ECB - Evropská centrální banka

Informace uvedené na této stránce mají pouze orientační charakter. Ačkoliv bychom rádi, bohužel nejsme schopni ručit za jejich 100 % aktuálnost. Pro ověření, prosím, navštivte také domácí stránku daného subjektu. Děkujeme za pochopení.

Související články

Výpis článků s klíčovým slovem ecb, evropská centrální banka

Akcie: pravý čas na nákup českých titulů

13. 6. 2006 | Pavel Slavík | 11 komentářů

Akcie: pravý čas na nákup českých titulů

Ceny českých akcií jsou konečně na úrovních, kde se vyplatí je nakupovat. Přesto jsme ale svědky panického a ustrašeného chování. FED ponechal i nadále prostor pro zvyšování úrokových sazeb, v reakci na to americké akcie prudce oslabily. Zpráva ovlivnila i trhy eurozóny, index Eurostoxx 50 ztratil 2,42 %. Propadu trhů pak ještě "pomohlo" zvýšení úrokových sazeb ECB, evropské akciové indexy klesly na úroveň z listopadu 2005.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červen

9. 6. 2006 | Robert Šíbl | 3 komentáře

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: červen

V květnu se roztrhl pytel s překvapivými údaji. Ještě překvapivější však byla reakce trhu. Ten si plně uvědomil vliv sílící inflace a její možný dopad na zpomalení solidně rostoucích ekonomik. Zhodnoťme vývoj amerického, evropského a českého hospodářství a podívejme se, co nás čeká.

Dluhopisy: trhu pomáhá oslabování ekonomiky USA

7. 6. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: trhu pomáhá oslabování ekonomiky USA

Americká data mají silný vliv na vývoj v celém světě, minulý týden tak globálně výnosy nejprve vzrostly, ke konci týdne ale dluhopisovému trhu pomohla slabší data z amerického trhu práce. V regionu střední Evropy navýšila Národná banka Slovenska sazby na 4 %, v Polsku byly sazby ponechány na 4 %.

Dluhopisy: výnosy stále na skluzavce

31. 5. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: výnosy stále na skluzavce

Minulý týden pokračoval dluhopisový trh v nastoupeném trendu klesajících výnosů, výnosy do splatnosti u kratších dluhopisů se již usadily pod 5 %. Předstihové ukazatele naznačují možné ochlazení amerického hospodářství, také v Evropě se zhoršila očekávání budoucího vývoje. To by mohlo dluhopisovému trhu pomoci. Čtvrteční zasedání ČNB nepřineslo žádné větší překvapení. Podívejme se na jednotlivé regiony.

Fondy: investoři drží směr i v bouři

29. 5. 2006 | Petr Fejtek

Fondy: investoři drží směr i v bouři

Jedno z nejhrozivějších období prožil kapitálový trh v uplynulých dnech. Již předchozí týden spustil akciovou lavinu, která nejhůř dopadla na rozvíjející se trhy. Do fondů přesto stále přicházejí peníze, tentokrát opět přes 350 miliónů korun.

Dluhopisy: ekonomiky straší inflace, posouvá výnosy stále výše

17. 5. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: ekonomiky straší inflace, posouvá výnosy stále výše

Nejdůležitější událostí minulého týdne bylo středeční zasedání amerického FEDu, který podle očekávání zvýšil sazby. Následné prohlášení Bernakeho přineslo další přísné komentáře. Do Evropy přišla konečně tvrdá data potvrzující hodnoty předstihových ukazatelů. HDP eurozóny vzrostl v prvním čtvrtletí letošního roku o 2 % (meziročně). Ve středoevropském regionu nic nového. Koncem týdne zamávala s rozvíjejícími se trhy třikrát vyšší inflace v Turecku, negativní sentiment se pak dále přemístil také do střední Evropy.

Čeká dolar letos tvrdý pád?

5. 5. 2006 | Robert Šíbl | 12 komentářů

Čeká dolar letos tvrdý pád?

Americký dolar je stále světovou rezervní měnou, jeho vývoj proto ovlivňuje ekonomickou rovnováhu nejen USA. Zatímco v roce 2005 kurz dolaru spíše posílil, letos většina analytiků očekává tvrdý propad. Proč a jaké hlavní faktory ovlivňují kurz dolaru?

Dluhopisy: trh bez významnější zpráv

26. 4. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: trh bez významnější zpráv

Poslední týdny v měsících tradičně postrádají významnější změny. Pohyb způsobily jen informace Fedu, přiklonil se k názoru již dále nezvyšovat americké úrokové sazby. Výsledkem bylo oživení na dluhopisových i akciových trzích a poměrně významný pád dolaru. Příští týden zasedá Evropská centrální banka i ČNB, změna sazeb se nečeká. Jak v USA, tak v Evropě si ekonomiky udržují příznivé vyhlídky do dalšího čtvrtletí.

Dluhopisy: sváteční nálada i na trzích

19. 4. 2006 | Robert Šíbl

Dluhopisy: sváteční nálada i na trzích

Americké výnosy do splatnosti překonaly po 4 letech hranici 5 % a dále rostou. Zatímco jsou současné podmínky v zemích eurozóny hodnoceny kladně, ukazatele ekonomických očekávání mírně zaostaly, a stály tak za mírným oslabením eura proti dolaru. Stále přetrvávají inflační rizika, globálně proto sazby i nadále rostou. Střední Evropu stále ovlivňují politické faktory, tedy volby v Polsku a Maďarsku.

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: duben

14. 4. 2006 | Robert Šíbl | 1 komentářů

Jak se vedlo a povede světovým ekonomikám: duben

Eurozóna nedočkavě čeká na výraznější známky ekonomického oživení, jehož předpovědi zní odevšud. V USA se naopak projevují první náznaky možných problémů, např. ochlazení tamního realitního trhu. Polsko a Maďarsko jsou ovlivněny současnými politickými faktory, Česká republika si v jednoletém horizontu drží solidní vyhlídky. Jak se ekonomikám dařilo v březnu a co je čeká v dubnu?


ECB - Evropská centrální banka - Zkušenosti

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

Moneta Money Bank od července vylepšila svůj prémiový účet Gold. Klienti nově získají...více

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání...více

Společný účet dává jistotu

Společný účet dává jistotu

Nejen o budouci dovolené, ale i o financích v rodinách čím dál víc rozhodují partneři...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services