Restaurace

Další články na téma restaurace najdete na Finmag.cz.

„Jedli jsme tohle a stálo nás to tolik“

Sloupek | Michal Kašpárek | 17. 4. 2015 | 4 komentáře

„Jedli jsme tohle a stálo nás to tolik“
+29

Pokud chcete všechny okolo otrávit vyprávěním o jídle, mluvte o něm jako účetní.

Stravenky milované i proklínané. Komu se vyplatí. A koho vyjdou draho

Když se řekne | Petra Dlouhá | 13. 4. 2015 | 26 komentářů

Stravenky milované i proklínané. Komu se vyplatí. A koho vyjdou draho
+47

Jedni je velebí, druzí o nich neztratí slušné slovo. Stravenky, přesněji jejich daňové zvýhodnění, málem padly za oběť ministru financí Kalouskovi. Teď zakoušejí chvíle bezpečí. Komu se vyplatí? A koho přicházejí draho?

Barbora Rektorová: Nejhorší je dělat, co lidé chtějí

Rozhovor | Ondřej Tůma | 28. 3. 2015 | 4 komentáře

Barbora Rektorová: Nejhorší je dělat, co lidé chtějí
+31

„Člověk se musí soustředit na zákazníka. Ale ne na jakéhokoli zákazníka,“ říká v druhé části našeho rozhovoru Barbora Rektorová. Restauratérům – začínajícím i těm, kteří se potřebujou zvednout ze země – mimo jiné radívá, aby personál neučili, že zákazník má vždycky pravdu. Proč?

Královna suši Bára Rektorová: Dobře vařit není těžké, těžké je kvalitu prodat

Rozhovor | Ondřej Tůma | 21. 3. 2015 | 5 komentářů

Královna suši Bára Rektorová: Dobře vařit není těžké, těžké je kvalitu prodat
+15

„Při práci s majiteli restaurací mi došlo, že problém není, že by nevěděli, jak kvalitně vařit. Ani kvalitní zboží se ale samo neprodá, oni prodávat neumějí, a tak jim nezbývá než bojovat cenou. Kvalita jde logicky dolů,“ nabízí neotřelý pohled na kvalitu českého pohostinství Barbora Rektorová, majitelka cateringové společnosti Sushiqueen.

Elektronická evidence tržeb: Koho se bude týkat a kolik bude stát

Když se řekne | Ondřej Tůma | 17. 3. 2015 | 37 komentářů

Elektronická evidence tržeb: Koho se bude týkat a kolik bude stát
+23

Ministerstvo financí si od zavedení on-line evidence tržeb slibuje omezení šedé ekonomiky, efektivnější výběr daní a narovnání tržního prostředí. Kolem projektu, který by měl zasáhnout až šest set tisíc podnikatelů a živnostníků, se ale vznáší řada otazníků.

Luxusní? Jídlo nabízíme především dobré

Rozhovor | Monika Veselíková, Martin Vlnas | 7. 3. 2015 | 7 komentářů

Luxusní? Jídlo nabízíme především dobré
+19

„Chceme, aby si naši zákazníci kromě plné tašky odnášeli i příběh o tom, co kupují,“ popisuje Luděk Chini jednu z myšlenek, na které stojí síť obchodů a restaurací s kvalitními potravinami My Food Market.

Už dávno nejsme konzervy, říká alkoholový guru Richard Švéda

Rozhovor | Ondřej Tůma | 14. 2. 2015 | 4 komentáře

Už dávno nejsme konzervy, říká alkoholový guru Richard Švéda
+80

„Například u vína jsou Češi stále znalejší a mají chuť poznávat a ochutnávat nové věci. Je dobře, že se tu už nerozlišuje jen mezi bílým a červeným, krabicí a lahví,“ říká v rozhovoru generální ředitel společnosti Premier Wines & Spirits Richard Švéda.

Na světlo s alergeny! Regulace, která dává smysl

Komentář | Michal Kašpárek | 12. 12. 2014 | 24 komentářů

Na světlo s alergeny! Regulace, která dává smysl
0

Proč tržní mechanismy nezaručují pravdivé informování o alergenech a proč může být unijní pošťouchnutí přínosné i pro restauratéry.

Hana Michopulu: Bude dobře, když skončí restaurace, které fungují švarc

Rozhovor | Ondřej Tůma | 29. 11. 2014 | 9 komentářů

Hana Michopulu: Bude dobře, když skončí restaurace, které fungují švarc
+4

Ve druhé části rozhovoru s Hanou Michopulu budou v hlavní roli opět chlebíčky. Bavit se ale budeme i o farmářských trzích, záměru vlády vybrat v restauracích víc peněz na daních a taky o tom, proč by se měl podnikatel chovat ke svým zaměstnancům stejně jako k vlastním dětem.

Geniální chlebíčky sestry Michopulu

Rozhovor | Ondřej Tůma | 22. 11. 2014 | 9 komentářů

Geniální chlebíčky sestry Michopulu
+44

Propagátorka místního a kvalitního stravování. Organizátorka prvních farmářských trhů. Autorka populárních kuchařek. Gastroguru Hana Michopulu jde s kůží na trh. V centru Prahy otevřela bistro Sisters, ve kterém nabízí – chlebíčky. Humrovou pomazánku a oschlou okurku tu ale nečekejte.

Hospodští v šoku: Babiš chce, aby začali platit daně! Zbláznil se?

Co si o tom myslíte | Petra Dlouhá | 23. 10. 2014 | 188 komentářů

Hospodští v šoku: Babiš chce, aby začali platit daně! Zbláznil se?
+557

Ministerstvo financí chce od roku 2016 zavést povinnou elektronickou evidenci tržeb – údaje o každé platbě půjdou přímou linkou finančnímu úřadu. Čeští hospodští jsou šokováni: Začít platit daně? Třetinu z nás to položí na lopatky! Normální je přece daně neplatit. Zajímavá optika. Co si o ní myslíte?

Až moc dobře lubrikovaný život. Sbohem, Foursquare

Sloupek | Michal Kašpárek | 25. 7. 2014 | 5 komentářů

Až moc dobře lubrikovaný život. Sbohem, Foursquare
+23

Žádný spotřebitelský magazín České televize neudělal pro dobro a bezpečí spotřebitelů ani střípeček toho, co služba Foursquare. Jenomže z dobrého sluhy…

Tři postřehy z Neapole

Sloupek | Michal Kašpárek | 26. 7. 2013 | 3 komentáře

Tři postřehy z Neapole
+18

Zápisky ze čtrnácti dnů v nejšpinavější evropské metropoli.

Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou

Rozhovor | Ondřej Tůma | 15. 6. 2013

Roman Vaněk: Procházíme gastronomickou pubertou
+57

V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.

Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat

Rozhovor | Ondřej Tůma | 8. 6. 2013 | 12 komentářů

Roman Vaněk: Peníze se v gastronomii válí na zemi, jen je málokdo umí sebrat
+184

„Ohrnujeme nos nad něčím, čemu jsme začali za bolševika říkat hotovka. To je ale paradoxně ta složitá kuchyně. Radši jdeme na idiotský kuřecí plátky s broskvema a eidamem,“ říká v exkluzivním rozhovoru šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.

Nový šéf České obchodní inspekce: Konec tajností, zveřejníme všechny pokuty

Aktuálně.cz | Petr Kučera | 31. 3. 2013 | 3 komentáře

Nový šéf České obchodní inspekce: Konec tajností, zveřejníme všechny pokuty
+10

Spotřebitelé by konečně mohli snadno zjistit, komu Česká obchodní inspekce uložila pokuty za porušení zákona. Otevřenější přístup ke zveřejňování konkrétních výsledků kontrol plánuje Vladimír Velčovský, nový ústřední ředitel České obchodní inspekce.

Můžete být i dvakrát dražší než ostatní. Když lidem chutná

Rozhovor | Michal Kašpárek | 9. 2. 2013 | 10 komentářů

Můžete být i dvakrát dražší než ostatní. Když lidem chutná
+20

Majitelé baru sídlícího v netradičních prostorách banky mluví o neštěstí cenových válek, o štěstí s prohibicí i o tom, jestli někdy na place potřebovali baseballku.

Recept na bohatství

Komiks | redakce Peníze.CZ | 2. 12. 2012 | 2 komentáře

Recept na bohatství
+18

Dobrou chuť, pokud právě obědváte. Zvlášť jestli to není doma.

Ano prohibici! Co si o tom myslíte?

Co si o tom myslíte | Petra Dlouhá | 20. 9. 2012 | 18 komentářů

Ano prohibici! Co si o tom myslíte?
+7

Lid zlobí se převelice, že zavládla prohibice. Občan křičí, že se mu to příčí. Pijanům nervy povolují: co si to politici dovolují? Inu – jenom to, co musí: snížit, ač vás to dusí, snížit šance nemalé, že vzbudíte se v penále.

Slevové servery: Nejslabší máte padáka!

Co se děje | Ondřej Tůma | 5. 9. 2012 | 8 komentářů

Slevové servery: Nejslabší máte padáka!
+6

I když letos za slevové poukazy utratíme dvakrát víc než loni, počet slevových serverů výrazně klesá. Jaké trendy nás budou čekat v nejbližší době? A ovlivní internetový trh se slevami krušný rozchod největších portálů Slevomat a Zapakatel?

Kolik stojí milenka? A vyplatí se?

Jak na to | Michal Chleboun | 27. 8. 2012 | 20 komentářů

Kolik stojí milenka? A vyplatí se?
+28

Pořídili jste si nebo si v nejbližší době hodláte pořídit milenku? Pokud ještě náhodou zkušenost z paralelního vztahu nemáte, měli byste vědět, co vás z finančního hlediska čeká.

Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško

Jak na to | Michal Kašpárek | 4. 7. 2012 | 27 komentářů

Šedesát korun na hodinu stačí. Patnáct způsobů, jak se připravit o dýško
+20

Praktický návod nejen pro ty, kteří si na léto našli práci na baru.

Velký souboj pivařů, vinařů a „vodařů“! Co si o tom myslíte?

Co si o tom myslíte | Petra Dlouhá | 19. 4. 2012 | 5 komentářů

Velký souboj pivařů, vinařů a „vodařů“! Co si o tom myslíte?
0

„Pijte vodu, pijte pitnou vodu a nepijte rum,“ nabádá nás ostravský bard Jarek Nohavica. Češi jeho rad nedbají a jako lvi se rvou o nejvyšší světové příčky v pijanství. Na dno jaké sklenky se díváte nejraději vy? Velký souboj pivařů, vinařů a „vodařů“ je tu! Nebo je libo něco ostřejšího?

Petr Kováčik: Loni jsme za slevy utratili 1,9 miliardy korun

Rozhovor | Ondřej Tůma | 17. 3. 2012 | 2 komentáře

Petr Kováčik: Loni jsme za slevy utratili 1,9 miliardy korun
+3

Pokračování exkluzivního rozhovoru ze zákulisí slevového byznysu. Ředitel slevového agregátoru Skrz.cz prozrazuje, kolik peněz (a za co) Češi utratí na slevových serverech a uvádí na pravou míru klišé o stovkách slevových serverů.

Očima expertů: Mělo by se zakázat kouření v restauracích?

Očima expertů | Ondřej Tůma | 6. 1. 2012 | 25 komentářů

Očima expertů: Mělo by se zakázat kouření v restauracích?
+7

Komplikují vám ve vaší oblíbené restauraci život kuřáci? Brzo budou mít možná s kouřením šlus. Přečtěte si, jaký názor na protikuřácký zákon mají právník Tomáš Sokol, ekonom Lukáš Kovnada, šéf svobodných Petr Mach, žurnalista Miroslav Motejlek a další osobnosti.

Svět českých pivařů se mění

Co se děje | Ondřej Tůma | 16. 12. 2011 | 6 komentářů

Svět českých pivařů se mění
+7

Lahváč doma u televize místo půllitru v hospodě, pivní speciály, pivo v petlahvích, regionální pivovary, levné pivo z Polska – svět českých pivařů se pomalu, ale jistě mění.

Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak

Jak na to | Michal Kašpárek | 4. 11. 2011 | 8 komentářů

Máte chytrý telefon? Vysmějte se operátorům a bankám, prozradíme jak
+4

Pět aplikací a mobilních webů vám pomůže najít bankomat, přepočítat ceny z cizích měn na koruny nebo taky najít restauraci, kde nebudete litovat utracených peněz.

Tomáš Karpíšek: Potravinářský průmysl nás všechny šidí

Rozhovor | Ondřej Tůma | 17. 9. 2011 | 3 komentáře

Tomáš Karpíšek: Potravinářský průmysl nás všechny šidí
+41

„Možná pomůže, až se pan Babiš a podobní podnikatelé rozhodnou pro nějakou dobrou věc. Až si řeknou, že je čas, aby si vylepšili jméno investicí do něčeho poctivého, tradičního a opravdu kvalitního,“ říká na adresu českého potravinářství restauratér Tomáš Karpíšek v druhém díle rozhovoru.

Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem

Rozhovor | Ondřej Tůma | 10. 9. 2011 | 4 komentáře

Český restauratér dobývá Ameriku. Exkluzivní rozhovor s Tomášem Karpíškem
+33

V rozhovoru s majitelem sítě restaurací Ambiente se dozvíte, jak těžké je otevírat podnik v New Yorku, že v Americe jsou taky složitá pravidla, ale nikdo se je nepokouší obcházet, ale také proč je v Česku málo kvalitních kuchařů.

Kuřáci se státu vyplatí! Realita, nebo „ohlupující tabákonomika“?

Co se děje | Petra Dlouhá | 22. 8. 2011 | 26 komentářů

Kuřáci se státu vyplatí! Realita, nebo „ohlupující tabákonomika“?
+31

„Kuřák, nebo nekuřák?“ zeptají se, když přijdete do restaurace, na lékařskou prohlídku i na první rande. Málokterá polarita budí tolik emocí. Jsou kuřáci požitkáři, nebo sebevrazi? Jsou přítěží státního rozpočtu, nebo jeho sponzory? A bude se vůči nim přitvrzovat?

Převodník měn

Prohození měn

Rozšířená verze kalkulačky

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů
Partners Financial Services