Startují nominace na Zlatou korunu 2009

PR článek | rubrika: PR Článek | 1. 10. 2008
Od 1. října má veřejnost možnost nominovat nejoblíbenější finanční produkty na Cenu veřejnosti, jedno z hlavních ocenění 7. ročníku soutěže Zlatá koruna. Do finále v příštím roce postoupí 20 produktů s největším počtem nominací a z nich pak opět veřejnost svým hlasováním vybere konečné vítěze. Současně s nominacemi na Cenu veřejnosti bylo zahájeno hlasování v Ceně podnikatelů o nejlepší finanční produkty pro malé a střední podniky. Konečné výsledky budou vyhlášeny v červnu 2009.

Hlasování v Ceně veřejnosti probíhá dvoukolově. V prvním, nominačním kole, které bude ukončeno v březnu 2009, se hlasuje prostřednictvím internetu na www.zlatakoruna.info. Dvacet produktů s nejvyšším počtem nominačních hlasů postoupí do finálového kola, které proběhne na internetu a navíc i prostřednictvím SMS zpráv.

V nominačním kole se hlasuje o všech produktech, které jsou umístěné na výše uvedeném webu. Návštěvník může dát hlas také jakémukoliv dalšímu produktu, který není na webu uveden, a to tak, že jeho název napíše do hlasovacího formuláře.

V roce 2008 byl v obou anketách odevzdán rekordní počet 43 293 hlasů a účastníci vybrali vítěze z celkového počtu 540 finančních produktů.

„Těší nás, že zájem o toto hlasování rok od roku roste. To samo o sobě potvrzuje, že veřejnost se stále více zajímá o to, co a v jaké kvalitě finanční trh nabízí. Z reakcí finančních společností je navíc patrné, že oběma oceněním, reprezentujícím názor samotných klientů, přikládají stále větší význam, “ říká Pavel Doležal, ředitel soutěže Zlatá koruna.

Výsledky hlasování v 6. ročníku Zlaté koruny:

Cena veřejnosti
1. mKonto - osobní účet/mBank - BRE Bank SA organizační složka podniku
2. SERVIS 24/Česká spořitelna, a.s.
3. Aviva EasyLife/Aviva životní pojišťovna, a.s.

Cena podnikatelů
1. TREND 07/Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
2. EUROleasing 2007/ČSOB Leasing, a.s.
3. Postkonto - program Max/Poštovní spořitelna

Kontakt pro novináře:

Jaroslav Brož
e-mail: broz@zlatakoruna.info
mobil: 602 27 85 85

O soutěži Zlatá koruna

Soutěž Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty roku na českém trhu. Od roku 2003 se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti. Přihlášené produkty v 15 kategoriích hodnotí Finanční akademie složená z 260 finančních odborníků. Finanční akademie kromě ocenění v jednotlivých kategoriích uděluje také cenu Novinka roku. Výsledky hodnocení ve Zlaté koruně pomáhají veřejnosti snáze se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují občany k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností.

Významnou součástí Zlaté koruny je hlasování o Cenu veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím internetu a SMS zpráv. V roce 2008 bylo hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kterou se oceňují nejlepší finanční produkty pro malé a střední podnikatele. Do veřejného hlasování se v roce 2008 zapojil rekordní počet více než 40 tisíc účastníků.

Zlatá koruna svým zaměřením přispívá ke zdravé konkurenci, podporuje vznik nových produktů a veřejnosti napomáhá k vyšší finanční gramotnosti. Výsledky letošního ročníku soutěže byly slavnostně vyhlášeny 5. června 2008 v TOP HOTELU Praha.

Další informace o soutěži Zlatá koruna a souhrnné výsledky všech uplynulých ročníků najdete na www.zlatakoruna.info.

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Společný účet dává jistotu

9. 7. 2024 | PR text

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři společně. Podle průzkumu poradenské Partners Banky v Česku využívá už 51 % párů různé formy společných... celý článek

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

2. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní družstvo bude dál působit jako dceřiná společnost banky. Cenu a další podmínky nákupu Creditas... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Partners Financial Services