Na VII. Fóru Zlaté koruny budou před volbami diskutovat ekonomové s politiky na žhavá témata

PR článek | rubrika: PR Článek | 10. 5. 2010
Na předvolební rétoriku politických stran bude reagovat VII. Fórum Zlaté koruny, které se sejde v pondělí 17. května v Praze. Postaví se na něm proti sobě ekonomové a politici. Na jedné straně ti, kteří pro ekonomiku chtějí propracovaná řešení, na druhé ti, kteří volají po řešeních rychlých.

Krize u nás vyhrotila řadu problémů, které je třeba řešit. Nejrůznější přístupy k nim se logicky staly i námětem nejrůznějších volebních slibů. Není to jen problém nezaměstnanosti. Krize zvýraznila mnohá již dříve bolavá místa: zadlužování státu, korupci, problémy důchodového systému, podfinancování zdravotnictví, školství atd.

Protože se o těchto věcech většinou mluví jednotlivě, nejeví se nám možná naše situace tolik hrozivě. Ve skutečnosti představuje obrovský balvan, který před sebou valíme.

Zatím to stále ještě nějak zvládáme. Ale může se stát, že nám najednou dojdou síly. A co potom?

Již minulá fóra Zlaté koruny upozornila, že situace je vážná. O tom, že stojíme na křižovatce a měli bychom se rozhodnout, kam dál, vedli dlouho na těchto fórech debaty jen ekonomové a podnikatelé sami mezi sebou. VII. Fórum Zlaté koruny bude zcela jiné. Poprvé skutečně na reprezentativní úrovni se tváří v tvář setkají zástupci obou táborů, tedy ekonomové spolu s politiky. Takto otevřený a veřejně prezentovaný dialog zde do této doby citelně chyběl. Zvláště nyní před volbami je vítaný. Umožní nalít si čistého vína.

Kdo se v pondělí 17. května v TOP HOTELu Praha sejde? VII. Fóra Zlaté koruny se zúčastní Michal Mejstřík, Milan Zelený, Kamil Janáček, Valtr Komárek a další významní ekonomové, zástupci podnikatelských svazů Jaroslav Míl, Jaroslav Hanák, Jan Veleba, podnikatelé a manažeři Andrej Babiš, Jan Mühlfeit, Stanislav Bernard a další. Politické strany budou reprezentovat Petr Nečas (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Miloš Zeman (SPOZ) a Ondřej Liška (SZ).

Průběh finančního fóra bude možné 17. května od 9 hodin sledovat v on-line přenosu na www.idnes.cz a www.zlatakoruna.info/forum . Česká televize bude v průběhu dopoledne uvádět živé vstupy na zpravodajském programu ČT24.

Více informací o programu fóra najdete na www.zlatakoruna.info . Zde se mohou zájemci o účast na fóru zároveň přihlásit.

K fóru také probíhá diskuse na Facebooku na adrese www.facebook.com/pages/Praha-Czech-Republic/Forum-Zlate-koruny/340828453283 (název stránky „Fórum Zlaté koruny“), odkud vzejdou dotazy k účastníkům fóra.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Společný účet dává jistotu

9. 7. 2024 | PR text

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři společně. Podle průzkumu poradenské Partners Banky v Česku využívá už 51 % párů různé formy společných... celý článek

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

2. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní družstvo bude dál působit jako dceřiná společnost banky. Cenu a další podmínky nákupu Creditas... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Partners Financial Services