Letos se budou už posedmé udílet Zlaté koruny

PR článek | rubrika: PR Článek | 9. 3. 2009
Banky, pojišťovny a další finanční společnosti mohou od 2. března přihlašovat své produkty do soutěže o Zlatou korunu. Byl tak zahájen už sedmý ročník této prestižní akce, během níž odborníci a široká veřejnost rozhodnou o tom, které finanční produkty na českém finančním trhu budou letos nejlepší.

Banky, pojišťovny a další finanční společnosti mohou od 2. března přihlašovat své produkty do soutěže o Zlatou korunu. Byl tak zahájen už sedmý ročník této prestižní akce, během níž odborníci a široká veřejnost rozhodnou o tom, které finanční produkty na českém finančním trhu budou letos nejlepší. Výsledky se dozvíme na počátku června.

Zlatá koruna je dnes u nás považována za nejreprezentativnější porovnávání kvality finančních produktů. Její výsledky mají vysokou vypovídací hodnotu a jsou přijímány s náležitým respektem. „Vzhledem k tomu, že Zlatá koruna se stala již zavedeným pojmem, plní dnes podobnou funkci jako například ratingové agentury nebo třeba auditorské firmy,“ říká o soutěži Markéta Šichtařová, ředitelka Next Finance.

Nejde ale jen o odbornou rovinu. Zlatá koruna hraje i důležitou roli z hlediska zákazníků, kterým již několik let pomáhá lépe se orientovat v nabídce stovek produktů na trhu. Tuto její úlohu zdůrazňuje i ministr financí Miroslav Kalousek, který také letos převzal nad soutěží záštitu. „Domnívám se, že zvýšení povědomí o světě financí a především kladení důrazu na potřebu srovnání při výběru produktu je důležitým směrem k posilování finanční gramotnosti spotřebitelů,“ uvedl ministr Kalousek v souvislosti se zahájením nového ročníku.

Skutečnost, že soutěž je založena na odborném hodnocení širokého spektra produktů, má pro spotřebitele svůj význam. Takovéto hodnocení, které je objektivní a nezávislé, může být dobrým vodítkem při rozhodování jaký produkt si pořídit. „Soutěž Zlatá koruna na rozdíl od jiných anket a soutěží v sobě třímá dva podstatné atributy - snahu o objektivnost a odbornost výsledků. Nehodnotí se instituce, což má často za následek neseriózní výsledky, nýbrž konkrétní produkty a jejich kvalita. A především odborná porota je skutečně porotou odbornou nikoliv porotou složenou z VIP osobností. Navíc každý hodnotí jen ty kategorie, o kterých něco ví. Výsledkem jsou pak hodnocení, o které se lze opřít,“ říká Patrik Nacher, provozovatel serveru bankovnipoplatky.com.

Tato slova potvrzují i výsledky výzkumu, který v lednu pro Zlatou korunu provedla společnost Ipsos Tambor. Finanční produkty oceněné v soutěži Zlatá koruna jsou pro 80% lidí, kteří znají tuto soutěž, zárukou důvěryhodnosti a serióznosti v porovnání s ostatními finančními produkty. Polovina dotázaných pak uvedla, že výsledky soutěže Zlatá koruna mají vliv na jejich rozhodování při pořizování finančního produktu.

Soutěž Zlatá koruna je unikátní i tím, že nepředkládá jen názor odborníků. Ten je totiž pravidelně doplněn o názory samotné veřejnosti, která se účastní hlasování o nejoblíbenější finanční produkty roku. Jde svým způsobem o velice cenný průzkum trhu, jehož se účastní desítky tisíc zákazníků. Hlasování má zajímavá pravidla. Probíhá dvoukolově, a sice tak, že první kolo na internetu je nominační. Dvacet produktů, které v tomto kole získají největší počet hlasů, pak postupuje do finále, kde je již možné díky zúženému výběru hlasovat kromě internetu i pomocí SMS.

Nechcete si to letos také vyzkoušet? Nominace na Cenu veřejnosti Zlatá koruna 2009 právě probíhají na www.zlatakoruna.info/nominacni-hlasovani.

Hlasovat také můžete o nejoblíbenější podnikatelský produkt na www.zlatakoruna.info/nominacni-hlasovani?ht=2.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Společný účet dává jistotu

9. 7. 2024 | PR text

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři společně. Podle průzkumu poradenské Partners Banky v Česku využívá už 51 % párů různé formy společných... celý článek

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

2. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní družstvo bude dál působit jako dceřiná společnost banky. Cenu a další podmínky nákupu Creditas... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Partners Financial Services