňuje na boj s ALS

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 14. 8. 2024
Trendy hnutí na sociálních sítích podporované sportovci upozorňuje na boj s ALS

Zdroj: Protext

Šen-čen (Čína) 14. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - #HONORtheChallenger zkoumá potenciál multimodální umělé inteligence při podpoře osob se sníženou pohyblivostí

Trendy výzva na sociálních sítích zvýšila povědomí o komunitě ALS a posloužila jako katalyzátor pro rozvoj dostupných technologií. Heslo #HONORtheChallenger, které vzdává hold tiché odvaze těch, kteří denně svádějí těžké bitvy, získalo v posledních týdnech značnou pozornost na sociálních sítích a oslavuje ducha všech, kdo čelí ALS a vzdorují s ní spojeným omezením, a zároveň zvyšuje povědomí o komunitě ALS.

Kdo se chce zúčastnit výzvy na sociálních sítích, má za úkol zaujmout atletickou pózu, zveřejnit ji spolu s hashtagem #HONORtheChallenger a nominovat další účastníky. K online hnutí se připojilo přes 4000 lidí z celého světa a svou podporu vyjádřili i sportovci včetně britské gymnastky Nile Wilsonové. Virální hashtag dosáhl 85,000.000 zhlédnutí a celosvětově dosáhl zapojení 11,000.000 lidí, čímž zvýšil celosvětové povědomí o tomto důležitém tématu.

"Tento projekt mě inspiroval svým vyzývavým charakterem a tím, jak vyzdvihuje odolnost a statečnost komunity ALS," prohlásil Nile Wilson, britský gymnasta, který získal řadu ocenění. "Doufám, že to povzbudí další společnosti k vytváření přístupných technologií umělé inteligence, jež pomůžou zraněným nebo postiženým sportovcům."

Společnost HONOR zpřístupňuje všem multimodální technologii sledování očí s využitím umělé inteligence

Při vývoji nových technologií se někdy potřeby osob se zdravotním postižením opomíjejí. Mezinárodní nadace ALS se o tuto věc zasazují a snaží se zvýšit povědomí o ní, aby podpořily inovace, které by mohly tyto komunity pozvednout. V souladu se závazkem společnosti HONOR k inovacím zaměřeným na člověka je společnost první značkou vyrábějící chytré telefony, která prostřednictvím svého operačního systému MagicOS 8.0 zavedla technologii sledování záměrných pohybů očí. Technologie využívající umělou inteligenci umožňuje uživatelům komunikovat s telefonem pouze pomocí očí a otevírat tak oznámení i spouštět aplikace. Společnost tuto funkci rozšíří na globální zařízení od 27. srpna 2024.

"ALS je progresivní onemocnění nervových buněk, při kterém postupně selhávají svaly," vysvětluje Limore Noachová, výkonná ředitelka nizozemské nadace ALS. "Ztráta každé funkce je trvalá," říká a dodává, že pacienti s ALS si v pozdějších stadiích nemoci často zachovávají kontrolu pouze nad pohybem očí. "Lidé, kterým bylo diagnostikováno onemocnění, jež jim změní život, často znovu naleznou smysl života a chtějí dělat něco smysluplného."

Společnost HONOR se zavázala investovat do průběžného výzkumu a ve své laboratoři pro výzkum a vývoj vyvíjí rovněž neinvazivní technologie rozhraní mozek-počítač (BCI). Tato technologie umožňuje lidem komunikovat s externími zařízeními pomocí elektrických signálů z mozku, což dává osobám se zdravotním postižením další možnosti. Wei Zhang, 34letý čínský občan trpící ALS, který žije s touto nemocí již 26 let, nedávno vyzkoušel tuto převratnou technologii, která mu umožňuje komunikovat s počítačem prostřednictvím mozkových signálů. Společnost HONOR si klade za cíl inspirovat budoucnost technologií, které vytvářejí nová média pro účely interakce mezi chytrými telefony a dalšími zařízeními s umělou inteligencí, z nichž budou mít prospěch osoby se zdravotním postižením nebo osoby vyžadující další pomoc.

HONOR the Challenger: Podpora globálního povědomí prostřednictvím zapojení se na sociálních sítích

Společnost BBC StoryWorks Commercial Productions natočila krátký film se silným příběhem umělce a bojovníka s ALS Bernarda Mullera, aby tak znovu upozornila na komunitu bojovníků s ALS a zároveň vzdala hold těm, kteří s touto nemocí žijí. Film ukazuje, jak Bernard Muller pomocí technologie sledování pohybu očí vyjadřuje sebe sama prostřednictvím uměleckých děl, a demonstruje tak sílu umělé inteligence, která zpříjemňuje život lidem se zdravotním postižením.

"Bojovníci s ALS jsou důkazem lidské odolnosti a já jsem hrdý na to, že mohu být součástí iniciativy, která zvyšuje povědomí o tichém odhodlání mé komunity," prohlásil Bernard Muller, umělec s podporou umělé inteligence a bojovník s ALS."Doufám, že transformační síla technologie umělé inteligence dodá více lidem s postižením odvahu vyjadřovat se prostřednictvím umění, komunikace a sociálních hnutí."

Uživatelé sociálních sítí jsou vyzváni, aby přispěli ke zvýšení povědomí o ALS tím, že se zúčastní výzvy #HONORtheChallenger na sociálních sítích. Výzvu si můžete prohlédnout na TikToku, Instagramu, X a Facebooku.

Pokud se chcete dozvědět více informací o této nemoci a přispět na boj s ní, navštivte Mezinárodní alianci asociací ALS.

###

O společnosti HONOR

Společnost HONOR je předním světovým dodavatelem chytrých zařízení. Jejím cílem je stát se ikonickou globální technologickou značkou a prostřednictvím svých výkonných produktů a služeb vytvořit nový inteligentní svět pro každého. S neochvějným zaměřením na výzkum a vývoj vytváří technologie, které lidem po celém světě umožňují překonávat hranice a přináší jim svobodu dosáhnout a vykonat více. Značka HONOR nabízí celou řadu vysoce kvalitních chytrých telefonů, tabletů, notebooků a nositelných zařízení ve všech cenových kategoriích. Její inovativní a spolehlivé špičkové produkty pomáhají uživatelům stát se dokonalejšími verzemi sebe samých.

Další informace naleznete na webových stránkách značky HONOR www.honor.com.

https://community.honor.com/

https://www.facebook.com/honorglobal/

https://twitter.com/Honorglobal

https://www.instagram.com/honorglobal/

https://www.youtube.com/c/HonorOfficial

 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2481174/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2481175/image_2.jpg

 

KONTAKT:newsroom@honor.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Tým NEOM McLaren Extreme E se připojuje ke společnosti Vantage Markets a zahajuje fázi "znovuzrození" v rámci kampaně "Znovuzrození obchodníka"

Tým NEOM McLaren Extreme E se připojuje ke společnosti Vantage Markets a zahajuje fázi "znovuzrození" v rámci kampaně "Znovuzrození obchodníka"

Londýn 14. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Makléřská společnost Vantage Markets („Vantage") s hrdostí oznamuje odstartování fáze "znovuzrození" v rámci kampaně "Znovuzrození obchodníka"... celý článek

Jedinečná příležitost pro české vícepodlažní dřevostavby na světovém trhu

Jedinečná příležitost pro české vícepodlažní dřevostavby na světovém trhu

Ptení (Prostějovsko) 14. srpna 2024 (PROTEXT) - Česká republika míří na světovou výstavu Expo 2025 v japonské Ósace s projektem, který od prvních okamžiků vzbuzuje zájem daleko za hranicemi... celý článek

SANY Heavy Industry je průkopníkem inovací stavebních strojů

Šanghaj 14. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost SANY Heavy Industry je průkopníkem globálních inovací stavebních strojů a podporuje hnutí za udržitelný průmysl

Počet kybernetických útoků roste. Pomůže nová legislativa NIS2

Počet kybernetických útoků roste. Pomůže nová legislativa NIS2

Brno 14. srpna 2024 (PROTEXT) - Cílem kybernetických útoků se stále častěji stává kritická státní infrastruktura a zdravotnictví. Ukazují to statistiky Národního úřadu pro kybernetickou... celý článek

Rohlik.cz představuje Lambini BIO. Novou privátní značku dětské výživy s certifikací Demeter

Rohlik.cz představuje Lambini BIO. Novou privátní značku dětské výživy s certifikací Demeter

Praha 14. srpna 2024 (PROTEXT) - Rohlik.cz, největší český online prodejce potravin, přichází s revolucí v dětské výživě – novou privátní značkou Lambini BIO, která kombinuje nadstandardní... celý článek

Partners Financial Services