Zemřel bankéř Jiří Kunert, dlouholetý šéf UniCredit

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 2. 9. 2024

Ve věku 71 let náhle zemřel Jiří Kunert. V letech 1988 až 2018 stál v čele tuzemské UniCredit Bank a její předchůdkyně Živnostenské banky. Byl také u zrodu České bankovní asociace, kterou v minulosti zároveň vedl.

Jiří KunertZdroj: UniCredit Bank

„Ztratili jsme osobnost a bankéře s obrovským srdcem, vynikajícího odborníka, který stál u zrodu tuzemského moderního bankovnictví, a který více než tři dekády úspěšně rozvíjel naši UniCredit Bank a její předchůdkyni Živnostenskou banku,“ říká současný generální ředitel UniCredit Bank Jakub Dusílek. Ten Kunerta vystřídal v roce 2018.

Smuteční mše se uskuteční v nejbližším rodinném kruhu. Pietní místo bude zřízeno v pražské centrále UniCredit Bank, informovala banka.

Jiří Kunert působil v bankovnictví od roku 1976. Vystudoval obor finance a úvěr na Vysoké škole ekonomické v Praze. V letech 1976 až 1982 pracoval v Československé obchodní bance, v letech 1982 až 1983 působil v londýnské pobočce Živnostenské banky v Londýně. V letech 1986 až 1988 byl poradcem pro bankovnictví na federálním ministerstvu financí.

Od roku 1988 do roku 1992 byl vrchním ředitelem Živnostenské banky, kterou pak po privatizaci vedl jako předseda představenstva a generální ředitel. Později šéfoval také tuzemské UniCredit Bank, která se stala vlastníkem Živnobanky a přešla pod ní také HVB. 


redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

úmrtí

A tohle už jste četli?

Banky lákají školáky na kapesné. Velký přehled dětských účtů

2. 9. 2024 | Kateřina Hovorková

Banky lákají školáky na kapesné. Velký přehled dětských účtů

Kde založit dítěti první účet v bance? Prošli jsme, co nabízejí a co je potřeba. Využít můžete i speciální akce k začátku školního roku.

Banky ruší další pobočky s pokladnou. Živou obsluhu nahrazuje stroj

27. 8. 2024 | Olga Skalková

Banky ruší další pobočky s pokladnou. Živou obsluhu nahrazuje stroj

Celkový počet poboček letos výrazně stoupl díky startu nové banky. Míst, kde narazíte na živého pokladníka, ale dál ubývá. Projděte si nový přehled.

Liška, kocour, Pokáč a další maskoti bank. Víte, ke kterým patří?

25. 8. 2024 | Gabriel Pleska

Liška, kocour, Pokáč a další maskoti bank. Víte, ke kterým patří?

V jaké bance zaměstnávají kocoura a kam chodila do práce liška, nejspíš víte. V našem kvízu ale máme i zapeklitější otázky. Schválně to zkuste.

Nové triky, jak vám vysát účet. Oklamou i zkušené

23. 8. 2024 | Gabriel Pleska

Nové triky, jak vám vysát účet. Oklamou i zkušené

Sami dáte zloději klíč od domu. Tedy přihlašovací údaje do bankovnictví. Podvodník se maskuje třeba i jako úřad vymáhající pokuty za rychlou jízdu. Projděte si konkrétní případy.

Máte peníze v Creditas i Max bance? Pozor na nový limit

22. 8. 2024 | Petr Kučera

Máte peníze v Creditas i Max bance? Pozor na nový limit

Lidé, kteří mají uložené peníze v Bance Creditas a současně v Max bance, by si měli po letošním 1. říjnu pohlídat limit pro zákonné pojištění vkladů.

Partners Financial Services