Příspěvky na prevenci lze v ČPZP nově čerpat online

jih | rubrika: Aktuality | 18. 2. 2020 | 2 komentáře

Klienti třetí největší zdravotní pojišťovny v zemi mají nově možnost čerpat příspěvky z preventivních programů přes mobilní telefon.

„Klient, který má staženu aplikaci Zdraví v mobilu a má aktivovánu elektronickou přepážku, má možnost doklady k proplacení ofotit a zaslat nám je přes aplikaci. A my mu peníze pošleme na účet,“ říká Elenka Mazurová, tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Řežeme náklady!

Účty za telefon, elektřina, plyn. Neplatíte zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Aplikace Zdraví v mobilu je zdarma ke stažení na Google Play i App Store. K využití služby proplácení dokladů je třeba mít ještě aktivovanou takzvanou elektronickou přepážku, přes kterou lze zjistit třeba i to, kolik korun zaplatila pojišťovna za čerpané lékařské výkony. Služba jde zprovoznit na pobočce pojišťovny nebo na dálku přes web pojišťovny a přes kód, který vám po registraci na webu dorazí poštou domů.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, která má téměř 1,3 milionu klientů, také v letošním roce změnila pravidla u některých preventivních programů.

Například snížila věkovou hranici pro čerpání příspěvku ve výši 500 Kč na sportovní pohybové kroužky a na členství ve sportovních oddílech, a to z původních šesti na tři roky. Pojišťovna také zvýšila příspěvek za bezpříspěvkový odběr plazmy nebo krve z 80 na 100 Kč. Diabetici mohou nově čerpat příspěvek 500 Kč z programu Diabetes na přístrojovou pedikúru. Sedm set korun z programu pravidelný pohyb lze využít nově využít i na plavání.

Na příspěvky lákají i další zdravotní pojišťovny. O změnách v pravidlech pro příspěvky jsme psali loni: Na co už zdravotní pojišťovna nepřispěje a co proplatí nově? Přehled změn


Čtěte více:

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

A tohle už jste četli?

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

19. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

Pojištění dlouhodobé péče od letoška dostalo daňové zvýhodnění. Pojišťovny přicházejí s prvními nabídkami – kromě pravidelné renty třeba i s garancí místa v takzvaném pobytovém zařízení.... celý článek

VZP varuje před novým podvodem, využívá WhatsApp

10. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

VZP varuje před novým podvodem, využívá WhatsApp

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) varuje před novým trikem online podvodníků. Tentokrát jde o zprávy, které rozesílají na aplikaci WhatsApp spolu s odkazem na fiktivní web, kde se... celý článek

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

30. 4. 2024 | Petr Kučera

Čas na daňové přiznání končí. Návody, změny a časté chyby

Co je letos jinak? Jaké slevy se dají využít? Do kdy je potřeba odevzdat přehledy OSVČ? Poradíme.

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

22. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 2 komentáře

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

Jaké podmínky platí pro dohodu o provedení práce (DPP) a dohodu o pracovní činnosti (DPČ)? Co se změnilo a co se brzy měnit bude? Tady je přehled.

Limity u pracovních dohod se změní později a jinak. Potvrzeno

17. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Limity u pracovních dohod se změní později a jinak. Potvrzeno

Dohodáři se zatím o své příjmy bát nemusí. Nová pravidla, která měla od července omezit řetězení dohod o provedení práce, budou platit až od příštího roku. A navíc jinak, než se předpokládalo.... celý článek

Partners Financial Services