Spuštění thajského závodu společnosti Yuchai zahajuje novou éru globalizační strategie

Protext | rubrika: Tisková zpráva | 22. 8. 2024
Spuštění thajského závodu společnosti Yuchai zahajuje novou éru globalizační strategie

Zdroj: Protext

Bangkok 22. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - V thajském Samut Prakanu byl 20. srpna místního času oficiálně otevřen netrpělivě očekávaný závod Yuchai Power System (Thailand) Co., Ltd. Jakožto první zahraniční provoz společnosti Guangxi Yuchai Machinery Co., Ltd. (Yuchai) představuje významný milník v její globalizační strategii a zdůrazňuje její další rozvoj na zámořských trzích. Toto zařízení by zároveň mělo vnést nový impuls do rozvoje společnosti Yuchai, zejména na trzích jihovýchodní Asie.

Historickému okamžiku přihlíželi při slavnostním otevření závodu vedoucí představitelé společnosti Yuchai, zástupci Hospodářského a obchodního úřadu čínského velvyslanectví v Thajsku, klíčoví partneři společnosti a hosté z nejrůznějších odvětví. Společnost Yuchai Power System (Thailand) Co., Ltd. se věnuje především výrobě dieselových motorů, plynových motorů a motorů využívajících čisté energetické zdroje. Do výroby uvedla jako první produktové řady K08, S06 a S04. V budoucnu pak bude možné zahájit také výrobu produktů z řady Yuchai 2-11L.

Jako jeden z prvních čínských exportérů motorů vyváží společnost Yuchai své výrobky do jihovýchodní Asie již od 70. let 20. století. V uplynulých padesáti letech zároveň zvyšovala tempo své globální expanze. Zejména v posledním desetiletí, za podpory politiky otevřené spolupráce mezi Čínou a zeměmi ASEAN, společnost Yuchai plně využila svých výhod po stránce lokalizace, produktů i distribučních kanálů a stala se průkopníkem v rozšiřování trhu ASEAN. V roce 2004 vyvezla společnost Yuchai do zemí ASEAN pouze 400 kusů svých výrobků. Během posledních let se však objem jejího exportu zvýšil na více než 20.000 kusů. K dnešnímu dni společnost Yuchai založila 21 zahraničních zařízení a 495 servisních zastoupení s více než 680.000 motory po celém světě.

V rámci nové éry a s thajským závodem jako významným výchozím bodem globalizační strategie hodlá společnost Yuchai dále prohlubovat spolupráci s klíčovými partnery, jako je například společnost Beiqi Foton, pro zvýšení konkurenceschopnosti svých produktů a rozšíření svého zastoupení na trhu jihovýchodní Asie. Prostřednictvím tohoto strategického uspořádání chce společnost Yuchai výrazně zvýšit podíl svých výrobků na zámořských trzích, dále konsolidovat a rozšířit svůj trh a položit tak pevné základy pro globální obchodní růst.

Za zmínku rovněž stojí připravovaná spolupráce společnosti Yuchai s KIM LONG MOTOR, dceřinou společností skupiny FUTA Group, na budování nových výrobních závodů ve Vietnamu. Současně postupují i jednání o strategické spolupráci v Evropě a na Blízkém východě. První motor K08, který již sjel z výrobní linky thajského závodu Yuchai a byl dodán zákazníkům, představuje oficiální start plánu pro globální trh, který společnost Yuchai připravila ve spolupráci se svými partnery.

Jak uvedl předseda představenstva Li Hanyang, společnost Yuchai hodlá v budoucnu využívat strategickou podporu iniciativy Nové Hedvábné stezky a zóny volného obchodu Čína -ASEAN. Cílem společnosti Yuchai je vybudovat z thajského provozu vyspělé zařízení s důrazem na špičkovou, inteligentní, digitální a ekologickou výrobu. Díky tomu závod přispěje k plánu společnosti Yuchai na zdvojnásobení výroby a poskytne zákazníkům více kvalitních výrobků, čímž podpoří úspěšný rozvoj průmyslového řetězce v Číně, Thajsku a regionu ASEAN.

Https://www.yuchai.com/

E-mail: csm@yuchai.com

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/2486629/Yuchai_Thailand_Plant_Put_Operation.jpg 

 

 

„Články označené PROTEXT přebíráme ze stejnojmenné služby agentury ČTK, nejsou součástí redakčního obsahu webu Peníze.cz. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a nese odpovědnost za její obsah. ČTK v podmínkách služby uvádí, že nezveřejní informace, které by byly v rozporu se zákonem nebo by mohly být způsobilé porušit práva třetích osob na ochranu osobnosti, případně jiná zákonem chráněná práva třetích osob.“

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Další tiskové zprávy

Společnost TCL získala tři prestižní ocenění organizace EISA pro období 2024-2025 a představila největší QD-Mini LED televizor na světě s úhlopříčkou 115"

 Společnost TCL získala tři prestižní ocenění organizace EISA pro období 2024-2025 a představila největší QD-Mini LED televizor na světě s úhlopříčkou 115"

Paříž (Francie) 22. srpna 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Tato výjimečná ocenění upevňují pozici společnosti TCL na samotné špičce inovací v oblasti zobrazovacích technologií.

Littering je stále problémem. Data ukazují, že na Slovensku to změnil zálohový systém

Littering je stále problémem. Data ukazují, že na Slovensku to změnil zálohový systém

Praha 22. srpna 2024 (PROTEXT) - Češi čelí každodenně problému volně pohozených obalů v ulicích i v přírodě. Podle nedávného průzkumu společnosti Ipsos tento nepořádek trápí 97 % obyvatel... celý článek

Máte starší dům a děsí vás, kolik zaplatíte za teplo? Pořiďte si tepelné čerpadlo!

Máte starší dům a děsí vás, kolik zaplatíte za teplo? Pořiďte si tepelné čerpadlo!

Praha 22. srpna 2024 (PROTEXT) - Přestože je počáteční investice do instalace tepelného čerpadla vyšší, z dlouhodobého hlediska se vám vyplatí. Do budoucna získáte téměř bezúdržbový... celý článek

Mezinárodní hudební legendy vystoupí na zahájení lyžařské sezóny ve Schladmingu

Mezinárodní hudební legendy vystoupí na zahájení lyžařské sezóny ve Schladmingu

Praha/Schladming 22. srpna 2024 (PROTEXT) - Dne 6., 7. a 8. prosince roku 2024 vystoupí na oslavu zahájení lyžařské sezóny v lyžařském středisku Schladming-Dachstein tři světoznámá... celý článek

Veletrhy Brno a ČEZ ESCO plánují snížit uhlíkovou stopu a šetřit energie

Veletrhy Brno a ČEZ ESCO plánují snížit uhlíkovou stopu a šetřit energie

Brno 22. srpna 2024 (PROTEXT) - Trendy dekarbonizace, snižování spotřeby energie a uhlíkové stopy se týkají všech byznysových odvětví včetně veletržního byznysu. Tuzemský lídr moderní... celý článek

Partners Financial Services