Obyvatelé Nových Chaber mají možnost sportovního vyžití přímo za domem


Moderní rezidenční celky nabízejí svým obyvatelům vedle kvalitního bydlení i ostatní podmínky pro spokojený život.
Nezbytností je dnes občanská vybavenost, jako je lékař či zařízení pečující o děti, protože noví obyvatelé jsou především rodiny s malými dětmi. Samozřejmostí je síť obchodů se základním zbožím a provozoven poskytujících důležité služby.
Standardem se stává i zařízení a prostory pro trávení volného času - jak v objektech, tak venku.
Běžná jsou parková uspořádání mezi bytovou zástavbou se zelení, lavičkami a dětskými hřišti, kde mohou trávit čas maminky s dětmi, nebo také stezky pro pěší i cyklisty, doplněné o tréninkové posty se stabilně instalovanými cvičebními stroji.


Dobrým příkladem projektu, který splňuje požadavky kladené na příjemné místo pro život, je rezidenční komplex Nové Chabry v Praze 8-Dolních Chabrech, realizovaný developerskou společnosti Star Group. "V Nových Chabrech jsme v rámci rezidenční čtvrti postavili školku, restauraci, obchod s potravinami nebo centrum pro relaxaci a sport," vyjmenoval Tal Grozner, ředitel společnosti Star Group, prvky občanské vybavenosti, které v rezidenční čtvrti vybudovali.


Součástí je i osvětlená fitness stezka s několika sportovními stanovišti a beachvolejbalovým kurtem. Malé i velké cvičební stroje uspokojí zájemce o rekreační cvičení i aktivní sportovce.


"Cyklostezka je zajímavá i pro běžecký trénink takzvaných hobíků. Časově vytížení lidé mohou sportovat obvykle až ve večerních hodinách a v případě rovného asfaltového povrchu snížená viditelnost nevadí.
Dá se běžet i intervalový trénink a nehrozí podvrtnutí kotníku například o kořeny.
Absence výfukových plynů z kolemjedoucích aut je v případě cyklostezky mezi domy velmi velké plus,"
uvedl Radek Holinka, triatlonový trenér ze společnosti BeTri.


A pro delší vyjížďky na kole nebo bruslích je možné pokračovat po cyklostezkách do blízkých přírodních parků Ďáblický nebo Čimický háj.



Zdroj:    Tisková zpráva
Partners Financial Services