ECB - Evropská centrální banka

Informace uvedené na této stránce mají pouze orientační charakter. Ačkoliv bychom rádi, bohužel nejsme schopni ručit za jejich 100 % aktuálnost. Pro ověření, prosím, navštivte také domácí stránku daného subjektu. Děkujeme za pochopení.

Související články

Výpis článků s klíčovým slovem ecb, evropská centrální banka

Dluhopisy: na konci prázdnin trhy spíše získávaly

5. 9. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: na konci prázdnin trhy spíše získávaly

V USA výnosy dále klesají, trh posunuly výše spekulace o definitivním konci navyšování sazeb. V Evropě rostou obavy z konce oživení, zpomalení v USA se totiž může projevit na evropském exportu. Domácí trh se vyvíjel pod taktovkou v Evropě. Trh jako celek posílil, výnosy vzrostly jen na kratším konci.

Dluhopisy: Evropu zabolel hrůzný pokles předstihového indexu ZEW

29. 8. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: Evropu zabolel hrůzný pokles předstihového indexu ZEW

K růstu cen a poklesu výnosů v zemích eurozóny se v minulém týdnu přidaly také Spojené státy. Na domácí scéně se další politické tahanice obešly prozatím bez většího vlivu na trhy. V Maďarsku se kvůli fiskálním problémům připravují na další zvyšování sazeb. Slovensko zatím ponechalo sazby na 4,50 %. Zprávou týdne byl nečekaný pokles předstihového indexu ZEW.

Akcie: Amerika má za sebou úspěšný týden

21. 8. 2006 | Pavel Slavík | 3 komentáře

Akcie: Amerika má za sebou úspěšný týden

Úterní a středeční růst na amerických trzích byl jedním z největších dvoudenních růstů letošního roku. Závěr týdne patřil počítačovým gigantům, zatímco společnost Hewlett-Packard potěšila, Dell naopak zklamal. Posílily i trhy eurozóny, podle některých analytiků by evropské akcie mohly po zbytek letošního roku růst rychleji než americké tituly. V Česku si největší zisk připsaly akcie Orco Property a ČEZu.

Dluhopisy: americké mohou být zajímavou investicí

15. 8. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: americké mohou být zajímavou investicí

Sazby se v USA po 2letém nepřetržitém zvyšování tentokrát nezměnily a zůstávají na úrovni 5,25 %. Na rozdíl od Evropy, kde ECB zrychlila tempo růstu sazeb. Česká koruna nečekaně láme další rekordy a domácí dluhopisy minulý týden získaly. Na Slovensku mají potíže s růstem cen. Co dalšího týden přinesl?

Dluhopisy: ECB a Bank of England navýšily sazby

8. 8. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: ECB a Bank of England navýšily sazby

Americké dluhopisy minulý týden získávaly, nejspíš se totiž blíží konec navyšování úrokových sazeb. Zasedání FEDu se ale koná až zítra, veřejnost tak minulý týden soustředila pozornost spíše na evropskou scénu, kde se děly věci nevídané. Událostí týdne bylo čtvrteční zasedání Evropské centrální banky následované překvapivým krokem Bank of England.

Akcie: výsledková sezóna s trhy zatím příliš necloumá

7. 8. 2006 | Pavel Slavík | 1 komentářů

Akcie: výsledková sezóna s trhy zatím příliš necloumá

Pražská burza je pod vlivem probíhající výsledkové sezóny, žádné výrazné překvapení se ale zatím nekoná. V reportování výsledků pokračují i společnosti v USA, ani tam ale akcie tento týden nenabraly žádný výraznější směr.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červenec

14. 7. 2006 | Robert Šíbl | 2 komentáře

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červenec

Po květnových propadech rizikových aktiv se na trhy opět vrátila lepší nálada. Americká ekonomika potvrdila domněnky budoucího ochlazení, v Evropě se zlepšuje trh práce i spotřeba domácností. V regionu se situace po volbách zklidnila, potvrzuje se trendový scénář robustního růstu české ekonomiky, prozatím bez inflačních tlaků. Co se událo a co nás po makroekonomické stránce čeká?

Dluhopisy: trhy sílí, výnosy klesají

4. 7. 2006 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Dluhopisy: trhy sílí, výnosy klesají

FED navýšil sazby o očekávané čtvrt procento, akciím i dluhopisovému trhu pomohl nečekaný Bernankeho tón naznačující konec utahování měnové politiky USA. Evropský dluhopisový trh se vyvíjel ve vleku světových událostí a končil týden bez významnějších změn. Česká národní banka sazby podle očekávání nezměnila.

Dluhopisy: eurozóna zažila největší týdenní propad

28. 6. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: eurozóna zažila největší týdenní propad

Uplynulý týden téměř žádná data nepřinesl. Na trzích se obchodovalo spíše ve vleku globálního sentimentu a také podle prohlášení představitelů centrálních bank, např. japonský guvernér Fukui silně zdůraznil utažení místní měnové politiky v okamžiku, kdy to ekonomika dovolí. To ovlivnilo vývoj po celém světě.

Dluhopisy: trh hledá cestu kudy kam

14. 6. 2006 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Dluhopisy: trh hledá cestu kudy kam

Obava ze současného inflačního vývoje tlačila minulý týden výnosy nahoru. Zveřejněna ale také byla horší data z amerického trhu práce a objevila se i obava ze zpomalení budoucího růstu v USA i Evropě. Proto trh ve druhé polovině týdne spíše zpevňoval. Navíc globální výprodeje pozic na rizikovějších aktivech posouvají výnosy směrem dolů a investoři přesouvají své prostředky právě do dluhopisů.


ECB - Evropská centrální banka - Zkušenosti

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání...více

Společný účet dává jistotu

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři...více

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas koupila většinu v záložně Ney

Banka Creditas získala nadpoloviční podíl v kampeličce Ney spořitelní družstvo. Spořitelní...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services