Dá se naučit být dobrým leaderem?

PR text | rubrika: FINEXPO | 1. 7. 2024
Staráte se o svůj business, rozvíjíte ho, budujete značku, řídíte lidi a finance. Nebo jste manažer, který vede svůj tým za společnými cíli a dělá pro něj maximum. Ale kde jste v tom vy? Staráte se i o sebe?
Dá se naučit být dobrým leaderem?

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Možná namítnete, že na to při všech povinnostech nemáte čas. To je špatná odpověď. Je pravda, že doba je rychlá, vše plyne a spěchá, dopředu vás posouvají úkoly, cíle, vize. Roky letí.

Přišel čas se posunout?

Manažer, podnikatel, leader. Vždy myslí na firmu, na lidi, na plnění cílů. Do toho rodina, přátelé, koníčky. Je toho hodně. A my vám ještě přidáme. Nabídneme vám novou myšlenku, a tou je celoživotní vzdělávání.

Možná jste nad tím nikdy nepřemýšleli, ale dobře zvolený MBA program může vaše schopnosti posunout zase o level výš. Na trhu ale existuje bezpočet kurzů. Který tedy vybrat?

  • Vybírejte z členů CAMBAS – asociace poskytovatelů MBA vzdělání, protože pak máte jistotu, že kurz je kvalitní. Získat akreditaci není jednoduché a asociace tak dohlíží na úroveň nabízeného vzdělání.
  • Vyberte si zaměření, které vám vyhovuje.
  • Dejte na doporučení svých přátel a známých. Reference jsou nejlepší reklama v každém oboru, vzdělávání nevyjímaje.

Pokud máme být konkrétní, respektive pokud můžeme nabídnout vlastní referenci, pak bychom vám doporučili pro vaše profesní vzdělávání NEWTON University. Škola je aktivním členem zmíněné asociace, má pobočky v Praze, Brně i Bratislavě a nabízí hned několik unikátních MBA programů. Kromě MBA tu najdete i MSc. nebo právnické LL.M. Na NEWTONu můžete studovat už od bakaláře přes navazující inženýrské studium až po zmíněné profesní programy. Proto se stává, že na této businessové škole studují společně děti i jejich rodiče.

Co všechno můžete studovat?

Je toho vážně hodně. Specializované MBA programy vznikly ve spolupráci s největšími experty z oboru, a tak si můžete být jistí, že se dozvíte mnoho nového. V současné době můžete vybírat ze sedmi specializací.

  • Řízení úspěšného podniku
  • Marketing
  • Strategie a inovace v businessu
  • Management sociální služby
  • Inovace a strategie v MedTech
  • Účetnictví a daně 4.0
  • Real Estate

Co vám to přinese?

Vrátit se do školních lavic vám rozšíří obzory. Donutí vás opustit vaši komfortní zónu, hledat nová nezvyklá řešení, podívat se na své zajeté koleje s odstupem a upravit směr, pokud je to potřeba. Navíc do programů vstupují studenti s vlastní zakázkou, tzn. že na začátku studia stanoví svůj cíl, případně problém, který potřebují vyřešit. A na tom pracují pod vedením profíků celý rok. Výstupy ze studia jsou tedy konkrétní a aplikovatelné v praxi.

Kontakty vládnou světu

Dalším důvodem, proč se do studia vrhnout, jsou kontakty. A řekněme si upřímně, dobré kontakty usnadňují život, a to nejen ten pracovní. A zajímavé kontakty jsou velkou přidanou hodnotou kurzů na NEWTONu. Networking je součástí programů. Potkáte zajímavé lidi, případné obchodní partnery, spolupracovníky nebo třeba parťáky do dalšího podnikání. Také setkání se špičkovými lektory změní váš způsob uvažování.

Profesní vzdělávání není jen MBA

Ačkoliv je MBA celosvětově nejoblíbenější manažerský vzdělávácí program, existují i jiné možnosti. Jak už jsme uvedli výše, studovat můžete také program MSc., který je více zaměřen na soft skills. V současnosti můžete vybírat ze tří specializací:

  • Mentální koučing ve sportu a businessu
  • Psychologie v managementu
  • Mentální trenérství

Pokud vás zajímá právo, pak je pro vás to pravé studium LL.M.

Necítíte se na celoroční studium?

Chápeme, že možná nemáte kapacitu na roční studium. Ale i tak se můžete posunout. Na NEWTONu totiž nabízí i krátkodobé výcviky, jejichž efekt je ale velmi dlouhodobý. O čem konkrétně mluvíme?

X-tream Management

Tento výcvik rozhodně posune vaše hranice. Poznáte se zase z jiné stránky, zjistíte, jak reagujete a jste schopni se rozhodovat a řídit ostatní v extrémních podmínkách, jako je např. hlad nebo výrazné nepohodlí. Všichni, kdo tímto výcvikem prošli, se shodují v tom, že po jeho absolvování objevili mnoho nových zákoutí svého já.

Mentální lázně

Nebo naopak neumíte odpočívat? Jste stále v zápřahu, uvolnit se trvá věčně? A víte, že bez dostatečné relaxace vaše výkonnost prudce klesá? Možná potřebujete Mentální lázně. Během několika dní se v klidné přírodě Vysočiny naučíte krotit své myšlenky, efektivně odpočívat a starat se o své duchovno. Průvodci vám budou zkušení experti z oblasti osobního rozvoje. Všechny dovednosti pak můžete uplatňovat ve svém běžném životě. Není nad to si ve správnou chvíli trochu zameditovat, zastavit se, dýchat.

Marečku podejte mi pero aneb motivujte své děti ke studiu

Vychováváme příkladem. Chcete, aby vaši potomci vystudovali vysokou školu, ale nějak se k tomu nemají? Jděte jim příkladem, nastupte ke studiu společně! NEWTON University se postará o všechny generace.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Externí vedení účetnictví se finančně vyplatí

14. 7. 2024 | PR text

Externí vedení účetnictví se finančně vyplatí

Stojíte před otázkou, zda mít vlastní účetní oddělení nebo se spolehnout na externí firmu? Účetnictví stojípřed výzvou neustálých legislativních změn a je mnohdy obtížné držet krok.... celý článek

Rychlejší výpovědi, kratší zkušebka. Co říká expert změnám zákoníku práce

12. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší výpovědi, kratší zkušebka. Co říká expert změnám zákoníku práce

Novela zákoníku práce má podle ministra práce Mariana Jurečky zajistit, aby Česko kvůli nepružnému trhu v Evropě „nehrálo druhé housle“. Jaké novinky tedy čekají firmy a jejich zaměstnance... celý článek

Minimální srážka u exekucí je zas ve hře. Odnesou to důchodci, varují neziskovky

9. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Minimální srážka u exekucí je zas ve hře. Odnesou to důchodci, varují neziskovky

Senátoři budou zítra hlasovat o novele insolvenčního zákona, která zásadně mění způsob oddlužení. Více jsme o novele psali zde: Oddlužení se zkrátí. Změny v osobním bankrotu schválili... celý článek

Nástěnka hanby. Inspektoři zveřejní firmy, které zaměstnávají na černo

4. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nástěnka hanby. Inspektoři zveřejní firmy, které zaměstnávají na černo

Vláda schválila novelu zákona o zaměstnanosti, která mimo jiné počítá se zavedením takzvaného blacklistu firem, u kterých inspektoři práce odhalili nelegální zaměstnávání. Zaměstnance... celý článek

Změny od července: čekají v práci, spoření i v jednání s úřady

28. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Změny od července: čekají v práci, spoření i v jednání s úřady

Novinky v benefitech, penzijním spoření nebo příspěvku na péči. Ale i digitální plná moc, občanka v mobilu a odpouštění dluhů. Polovina roku přináší v osobních financích hodně změn.... celý článek

Partners Financial Services