ECB - Evropská centrální banka

Informace uvedené na této stránce mají pouze orientační charakter. Ačkoliv bychom rádi, bohužel nejsme schopni ručit za jejich 100 % aktuálnost. Pro ověření, prosím, navštivte také domácí stránku daného subjektu. Děkujeme za pochopení.

Související články

Výpis článků s klíčovým slovem ecb, evropská centrální banka

Dluhopisy: udělení důvěry polské vládě trh ocenil 13bodovým poklesem

24. 10. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: udělení důvěry polské vládě trh ocenil 13bodovým poklesem

Ceny na dluhopisových trzích se v minulém týdnu vyvíjely bez větších změn. Výnosy vládních dluhopisů v posledních čtrnácti dnech v průměru vzrostly o nevýrazných 10 bodů.

Akcie: vlna investičních prostředků zaplavila střední Evropu

16. 10. 2006 | Pavel Sudek | 5 komentářů

Akcie: vlna investičních prostředků zaplavila střední Evropu

Americké akciové trhy opět pokořily nová maxim, k tomu se přidal historicky nejsilnější meziměsíční pokles cen benzínu. FED má překvapivě opět velké obavy z inflace. Rostly i evropské trhy, ty ve střední Evropě navíc zaznamenaly největší přiliv investičních prostředků za posledních 5 měsíců. Přesto se pražská burza dostala jen na úroveň ze začátku roku.

Akcie: Dow Jones pokořil historický vrchol

9. 10. 2006 | Pavel Sudek | 6 komentářů

Akcie: Dow Jones pokořil historický vrchol

Americké akciové trhy opět dosáhly nových životních maximálních cen, v návaznosti na to rostly i trhy v eurozóně. Středoevropský region je stále pod vlivem politického kolotoče, na nevyslovení důvěry Topolánkově vládě reagovaly např. akcie CĚZu. Co se investičních trendů týče, investoři již nesdílejí obavy z inflace, a tudíž se odklánějí od investic do bezpečných aktiv, jako je zlato a stříbro. Velmi úspěšné období naopak nastává pro technologické akcie.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: září 2006

5. 10. 2006 | Robert Šíbl

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: září 2006

Nálada na trzích se v září trochu uklidnila. Co se týče vývoje makroekonomických ukazatelů, lze s jistotou říci jen jedno: zpomalení přijde, načasování a hloubka je stále otázkou. Jak se vedlo americkému, evropskému a českému hospodářství? Jakým směrem se vydají a jak zareagují jejich měny?

Dluhopisy: ve středoevropském čtyřlístku "řádily" centrální banky

3. 10. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: ve středoevropském čtyřlístku "řádily" centrální banky

Minulý týden zasedaly všechny čtyři centrální banky ve středoevropském regionu. Největším překvapením bylo rozhodnutí maďarské autority, překvapila ale Národná banka Slovenska a z části i ČNB. Všechny zásahy byly ve prospěch růstu výnosů, ceny dluhopisů tak inverzně ztrácely. Dluhopisy v USA sice minulý týden mírně ztratily, ale i tak ve třetím čtvrtletí získaly nejvíce za poslední čtyři roky. Evropský trh se vyvíjel paralelně.

Akcie: hrozí nám náhlé odchody zahraničních investorů z regionu?

25. 9. 2006 | Pavel Sudek | 21 komentářů

Akcie: hrozí nám náhlé odchody zahraničních investorů z regionu?

Globální trhy v uplynulém týdnu ztrácely. V USA se sice hlavní indexy dotkly několikaletých maxim, nakonec ale týden uzavřely s mírnou ztrátou. O 0,1 % si pohoršil DJ Eurostoxx 50. Hlubší korekcí ale prošly všechny rozvíjející se trhy - od Latinské Ameriky až po střední Evropu. Náš region zasáhla politická nestabilita v Polsku a Maďarsku. Souhra politických událostí, deficitu rozpočtů a běžných účtů a slabé měny upozornily na rizika investování ve středovýchodní Evropě. Region prý nadměrně spoléhá na financování prostřednictvím zahraničních věřitelů.

Dluhopisy: také v ČR vzrostou sazby dříve

19. 9. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: také v ČR vzrostou sazby dříve

Událostí minulého týdne bylo páteční zveřejnění míry americké i evropské inflace. Vše tentokrát zůstalo bez překvapení a i dluhopisové trhy končily týden na úrovních, na kterých začínaly. Domácí situace se vyvíjí spíše ve vleku politických událostí, vyšší nárůst dluhopisových výnosů byl způsoben prohlášením viceguvernéra ČNB Singera, který naznačil dřívější utažení měnové politiky. Situace v regionu hlásí růst trhu v Polsku i Maďarsku.

Dluhopisy: Česku hrozí kvůli rozpočtové nekázni snížení ratingu

12. 9. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: Česku hrozí kvůli rozpočtové nekázni snížení ratingu

Trhům minulý týden chyběly impulzy. Americké vládní dluhopisy ztratily poprvé za poslední čtyři týdny. Evropský trh si ve vleku vývoje v USA připsal vyšší ztráty, a to také vlivem rekordního růstu průmyslových cen v Německu. Trh počítá s dalším navýšením evropských úrokových sazeb. Situace v České republice také nahrává dalšímu růstu úroků.

Evropa růžky oživení zastrčí, Americe může recese paradoxně pomoci

11. 9. 2006 | Simona Ely Plischke | 9 komentářů

Evropa růžky oživení zastrčí, Americe může recese paradoxně pomoci

Ekonomika eurozóny rostla v uplynulém čtvrtletí po dlouhé době rychleji než hospodářství USA, Británie i Japonska. Se zachováním obdobného růstu ale nepočítá např. magazín The Economist. Přečtěte si proč. Nahlédnout můžete také pod chladnoucí kotel ekonomiky americké. Dozvíte se, že recese může její hospodářství ovlivnit překvapivě pozitivním způsobem.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: srpen

6. 9. 2006 | Robert Šíbl | 2 komentáře

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: srpen

Srpnový vývoj potvrzuje očekávané zpomalení ve Spojených státech, nejvíce patrné je na realitním trhu. Rizika globálního zpomalení světových ekonomik se minulý měsíc více přiblížila, i když současná situace v Evropě potvrzuje růst, který ve druhém čtvrtletí letošního roku překonal jak vývoj v USA tak v Japonsku. Domácí situace i přes politická rizika zůstává pozitivní, odhady růstu se díky vývoji v průmyslové výrobě v letošním roce stále pohybují na hranici 6 %.


ECB - Evropská centrální banka - Zkušenosti

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání...více

Společný účet dává jistotu

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři...více

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services